Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Два играчи имаше, не еден. Еден на линијата од голот, а другиот одма зад Перин и мислам дека тој најверојатно ќе го спречеше Наинголан да даде гол. Баш ради него според моето мислење не требаше Перин да добие црвен.

Во секој случај денес е одличен ден за Рома бидејќи победија кај Џенова на гости и освоија дури може да се каже и непланирани бодови. Никој ништо немаше да каже доколку Рома играше нерешено, бидејќи реално е тешко гостување.

не "ќе", туку "можеби ќе" го спречеше:)

Како и да е, овие ситуации одат 50-50% кога се во прашање црвените картони, од како дојдоа американците во Рома, првата сезона мислам дека на Рома два пати им исклучуваа играч кој функционираше како последен или пак имаше до него некои други, во еден случај Стекеленбург беше исклучен, а играчот на Јувентус беше ја пуштил многу силно и прашање беше кога и каде ќе се наоѓаше кога ќе ја стигнеше .. Ај не е битно, што е тука е, јас само можам да кажам фала на судиите што во 90-та минута прецизно ја оценија ситуацијата и досудија офсајд, иако вакви ситуации во Италија поминувале и со обратни одлуки

не "ќе", туку "можеби ќе" го спречеше:)

Како и да е, овие ситуации одат 50-50% кога се во прашање црвените картони, од како дојдоа американците во Рома, првата сезона мислам дека на Рома два пати им исклучуваа играч кој функционираше како последен или пак имаше до него некои други, во еден случај Стекеленбург беше исклучен, а играчот на Јувентус беше ја пуштил многу силно и прашање беше кога и каде ќе се наоѓаше кога ќе ја стигнеше .. Ај не е битно, што е тука е, јас само можам да кажам фала на судиите што во 90-та минута прецизно ја оценија ситуацијата и досудија офсајд, иако вакви ситуации во Италија поминувале и со обратни одлуки

Како на пример минатата недела :D

Овие Наполи само против Рома и Јувентус играат мотивирано, како здивени, а со другиве како распашана команда личат.

Де ставете го видеото кога го шутна Бертолачи додека овој лежеше на земјата :lolzz:

https://vine.co/v/O6EZIxAaWFt

Како и нив да им беше капитен. Губат во 80 минута, треба да им се брза, а Тоти ги тера да играат.
Па кога не беше во функција на капитен кај Рома има потреба од такво нешто, макар тоа било во противничкиот тим:D

Табелата

10409602_824767127595954_6019284200259106380_n.png

Интер второ место :icon_mrgr:

Засега како што стојат работите, Јуве и Рома сигурно идат ЛШ наредната сезона, а третото место би го завземал Милан. Де ќе земат некој бод, де малце Галијани ќе поднамести, и ете ти ги во најелитното натпреварување :angel:. За ЛЕ сигурно оди Лацио, а потенцијални кандидати за во Европа се Сампдорија, Џенова, Наполи и Фиорентина.

Сега во четврток играат Каљари - Јуве и Наполи - Парма, заради купот што ќе го играат негде после 20 декември.

А за вечерва.... Форца Киево:backa:

Иако го тепаа вчера Наполи мислам дека нема така лесно да дојдат до трето место... Пеколна битка ќе биде меѓу Наполи/Фиорентина/Милан според мене за тоа трето место, ништо чудо како пред некоја година да се решава у задње коло

Интереснa сезoнa кaј итaлијaниве. Глaсaв зa Рoмa шaмпиoн нa пoчетoк нa сезoнaвa и сеуште сум уверен декa ќе јa прекине дoминaцијaтa нa Јуве. Нaпoли сум сигурен декa немa дa успее дa гo фaти 3тoтo местo. Зaсегa нaјвеќе нaдежи ми дaвa Милaн.

Torino-Bilbao
Totenhem-Fiorentina
Celtik-Inter
Roma-Feyenord
Trabzon-Napoli

Толку од то дека италијаните имаат големи шанси во ЛЕ.

5908464.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom