Заложничка драма во Сиднеј!

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Исто така, американците намерно им пуштија Ебола во Африка, како изговор за да можат да им крадат песок од Сахара. Џубрина.

Кај е еболата сега? Како да прекинал некој туш. Одеднаш на друго се префрлија вестиве од светов.

Кај е еболата сега? Како да прекинал некој туш. Одеднаш на друго се префрлија вестиве од светов.

Sierra Leone bans public Christmas celebrations due to Ebola breakout
http://www.dailymail.co.uk/news/art...STMAS-struggles-cope-spiralling-caseload.html

Horror in Sierra Leone: A Single Spark Gives Ebola New Life
http://www.nbcnews.com/storyline/eb...one-single-spark-gives-ebola-new-life-n267421

Sierra Leone to ban holiday parties in effort to curb Ebola cases
http://www.foxnews.com/health/2014/...oliday-parties-in-effort-to-curb-ebola-cases/

Despite Aid Push, Ebola Is Raging in Sierra Leone
http://www.nytimes.com/2014/11/28/world/africa/despite-aid-push-ebola-is-raging-in-sierra-leone.html

Ebola outbreak: residents in Sierra Leone yet to change behaviour, UN says
http://www.cbc.ca/news/health/ebola...one-yet-to-change-behaviour-un-says-1.2873618

Top Sierra Leonean doctor sick with Ebola
https://au.news.yahoo.com/world/a/25780383/top-sierra-leonean-doctor-sick-with-ebola/

Sierra Leone News: Ebola Attacks Dr. Willoughby
http://news.sl/drwebsite/publish/article_200526884.shtml

Сад одамна имаат изговор за упади во Сирија,а Иран како и да е на тапет цело време.
Мислиш просечен Американец праи разлика помеѓу сунити и шиити,па треба ЦИА да троши на пропаганда за да ги прелаже?

Само покажувам на низа нелогичности, како и на фактот -кој добива од ова.

Во врска со изговорите на САД, очигледно не си запознает како функционира социјалниот инжинеринг. Градењето на јавното мислење се прави со постојано бомбардирање со закани и страв.
Зарем не ја гледаш шемата/патернот, а толку пати е повторуван во блиската историја:

Наводно Садам има нуклеарно оружје, сака сите да не уништи!
- Ирак нападнат, милиони убиени, безброј страдаат, нуклеарно оружје не е најдено никаде.

Наводно Ал Каеда (се сами Саудијци на чело на тајфата) ги урна зградите од Светскиот Трговски Центар на 9/11
- Авганистан нападнат, милиони убиени, безброј страдаат, нема никакви докази дека било кој од (или во) Авганистан имал било каква врска со 9/11

Гадафи не сака да продава нафта за долари, наеднаш Гадафи е тиранин (и покрај фактот дека никој народ во Африка немал подобар побогат живот од Либијците), Гадафи има оружје за масовно уништување (хемиско).
- Либија нападната, милиони убиени, безброј страдаат, хемиско оружје не е најдено никаде.

И идеме во сегашноста: Иранците се лоши (киднапери и убијци). Иран има нуклеарно оружје!
- Се надевам дека грешам ама... предвидувањето е: Иран нападнат, милиони убиени, безброј страдаат, нуклеарно оружје нема да биде најдено никаде.

А ти да излезеш малку на воздух да погледнеш каква е ситуацијата?Гарант со месеци немаш испаднато тоа ПЦто ти го ебал животот.

Гарант секој пат кога ке си го прочиташ твојот прв пост на темава се срамиш самиот од себе со оглед на тоа што посакуваш народот на секоја држава на западот да пати како што ти имаш патено во Македонија.. Невини луѓе страдаат секојдневно на оваа планета и се жртви на вакви напади и треба да се има сочуство без разлика дали тоа се случува во Сирија, Ирак, Америка, Австралија или Македонија и без ралика на политиката и се останато што се води во државата и надвор од неа.

Мене ми нема логика муџава да е поврзан со isis, пошо не им е стилот на нив киднапирања и мал број на жртви да биле они гарант ќе имало бомба у ситуацијава. Или муџава ќе се разнесел со сите заложници или ќе поставел бомба за да има голем број на жртви.
Е сеа дали ова е спонзорирано од САД или муџава е обичен психопат нема поента да се дискутира пошо никад нема да се дознае точно.

Менталната состојба на човекот дефинитивно неможе да се каже дека е нормална, бил исто така осуден дека бил вмешан во убиството на жена му, преку 7 пати осудуван за сексуален напад и исто така бил осуден во 2009 за праќање вознемирувачки писма до фамилиите на 8те војници од Австралија што загинаа во Авганистан.

Мене ми нема логика муџава да е поврзан со isis, пошо не им е стилот на нив киднапирања и мал број на жртви да биле они гарант ќе имало бомба у ситуацијава. Или муџава ќе се разнесел со сите заложници или ќе поставел бомба за да има голем број на жртви.
Е сеа дали ова е спонзорирано од САД или муџава е обичен психопат нема поента да се дискутира пошо никад нема да се дознае точно.

Дааа беее заговори одма Американците, Русите, Вонземјаните....

protesti-monstrum600-jpg.43214

Toj дечкото со знамето десно утре влага во некој кафич во центар на Скопје и ги заробуе: Ивана, Влатко двајца Александровци, Марија, Драгана, Стефан, Игор, Зоки 1 и 2, Љупче, келнерките Маја и Александра и газда Мики. Сака на сите да им ебе матер.
Question: Дали е пратен од Американците на Калено или Оџата во Јаја Паша му го испрал мозокот

Ме чуди само некомпетентноста на Ауси полицијава. Цел ресторан им беше на видик. Се знаеше дека блефира со бомбите и не го здрелнаа со снајпер него изиграваа Миротворци. Исход од тоа се 2ца мртви заложници. Колатерална штета што можеа да ја избегнат...

Toj дечкото со знамето десно утре влага во некој кафич во центар на Скопје и ги заробуе: Ивана, Влатко двајца Александровци, Марија, Драгана, Стефан, Игор, Зоки 1 и 2, Љупче, келнерките Маја и Александра и газда Мики. Сака на сите да им ебе матер.
Question: Дали е пратен од Американците на Калено или Оџата во Јаја Паша му го испрал мозокот

Ме чуди само некомпетентноста на Ауси полицијава. Цел ресторан им беше на видик. Се знаеше дека блефира со бомбите и не го здрелнаа со снајпер него изиграваа Миротворци. Исход од тоа се 2ца мртви заложници. Колатерална штета што можеа да ја избегнат...

:facepalm:

Само покажувам на низа нелогичности, како и на фактот -кој добива од ова.

Во врска со изговорите на САД, очигледно не си запознает како функционира социјалниот инжинеринг. Градењето на јавното мислење се прави со постојано бомбардирање со закани и страв.
Зарем не ја гледаш шемата/патернот, а толку пати е повторуван во блиската историја:

Наводно Садам има нуклеарно оружје, сака сите да не уништи!
- Ирак нападнат, милиони убиени, безброј страдаат, нуклеарно оружје не е најдено никаде.

Наводно Ал Каеда (се сами Саудијци на чело на тајфата) ги урна зградите од Светскиот Трговски Центар на 9/11
- Авганистан нападнат, милиони убиени, безброј страдаат, нема никакви докази дека било кој од (или во) Авганистан имал било каква врска со 9/11

Гадафи не сака да продава нафта за долари, наеднаш Гадафи е тиранин (и покрај фактот дека никој народ во Африка немал подобар побогат живот од Либијците), Гадафи има оружје за масовно уништување (хемиско).
- Либија нападната, милиони убиени, безброј страдаат, хемиско оружје не е најдено никаде.

И идеме во сегашноста: Иранците се лоши (киднапери и убијци). Иран има нуклеарно оружје!
- Се надевам дека грешам ама... предвидувањето е: Иран нападнат, милиони убиени, безброј страдаат, нуклеарно оружје нема да биде најдено никаде.
Океј е другар сум ти го читал мислењево на секоја можна тема,јасни ми се овие нелогичности ама немаат никаква поврзаност со моето мислење..
Намали да ги комплицираш работите кај што нема потреба,и да анализираш нешто што не е ни битно за да се анализира. Австралија ниту австралијанците не се никаков ебан фактор за да одлучат дали ќе бомбардираат негде,па нема потреба Циа да прави ваква безвезна акција за да им го смени јавното мислење. Не дека будала која успеа да утепа дури 2ца ќе смени нешто билокаде.

Како може да знаат дали блефира или не? Исто така кога имаа шанса да го испукаат со снајпер, не беа ни сигурни дали е сам внатре или има уште некој со него во кафулето. Замисли кога стварно би имало бомби каква би била реакцијата кон полицијата и сите инволвирани..

Жената што загина била врвен адвокат што работела веднаш до Линт кафичот. Веројатно била на пауза и пошла да земе кафе. Ебати животот. Ме мрзи да барам линкови, но имаше видео каде водителка на утринската емисија на Канал 7 (чии канцеларии се баш на Мартин Плејс) во живо се расплака на ТВ кога се дозна идентитетот на жртвата. Рече дека се знаела со брат и лично и биле добри пријатели.

Другата жртва е маж, менаџерот на смена во Линт. Загинал пробувајќи да му го турне пиштолот од рака на психото.

Моментално кажуваат дека ќе има истрга во врска со постапките на полицијата. Не знам што ќе откријат. Народот ќе коментира, но сигурен сум дека тимот што го опркужи кафичот е елитен тим што е трениран за вакви ситуации и како треба да се реагира во такви ситуации. Зошто не пукале порано само тие си знаат.

...
Намали да ги комплицираш работите кај што нема потреба,и да анализираш нешто што не е ни битно за да се анализира. Австралија ниту австралијанците не се никаков ебан фактор за да одлучат дали ќе бомбардираат негде,па нема потреба Циа да прави ваква безвезна акција за да им го смени јавното мислење. Не дека будала која успеа да утепа дури 2ца ќе смени нешто билокаде.
Прво фала на советот, сигурен сум дека е добронамерен. Но морам да ти нагласам дека тоа што ти го гледаш како комплицирање, е твој личен став кој е заснован пред се на програмирањето што се прави на целата светска популација (...што е изложена на западните меинстрим медиуми).

Тоа што јас не сум способен да едуцирам во неколку поста на рандом тема -не го менува фактот дека Австралија е далеку од небитна во геополитичката слика на светот. Австралија (и повеќе од другите сојузници на САД) е дел од мозаикот, а тие за кои зборуваме овде не препуштаат ништо на случајот... (без разлика на големината на парчето од мозаикот за кое станува збор).
Настанов што ти го нарекуваш „будала која успеа да утепа дури 2ца„, е уште едно нешто во ланецот настани што го формираат јавното мислење во државите ширум светот (но најмногу членките на НАТО).

Тотално истото можеш да го кажеш и за сечењето глави од припадници на ИСИС: „будала која успеа со нож да отсече глава на новинар„. Не е дека технички нема да бидеш во право.
Но! Тоа што се обидувам да го објаснам е дека од дрвата не ја гледаш шумата. Сите дрва се дел од шумата, и сите вакви настани се дел од истата приказна. Со замижување и со ноевско бутање на главата во земја , и како што кажуваш „некомплицирање„... само ги овозможуваш проблемите што ни се случуваат во светов денес.

Small-Man-with-Head-Stuck-in-Earth-Stock-Photo.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom