Порано имало тепачки сега има етничко чистење. Се спуштаат гегите од планините и напаѓат. Така било и во историјата само што тогаш тоа се случувало во мијачко дебарскиот крај. Потоа се прошириле до Тетово а во поново време го окупирале и Гостивар. Пед окупација се и Кичево и Струга. А следни се Скопје и Куманово. Го повторувам ова милион пати тактиките се исти од пред повеќе векови а последен и најсвеж пример е Косово. Во Приштина исто се случуваше луѓе од планини се симнуваа и ги напаѓаа на Србите во градот се додека не почнаа да се иселуваат а на нивно место не дојдоа планинците.Порано, најтешка повреда при тепачка беше пукната аркада. Да му скршиш нос...охооо тогаш си Рамбо и сите ти се плашат. Денес...ножеви, пиштоли...Кога зборев дека ќе дојде ден сите пиштоли да носиме ми се смееја, нарекувајќи ме шериф. Ете, дојде тоа време.
Кој беше тој кој ја извади веста дека напаѓачите се од Чаир ? И тоа уште во првите часови од настанот.Според тоа што при тепачка на луѓе од чаир и карпош,првиве извадиле ножеви и знаејки ги вашите животински инстинкти за брцање заклучокот е лесно да се донесе.
Ни во Турско ни во првата ни во втората светска војна не гинеле толку луѓе како денес што гинат од тепачки, насилстви, освета, кримина и пред се од сообраќајќи.Прееска вестите на 24Вести идеа вака:
-на 21 ноември 29-годишен скопјанец во Аеродром прободува двајца врсници
-на 23 ноември во Лисиче 18-годишник боде двајца граѓани во населбата
-на 23 ноември, истиот ден, 38-годишен охриѓанец прободува и тешко ранува свој сограѓанин
-на 26 ноември, 15-годишен ученик во СГУ прободува со нож 16-годишен соученик
-на 29 ноември напаѓач прободува двајца скопјани
- на 29 ноември, истиот ден, група напаѓа момче, го тепа и го боде со нож во грб
-на 30 ноември, поради сообраќајна расправија момче е избодено со нож во Кичево
-на 31 ноември жител на тетовско Лавце три пати прободува соселанец во градите...
и одма се фатив за телефонот, ок гугл where am I?
Прегледај го приврзокот 108218
Цела среќа што живееме во деценија на Преродбата, инаку можеше да биде многу полошо...Ни во Турско ни во првата ни во втората светска војна не гинеле толку луѓе како денес што гинат од тепачки, насилстви, освета, кримина и пред се од сообраќајќи.
Кои се' ментални гимнастики не ги употреби само за да го оправдаш вашето варварско однесување. Наместо ко мужи да се вдадете во тепачка, па нека го изеде ќотекот послабиот, вие ко пичиња со ножеви/пиштоли. И навистина сте пичиња, само кога се во група, и тоа барем 4:1 сте силни и се впуштате во тепачка. Во спротивно се криете под мантилите на нусињата. Нема мажи кај вас, само пичиња.Пред неколку години чекајќи автобус во центарот на Скопје доцна навечер , ми се приближи еден албанец непознат и ми вели: Дали носиш нешто со себе, пошто може некој да те нападне, мене пред некое време ме нападнаа Комити ни крив ни должен , и никој ништо не презел за тој настан , од тогаш не излегувам со празни раце, затоа биди внимателен и ти.
Исто така мој подалечен роднина беше претепан од македонци , и од тогаш никогаш не излегуваше без нож , но сепак со тој нож при една тепачка прободе албанец.
И од други разговори јас констатирам: Носењето оружја е последица на скандалозните судски одлуки, како и непрофесионалноста на МВР:
Има многу случаи кога напаѓачи нападнале ученици во група, им нанеле тешки повреди, и ниедниот не лежел ни 24 часа. Или имаме случаи на палење на приватни имоти за кои ниедниот не лежел ни 24 часа.
За секој ситен криминал треба да се има сериозен пристап, и да не се разликуваат делата според националности и полики. Да им се суди на сите сторители еднакво.
Како се губи довербата во институциите? На пример ако вечерашните напаѓачи не се пронајдат. Или ако истите се пронајдат, но од судот бидат ослободени.
Ова е најголемиот проблем кај сите меѓуетнички проблеми, немањето правда.
Друже, во Неготино сме 99% македонци, многу малку има роми, турци, срби, бугари и сл. НЕМА, повторувам НЕМА ниту еден албанец и е да се рече најмирното место во Македонија за вакви настани... Е сега има ,,син ја искасапи мајка му/ороспија'', или ,,толку и толку млади лица загинаа во сообраќајна несреќа'', ама тие не се од овој вид, не се ни насилства воопшто. Одамна изумреа групните тепачки по чаршиите, кафиќите, бодењето со ножеви го немам слушнато како поим во Неготино. Не дека воопшто не се случуваат, ама мноооогу се ретки. За последната така поголема паметам пред 2-3г. кога на панаѓур се спукале некои дрва направени, дошле кавадарчани (пичк*) од страна на едниот и тоа со боксерки и го сомелиле другиот. 4-5 со боксерки против еден со голи раце и пијан (тешки пиздичк* ти се тоа ебаго). Ете ти, пред 2-3 години тоа се случи, во Скопје на 2-3 дена има такви случки. Неготино е мало место, на картата едвај се гледа, од другите градови освен Д.Капија и Кавадарци друг никој не го знае. Ете како што и ти напиша, ниту во статистиката не е рачунат, како да не постои...Најрает статистички гледано за живеење у мк е велес прилеп битола. На што се должи тоа не знам, али една причина е можда населението е грото македонци, со мал процент албанци, власи роми срби. А инаку и тие што се албанци, роми и тако даље се супер луге оти се староседелци.