малку доцнам, убаво е времето надворAха ок, сконтав. Ме збуни она со биометриските ама веројатно Lurtz зборуваше за порано кога ги сменивме старите пасоши со биометриски. Благодарам на информацијата.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
малку доцнам, убаво е времето надворAха ок, сконтав. Ме збуни она со биометриските ама веројатно Lurtz зборуваше за порано кога ги сменивме старите пасоши со биометриски. Благодарам на информацијата.
Колку што се сеќавам ни биометриските не мораше да ги смениш ако не сакаш дури не му помини важноста. Проблемот беше тоа да со биометрискиот не ти требаше виза да вадиш, со стариот требаше. Можи и грешам , ама мислам дека тоа беше причината.малку доцнам, убаво е времето надвор, можеби и ти одговорија. Да, биометриските мораше да се променат заради квантниот скок во квалитетот и стандардите. Заради други обележја (грб, боја...) ги менувавме по истек на важност. Досега сменивме најмалку 3-4 пасоши (боја, со грб и брз, со петокрака и без), промената си одеше со редовен истек на документите.
A da ne treba srpot i cekanot da gi vratimeнеможат да бидат ограничени од нас кога ние сме ограничени од нив
на темата : без разлика на античките и древните грбови на македонија Лав според мене не смее да е грб на на државата од политички причини, ова е показател за пување од владата и тотална неспособност на опозицијата и народот за да спречи било што зготвено од власта.
Верувам предавањево од пред една година ќе даде одговри на многу прашања https://www.youtube.com/watch?v=BSPDqgLqNTw
како и натписот од тоа време
http://www.mkd.mk/makedonija/politi...ov-grb-od-grbovite-na-aleksandar-makedonski#1
да и бркот на сталин, читај горе шо пишав, грбот не треба да има никаква поврзаност со партиите или политика.A da ne treba srpot i cekanot da gi vratime
За биомтериските баш сабајлето читав оти и јас не памтам веќе, само знам имаше рок и луѓето баш последните недели чекаа да ги променат. Еве до кога важеле личните документи, 27 февруари 2012.Колку што се сеќавам ни биометриските не мораше да ги смениш ако не сакаш дури не му помини важноста. Проблемот беше тоа да со биометрискиот не ти требаше виза да вадиш, со стариот требаше. Можи и грешам , ама мислам дека тоа беше причината.
Мене не ми е јасно што се бунат сега бугарите. А колку што се сеќавам ти си се изјасни како македонски бугарин, што и да ти значи тоа. И само бугарин ке завршеше работа. Вака исто како да си пишал бугарин со поштенски број 7000, штипски бугарин, народни херои ( по улицата каде живееш) бугарин , ОНЕ ( по мобилниот оператор ) бугарин, лада бугарин( очигледно по марката на возилото) кое потаму може да се смени во некој друг модел на бугарин, дрво бугарин или топлификација бугарин( по начинот на кој се грееш зима) итн...Масони кои имаат задача да шират хералдика по масонски терк.
Уз пат да праат пари од тоа.
Не , посреќни би биле кога за грб би имало стисната тупаница со ружа или така нешто од растително потекло.[DOUBLEPOST=1417954938][/DOUBLEPOST]A da ne treba srpot i cekanot da gi vratime
Можи не велам не.[DOUBLEPOST=1417954984][/DOUBLEPOST]За биомтериските баш сабајлето читав оти и јас не памтам веќе, само знам имаше рок и луѓето баш последните недели чекаа да ги променат. Еве до кога важеле личните документи, 27 февруари 2012.
Тоа е твое мислење или ....да и бркот на сталин, читај горе шо пишав, грбот не треба да има никаква поврзаност со партиите или политика.
абе не е проблемот историчар, ти пишав погоре секој шо подразбира историја има некаква престава за лавот, проблемот е останатите обични смртници кога ќе го видат. ова е обично искористување на прилика да се наметни грб на владеачка партија за грб на држава.
то е се
Едно прашање до вас. Вие самиот во една емисија велите дека Жефаровиќ по грешка ги има променето боите на Македонскиот грб со оние на Бугарскиот. Дали тој како таков симбол се јавува континуирано пред Стемографијата.
Хипотезата на Матковски за сечењето на сликичките од постар грбовник и погрешното лепење од страна на Витезович беше и за многума сеуште е „официјалната догма“ на македонската хералдика 40 години, од објавувањето на книгата Грбовите на Македонија од Матковски. Во мојот развоен пат како хералдичар, долго време Матковски беше апсолутен авторитет и точно, на многу мои изјави и предавања ја застапував таа догма. Но бидејќи моето истражување на хералдиката оддамна го надмина Матковски, особено по истражувањата на изворниците кои Матковски ги цитира, како и други истражувања, мои и на други колеги, особено од форумот на Кајгана за Македонскиот грб, се дрзнав да ја подложам таа догма и да ја ставам на здрави нозе.
На вториот дел од прашањето, одговорот е да уште пред 1481 година.
Тоа што се слични нема никаква поврзаност со партија или политика,всушност ВМРО го има прилагодено лавот спрема нивните желби за нивно лого.да и бркот на сталин, читај горе шо пишав, грбот не треба да има никаква поврзаност со партиите или политика.