EHF Euro 2014 (Унгарија и Хрватска) - жени

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе го освои турнирот?

• Вкупно гласачи
    57
Романија се пласираше во главна фаза од првенството, со победата над Украина со 23-22.
И Самсоненко ако може да му ја украде од Будуќност оваа Неагу убава работа ќе заврши..
Новоформирана група, после мечевите од 20 часот ќе се дефинира која репрезентација со колку поени ќе помине во следна фаза..

Шпанија
Унгарија
Полска
Норвешка
Данска
Романија

Русинките колку среќа немаат па тоа е чудо. На 2 минути до крај губат со 2 разлика од Полска и најверојатно ќе ги пакуваат куферите.

Крај на мечот, 3 разлика победи Полска.

Последно уредено:
http://24rakomet.mk/зборнаја-си-оди-дома-полска-првото-изн/
Денес Европското првенство во Ѓер започна со натпреварот меѓу Русија и Полска, последен решавачки натпревар на двете селекции за влез во главната фаза од натпреварувањето.

ГРУПА А (Унгарија,Ѓер)

РУСИЈА ПОЛСКА (11-13)

Русија пред почетокот на последниот натпревар беше во поповолна позиција по ремито одиграно со домаќинот Унгарија, додека Полска со двата претходни пораза мораше да победи на овој натпревар за да ја бара шансата за подобар пласман во следниот круг.

Русија шта речи а не заплакати :facepalm::popce:
иако близнова беше најефикасна сепак не е во топ форма, се врати оваа сезона по пауза од 2-3 години, имаше повеќе избор трефилов на таа позиција, ана сенн очајно, а голема поддршка имаа Полска од публиката и покрај Сен што е во Ѓер

Норвешка - Данска прво полувреме Тофт почна на почеток одлично норвежанкиве колку грешки глупи почетнички направија господее :facepalm: затоа и Данска водеше со 3 разлика, ги искористија грешките, одбраната расштимана пикерот им извади 3пенали. При крајот преработе Солберг на голот на Норвешка и среќа Локе е расположена и конечен резултат на полувремето е 12-13.[DOUBLEPOST=1418331937][/DOUBLEPOST]Сооолбеерг :cuc: . Второ полувреме Норвешка :uzi::uzi::uzi: :pos::pos::pos:

27-21 :bravobe:

Последно уредено:
Утρе шведсκа-геρманија што мислите споρед мене швеѓанκиве се подобρи и нема да загубат,а на дρугите натпρеваρи мислам деκа словачκа ќе ја изненаду сρбија κоја е демотивиρана

Утρе шведсκа-геρманија што мислите споρед мене швеѓанκиве се подобρи и нема да загубат,а на дρугите натпρеваρи мислам деκа словачκа ќе ја изненаду сρбија κоја е демотивиρана

Кажи ти што мислиш за Црна Гора - Франција. :D

Јас мислам дека Србија ќе победи против Словачка.
Шведска ќе се помачат според мене против Германија, али би требало да победат.
Хрватска :notworthy: :pos:
И Црна Гора ќе изгуби од Франција :toe:

Јованка еднаш дала 6/6 и толку веќе :P не шала на страна ќе биде добра утакмица.Кнежевиќ ја отпишувам одма,Булатовиќ ќе ја затворат тоа сигурно.Од друга страна пикери немаат така да ќе се крстат во Бајрактаровиќ да има добар ден и да собере 15-на топки.
Французинкиве земаа залет, но јас би одел на сигурно.
Хрватска е мртва веќе џабе ќе ја спасуваат.
Србија-Словачка е ревијален меч таа не се чепка.
Шведска-Германија идам на типување на играч :)

Еве што издвоив:
Црна Гора-Франција хен.2 +1.5 @1.7 квота.
Хрватска-Холандија хен.2 +3.5 @1.52 квота.
Шведска-Германија Хелерберг -2.5 гола @1.8 квота.

Сузан Милер поради проблеми со прстот ќе го испушти останатиот дел од првенството.

Франција ја победи Црна Гора со 24-20, па така во следна фаза французинките ќе носат 4 бода, а црногорките само 2, со тоа им е отежната одбраната на титулата на црногорките.

Драган Аџич:kuracc:
Пино најдобра од страна на Французинките.
Јованка кај 8-9минута играше пикер во напад у негде во второто полувреме пак.:D

Во женскиот ракомет балканскиве земји изгледа знаат само дома да играат ракомет сите испаднаа во прва фаза само Црна Гора влее во втора фаза Србија имаше пет пенали и сите ги шутираа како почетници па мали деца да беа 1-2 ќе дадеа па нашите толку пенали не промашуваат ејјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјј 5 со ред.
Од хрватска толку и очекував не повеќе два порази и една победа им беше максимумот ако беа домаќини.
А црнагора со малце ракомет,малце рагби,малце фудбал помина понтаму.
Шта више да ви причам кад све знате

Денес:
Полска - Данска
Данска апсолутен фаворит.
Шпанија - Норвешка
Дерби би требало да е:D. Според мене Норвешка би требало да победи.
Унгарија - Романија
Ако сака Унгарија полуфинале треба домакински да си победи :ROFLMAO:. Нека ја сопрат Неагу и мислам дека пола работа ја имаат завршено.:D

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom