LCD телевизори

Член од
6 октомври 2009
Мислења
137
Поени од реакции
42
Здраво зедов Сони телевизор 40ка од техномаркет... на телекабел сум не ги наоѓа телевизорот некои програми на пример мртхд тера орбис... од мк каналите и некои од странските шо би можело да е проблемот ?

Член од
7 септември 2010
Мислења
1.178
Поени од реакции
1.278
Планирам да земам ТВ до 26.000-27.000 ден од сет на рати,па ако може некој да ми предложи добар тв за тие пари.Телевизорот не ми е за гледање тв туку за Гејминг т.е. за ПС4.Сега за тие пари има телевизори од SHARP,THOMSON,HITACHI,TELEFUNKEN и TOSHIBA.
Мене најмогу ми се свиѓа SHARP 42 смарт и 3Д али тој ми е малце поскап т.е. 30.000ден
Би бил благодарен ако ми даде некој предлог за тв и кој од овие производители што ги набројав е посигурен и подобар.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.500
Поени од реакции
1.893
Планирам да земам ТВ до 26.000-27.000 ден од сет на рати,па ако може некој да ми предложи добар тв за тие пари.Телевизорот не ми е за гледање тв туку за Гејминг т.е. за ПС4.Сега за тие пари има телевизори од SHARP,THOMSON,HITACHI,TELEFUNKEN и TOSHIBA.
Мене најмогу ми се свиѓа SHARP 42 смарт и 3Д али тој ми е малце поскап т.е. 30.000ден
Би бил благодарен ако ми даде некој предлог за тв и кој од овие производители што ги набројав е посигурен и подобар.
Од аспект на квалитет: 1.Sharp 2.Toshiba

Член од
31 март 2006
Мислења
4
Поени од реакции
2
Здраво зедов Сони телевизор 40ка од техномаркет... на телекабел сум не ги наоѓа телевизорот некои програми на пример мртхд тера орбис... од мк каналите и некои од странските шо би можело да е проблемот ?
Можно е проблемот да е до земја/регион кој шо го имаш избрано.Јас имам Panasonic и имав одбрано регион-друго(пошто нормално Македонија ја нема),и имав шуштење,слаба слика...После сменав на Хрватска и се си е ок.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.214
Поени од реакции
8.314
Не ме сфати. Како стримаш на телевизор без кабел? Дали Serviio инсталираше на ТВ?

Јас користам PLEX, имам инсталирано на сите лаптопи, компјутери и телефони, а и на ТВ ја има апликацијата. Од кај сакам гледам што сакам, каде сакам и локално и преку нет.
Еден од овие ти е сервер така каде што имаш филмови музика итн ?
На тел имаш платено зс гледам за андроид е 1.99долари.
Како се најавуваш за пример преку нет да гледаш со усер и пасс од главниот сервер од плех?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Еден од овие ти е сервер така каде што имаш филмови музика итн ?
На тел имаш платено зс гледам за андроид е 1.99долари.
Како се најавуваш за пример преку нет да гледаш со усер и пасс од главниот сервер од плех?
Имам филмови, серии, концерти, музика и слики на:
- РС
- Лаптопи
- Смартфони
- Таблети

На телевизорот си има вградена Plex апликација и преку мрежа ги наоѓа горенаведените и од нив ги зема фајловите, си ги подредува и си ги пушташ како сакаш.

На андроид ја имам кракната апликацијата, а за гледање преку нет, само си се најавувам со мојот акаунт и толку, ми ги листа сите горенаведени уреди, но мора на пример дома РС да ми е уклучен, за да ги зема филмовите од таму.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Топ работа е Plex-от за стримање фајлови по дома. Голема препорака, кој има Smart/Net на ТВ, да си го инсталира под итно.
Еве го кај мене како изгледа на ТВ и ПЦ :)

IMG_3044.JPG plex media server.PNG

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Топ работа е Plex-от за стримање фајлови по дома. Голема препорака, кој има Smart/Net на ТВ, да си го инсталира под итно.

Прегледај го приврзокот 109133Прегледај го приврзокот 109134
Треба и на компјутер и на пц да се инсталира? Може малце да објасниш?? Зашто јас пред некое време пробував и Plex и Servio да инсталирам ама пола фајлови не ми ги читаше, пола ги чита ама даваше некоја грешка и не сакаше да ги отвори.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Го пробав вчера плекс на телефон и компјутер, преку мобилниот да влече податоци од еден фолдер во компјутер каде се живо симнувам, некако се ми покажува измешано, во фолдер каде што ми е Transporter The Series ги ставил сите епизоди од The Bridge, не ми покажува сезона, туку само episode 1, 2, 3, 4, откако ќе кликнеш на некоја епизода тогаш покажува која сезона е.
Баш би сакал да ми пушта фајлови преку Mx player кој го имам инсталирано ама изгледа не сака.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Треба и на компјутер и на пц да се инсталира? Може малце да објасниш?? Зашто јас пред некое време пробував и Plex и Servio да инсталирам ама пола фајлови не ми ги читаше, пола ги чита ама даваше некоја грешка и не сакаше да ги отвори.
Се инсталира на компјутер, а на ТВ ако има DLNA ќе го најде како Plex Media Server во Input (влезовите).
За читање фајлови, зависи и од моделот на ТВ, дали чита 1080p MKV видеа, DTS аудио и слично, ама и за тоа имаше опција само не ми затребала

plex dts-stereo.PNG
Го пробав вчера плекс на телефон и компјутер, преку мобилниот да влече податоци од еден фолдер во компјутер каде се живо симнувам, некако се ми покажува измешано, во фолдер каде што ми е Transporter The Series ги ставил сите епизоди од The Bridge, не ми покажува сезона, туку само episode 1, 2, 3, 4, откако ќе кликнеш на некоја епизода тогаш покажува која сезона е.
Баш би сакал да ми пушта фајлови преку Mx player кој го имам инсталирано ама изгледа не сака.
Тоа со папките сигурно ти е помешано, посебно направи си фолдери со филмови, серии, порниќи, слики итн и после додај ги во Plex-от во соодветната библиотека.

А за стримање на телефон, инсталирај ја MediaHouse UPnP / DLNA Browser - најдобра е за таа намена.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.741

Прегледај го приврзокот 109133Прегледај го приврзокот 109134
Оли имам сличен телевизор како твојот може и ист е LG 575 мислам беше моделот.Јас ја користам официјалната програма на LG Smartshare за декстоп.Користев од почеток Plex али многу нешто бавно идеше па пробав некој други како Сервиоо и тој нешто заебаваше со кодеците се додека не го најдов ова и од првиот ден немам никакви проблеми со никаков формат :)

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Имам LG 42LD 750 од 2010 производство и има netcast софтвер кој нуди apps како facebook, acuweather, twitter, youtube итн. Проблемот е што кога ќе пуштам на јутјуб некое видео, го пушта со 360p резолуција без разлика дали е full HD видеото. Не успеав да најдам начин да го сменам квалитетот на видеото и викам да прашам тука некој да не се занимавал со ова? Глупо ми е да netcast софтверот не овозможува HD youtube видеа на ТВ кој е соодветен за такво нешто. Инаку ТВ-то е со последниот firmware, а интернетот кој што го добива е преку ethernet кабел.

Kajgana Shop

На врв Bottom