Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
гледам последниве деној по фб 30 души го објавија Gone Girl, го изгледавте? не се сомневам во Финчер ама некако главнава улога ми бодит очи не ми е некој актер Бен Афлек, а и НПХ не сум навикнат да го гледам во сериозни филмој :icon_lol:

Добар си е Афлек бе шо му фали, не го глуми Бетмен па да се жалиме... од стол на стол оди си врти по некој муабет и тоа е тоа, не му се тешки улогите, нема каде да потфрли.

Тhe Skin I Live In го гледав на кино на Манаки фестивалот пред неколку години, и кога излегов бев целиот WTF did I just watch?

Не знам дали јас не го сфатив филмот како шо треба, ама некако фак лоџик ми беше приказната... Мислам, човекот што ја силова и уби ќерка ти да го претвориш во твоја жена која што ќе ја сакаш и ќе ја :sekcza: ? Dafuq dude? :D

Ама и покрај сето тоа, признавам дека ми беше забавен и не ни помислив на кружење околу било што.

@zmej gorjanin добра рецензија си напишал за Антихрист пред 2/3 години, доста захтевен филм е.
Anyway си беше по етапи филмот (поточно 6) и тешко е да се долови и образложи се, плус убацениот суреализам со етапата кај Тројцата Питачи(The Three Beggars), и расцепкување на персонае-то кај Шарлот и Дефо, сепак немаше линеарен развој на сторија.
Од модерен научник и психолог до фаза на witch hunter.
Мора да го изгледам уште еднаш.

Туку пази: решил @wot да направи историски чекор и како Френки кога идел во Холивуд така и тој решил да иде на кино да го гледа Интерстелар. Ама од неискуство патот го испланирал со група жени (а што знаат жени што е кино, нели?) кои го свлечкале наместо на кино, на ракомет. Њот тука покажал епски кукавичлук и папучарлук: наместо како вистински маж да им побегне, тој им идел по умот, па 2 пати по 30 минути им се смешкал додека во себе си повторувал: ебате животот, види ме кај сум.

И ене го сега, чека да поминат Оскарите да му прераскажуваме.

Наравоучение... заборавив шо ми беше поентата...

@zmej gorjanin добра рецензија си напишал за Антихрист пред 2/3 години, доста захтевен филм е.
Anyway си беше по етапи филмот (поточно 6) и тешко е да се долови и образложи се, плус убацениот суреализам со етапата кај Тројцата Питачи(The Three Beggars), и расцепкување на персонае-то кај Шарлот и Дефо, сепак немаше линеарен развој на сторија.
Од модерен научник и психолог до фаза на witch hunter.
Мора да го изгледам уште еднаш.
И јас го репризирав пред една недела - за филмот може да се разврзат едно чудо дискусии.

Не видов дека некој на форумов го спомнал чичко Фројд во контекст на филмот.

И јас го репризирав пред една недела - за филмот може да се разврзат едно чудо дискусии.

Не видов дека некој на форумов го спомнал чичко Фројд во контекст на филмот.
Е да, Фројд од аспект на Дефо у неговата улога на терапевт и методи за терапија, али и теориите за The three beggars како дел од руски фолклор(дфак, кој чита руски фолклор?), суреализам, покајанија, зачетоци-апсолути на зло, и на крај субјективистичкиот поглед на Ларс. Wave-ови има најразлични и ќе има уште толку у наредни ревјуа за што уствари е идеата. Визуелно е неспоредлив со било што друго.
Плотот коа го видов предосеќав smthin's fuckd up over here.:unsure::cautious:

Затоа што очигледно нема модератор што го гледал филмов, псотов беше во темата за спојлери де. :D

Дечки едно предлогче. Во воведнава страна Ио ги пишал филмовите што поминале на дискусии, сте застанале кај Gravity, малце сте подзаспале, али нема везе, ќе ја апдејтувате.
Него предлогов ми е, покрај тоа што се ставени филмовите поминати на дискусија, врз самото име на филмот да биде линкувана страната кадешто се почнала дискусијата за тој конкретен филм. Поентата е да се прочитаат мислења за некој филм што е подоцна гледан од некого кој не учествувал во тие дискусии и слично.
Pain in the ass ќе биде малце дур се среди се' тоа, али штом се фати ред после лесно е :)

Е да, Фројд од аспект на Дефо у неговата улога на терапевт и методи за терапија, али и теориите за The three beggars како дел од руски фолклор(дфак, кој чита руски фолклор?), суреализам, покајанија, зачетоци-апсолути на зло, и на крај субјективистичкиот поглед на Ларс. Wave-ови има најразлични и ќе има уште толку у наредни ревјуа за што уствари е идеата. Визуелно е неспоредлив со било што друго.
Плотот коа го видов предосеќав smthin's fuckd up over here.:unsure::cautious:
Не само Фројд од аспект на Дефо, туку Фројд од аспект на Ларс. Нели имаше и теории како единствените три лика во филмот се делови од едно битие: режисерот. ТОЈ е рационалното во Ларс, ТАА е нагонското, инстинктивното, а НИК е детето во него кое умрело тогаш кога се родила депресијата.

Не само Фројд од аспект на Дефо, туку Фројд од аспект на Ларс. Нели имаше и теории како единствените три лика во филмот се делови од едно битие: режисерот. ТОЈ е рационалното во Ларс, ТАА е нагонското, инстинктивното, а НИК е детето во него кое умрело тогаш кога се родила депресијата.
Легитимно е и ова, иако после се испомеша шо е рационално, нагони, инстинктивност. Има значи 6 фази/етапи, освен во првата филмот симплифицирано беше сведен на тоа дали Дефо ќе ја исконтролира и ќе ја излечи Шарлот, методот му беше клучната грешка "откривање и соочувањето со најдлабоките фобии" - Freud-like метод. Се потешко можеше да ја контролира, и филмот фати некои истрипани димензии, chaos reigned.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom