На прсти се бројат тие шо се ќар...(има такви ама се малку)....барем јас шо ги познавам лично,а знам еден куп сериозни играчи...(преку 17 години играм)....
Имало примери луѓе да фаќаат по 10 илјади евра во едно коло,па после да изгубат се...
Парата е курва,штом ја имаш сакаш повеќе,повеќе...и лесно ја добиваш,ама тешко е да ја задржиш...
А има примери каде шо сериозни играчи в кладилница покрај кладење практикуваат и комар(карти,зарови,казина)....и најди НЗС овде...
Знам луѓе шо фаќале салам пари в кладилница,па поебале се на карти(и стан и коли,поебале цели фамилии)....и тоа имотни луѓе,со сериозни капитали зад себе...
Е сега да се вратам малку,да спуштам на наше ниво....
Секој просечен играч в кладилница игра барем неколку пати во недела....
А како почнаа да даваат игри,се е сешто народот почна да игра секој ден...
Порано не се замараа току луѓето,чекаа викенд или ЛШ па тогаш пукаа,сега секој ден се уплаќаат пари..
Дури и дечурланата под 18 години шо не смеат да играат уплаќаат гарант некои 300,400 денари минимум месечно,а шо останува за остантите?
И удри една математика...30 и кусур викенди+едно 10 ина термини за ЛШ,па СП,ЕП...која пара народот ја фрла за комар..
И да се вратам на математика...
Грото од тие шо влегуваат в кладилница гарант прават по 3,4 ливчиња дневно за големи суми,по системот
АКО СЕ ФАЌА ДА СЕ ФАЌА МАШКИ....
Е сега друг е муабетот шо ќе се промашат 99од 100 тикети сигурно,освен ако си некој среќлија и на ќоро да фаќаш суми од 100К со 50,100 денари уплата(има и такви,и секоја чест)

...
Ама реално ова се фрлени пари,сите се лажиме дека со 50 денари ќе фатиме тешка пара,а од вакви тикети живеат кладилници,зошто ги има илјадници....
Сепак според мене е подобро да играш со мали уплати до кај 500 денари максимум,отколку да уплаќаш големи суми....
Сум играл секако и со мали уплати,и со големи,секогаш подобро сум поминувал со помалите уплати...посебно последната година...
А за тоа дали сум зијан,после толку добивки низ годините(од 97 наваму)(сум имал секакви можни добивки од 1 денар до 100илјади денари на ливче)страв ми е да речам дека сум на 50% зијан...

Треба една работа во ова,дисциплина на прво и најглавно место,ако немаш дисциплина џабе ти е,ако уплаќаш на секои два саати,на се шо ќе ти падни на памет џабе е,освен ако не те сака нависина среќата,ама кажав малку се такви сречковци.....
И второ можеби и уште поважно,
АКО ГУБИШ НЕМОЈ ДА ОДИШ ДА СЕ ВАДИШ...подобро прескокни ги сите останати мечеви тој ден,па ако треба и наредниот,се додека не мислиш дека има утакмици кои би биле добри за уплата..
Најмногу пари сум губел кога сум одел да се вадам,и никако не ја научив грешката...

Како и да е,барем се подобрив со уплатите,и во последно време,од септември наваму не е лошо,не сум многу ќар,во просек по некои 1000 денари по завршеток на коло,ама барем не сум зијан....шо во секој случај е добро,да успеам да фатам со мала уплата една поголема сума и таман ќе биди....(ама никако да фатам)...