Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Не е поентата што ќе перцепира, туку како ќе го перцепира. Ако тој ја смета одредена ситуација како погрешна или зла, тогаш индиректно докажува дека не е апсолут, не е господ.

Како каква треба да ја перцепира лојалноста? Како корисна (добра) или како штетна (зла)?

Како каква треба да ја перцепира лојалноста? Како корисна (добра) или како штетна (зла)?
Не пишувам кинески....едноставна е поентата. Ако се потекнува од Бог а воедно Бог е семоќен и сезнаен, тогаш апсурдно е да гледа на било која ситуација или особина како непотребна, грешна, зла...итн. Од проста причина што се потекнува од него а тој е семоќен и сезнаен! Ако нешто не требало да постои, би го спречил!

. Никаде нема да најдеш телемит што ќе те смета за гнасен или неморален, доколку не делиш исти верувања со него
Ти си жив обратен пример, а нема никаква разлика и со останативе овде декларирани.
И сега?
Во однос на телемата како и порано што се изјаснив, проблемот е што немате онтолошко решение.
А за формата како форма, поише помалку е споредна категорија со сите агонии во неа, која е карактеристика на сите, велам сите, не го исклучувам и Православното Христијанство, бидејќи за луѓе станува збор.

Ти си жив обратен пример, а нема никаква разлика и со останативе овде декларирани.
И сега?
Во однос на телемата како и порано што се изјаснив, проблемот е што немате онтолошко решение.
А за формата како форма, поише помалку е споредна категорија со сите агонии во неа, која е карактеристика на сите, велам сите, не го исклучувам и Православното Христијанство, бидејќи за луѓе станува збор.
Ти не ја познаваш телемата за да носиш суд и заклучоци што таа поседува а што не поседува. Еве го на дело тоа што предходно го зборував. Сооствените религиски начела и критериуми ги користите за да етикетирате, а кога некој ќе ги доведе во прашање истите тое начела го обвинувате за фрустрираност и мешање однадвор.
Телемата итекако си има онтолошко решение, сумирано во симболи тоа изгледа вака: 0=2.

Еве:

111.jpg[DOUBLEPOST=1417985333][/DOUBLEPOST]
Што демек не знаеш? Ајде ајде, не се прави неук... знаеш ти убаво, дај парите ваму што ти ги дадоа да се правиш непознавач.

Не бе, стварно не знам...Затоа и ти велам: дај кажи во што е „кваката„.
Плус, добро ме плаќаат, а платеното нема да го поделам со тебе...:icon_lol:

Последно уредено:
Ти не ја познаваш телемата за да носиш суд и заклучоци што таа поседува а што не поседува. Еве го на дело тоа што предходно го зборував. Сооствените религиски начела и критериуми ги користите за да етикетирате, а кога некој ќе ги доведе во прашање истите тое начела го обвинувате за фрустрираност и мешање однадвор.
Телемата итекако си има онтолошко решение, сумирано во симболи тоа изгледа вака: 0=2.

За разлика од тебе, мојот заклучок е врз основа на разговорот со вас, телемитите.
Објасни ги вашите симболи, ако не е проблем.

Пораката ти е лична и личносна: не можеш да ме „сецкаш„ на:
-„мене„,
-моето „лицемерие„ и
-мојата вероисповест.

Наведените нешта „идат„ топтан.

За разлика од тебе, мојот заклучок е врз основа на разговорот со вас, телемитите.
Објасни ги вашите симболи, ако не е проблем.
Имаш доволно информации на нет за онтологиската "равенка" 0=2.[DOUBLEPOST=1417988737][/DOUBLEPOST]
Пораката ти е лична и личносна: не можеш да ме „сецкаш„ на:
-„мене„,
-моето „лицемерие„ и
-мојата вероисповест.

Наведените нешта „идат„ топтан.
За тебе може да идат топтан, за мене одбивност кон некого поради нешто во кое верува и одбивност кон некого поради тоа што го сметам за лицемер, се различни нешта.

За тебе може да идат топтан, за мене одбивност кон некого поради нешто во кое верува и одбивност кон некого поради тоа што го сметам за лицемер, се различни нешта.

“На пиво„ доаѓам топтан. како комплетно битие, а не „на делови„. Така, заедно со мене доаѓа и мојата вероисповест.

“На пиво„ доаѓам топтан. како комплетно битие, а не „на делови„. Така, заедно со мене доаѓа и мојата вероисповест.
Каков е став на Господ према пивото?

Имаш доволно информации на нет за онтологиската "равенка" 0=2.
На толку објаснување од наша страна, ти ми објаснуваш, иди на нет.
Срочи го од ваше разбирање како заклучок или е проблем? Пак повторувам.

Јас те прашувам колку е часот, ти ми одговараш трактор. На ова се сведува дијалогов. Не е поентата за што ќе суди Бог! За што и да суди, самиот тој акт го издава дека не е апсолут! Дека не е Господ, дека е демибог! Ако се потекнува од него, ако тој е сезнаен, ако тој е семоќен, неможе да постојат нешта што тој ќе ги перцепира како непотребни...
Вашата "вистина" е со стаклени нозе. Продолжете со лагите и клеветите, ископајте си го гробот.
Тоа што Бог ќе суди на сите значи дека Бог е Правда. Тој во својата праведност бара од секого да си ги сноси одговорностите за своите постапки. Така, ако во една држава некој врши криминал тој ќе си ги сноси последиците според неправдите што ги вршел. Неможе да е поинаку. неможе и оној што вршелн правда и оној што живеел неправедно без Бога да се најдат во рајот. Тогаш Бог би требало да биде лажец и да си го погази зборот и сопствената природа, при тоа вршејќи и неправда спрема оние кои живееле праведно. Затоа секој ќе си ја добие наградата за која што се обидувал да ја добие на овоземниот живот. Затоа батали стаглени нозе зашто вашата магија не е ниту тоа туку обична ПАРЕА која испарува и за час ја снемува.[DOUBLEPOST=1418029069][/DOUBLEPOST]
Православието се меша секаде! И во политика и во бракот и во креветот на индивидуата.
Сака и кај нас да влезе - ама не бидува. Знаете зошто... :)
Гледам мнооогу сте исфустрирани од тоа Православие. Ние не сме психолози за да си го испукате вашиот вековен бес кон Вистината. Средете се, како што ви наведе претходно братот Либериј.

Тоа што Бог ќе суди на сите значи дека Бог е Правда. Тој во својата праведност бара од секого да си ги сноси одговорностите за своите постапки. Така, ако во една држава некој врши криминал тој ќе си ги сноси последиците според неправдите што ги вршел. Неможе да е поинаку. неможе и оној што вршелн правда и оној што живеел неправедно без Бога да се најдат во рајот. Тогаш Бог би требало да биде лажец и да си го погази зборот и сопствената природа, при тоа вршејќи и неправда спрема оние кои живееле праведно. Затоа секој ќе си ја добие наградата за која што се обидувал да ја добие на овоземниот живот. Затоа батали стаглени нозе зашто вашата магија не е ниту тоа туку обична ПАРЕА која испарува и за час ја снемува.
Неможе да го споредуваш Бог со држава! Државата не е семоќна, не е сезнајна! Државата не е прапричина за се што постои! Очигледно си неспособен да ја разбереш поентата на мојот аргумент - кога судиш и кога ги делиш нештата на праведни и неправедни, индиректно признаваш дека за тебе постојат нешта кои се погрешни! Неправедни нешта! Тоа е апсурд, доколку доаѓа од битие кое е креатор на се, кое е причина за сите исходи, особини и нешта. Ако тој е креатор на сите нешта, тогаш е креатор и на оние што ќе ги прогласи за погрешни! Значи допуштил да постои нешто кое потоа го прогласува за грешка!

Неможе да го споредуваш Бог со држава! Државата не е семоќна, не е сезнајна! Државата не е прапричина за се што постои! Очигледно си неспособен да ја разбереш поентата на мојот аргумент - кога судиш и кога ги делиш нештата на праведни и неправедни, индиректно признаваш дека за тебе постојат нешта кои се погрешни! Неправедни нешта! Тоа е апсурд, доколку доаѓа од битие кое е креатор на се, кое е причина за сите исходи, особини и нешта. Ако тој е креатор на сите нешта, тогаш е креатор и на оние што ќе ги прогласи за погрешни! Значи допуштил да постои нешто кое потоа го прогласува за грешка!
Мислам дека си во длабока заблуда обидувајќи се да си го оправдаш твоето верување. Јас неможам да ти помонам во тоа, секој сам треба да си го најде патот до совршенство во Бога!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom