Непопуларни филмски мислења

C

Crux

Гостин
Кристофер Нолан и сопствениот задник да го овековечи на платно, тоа ќе биде најголем блокбастер. Не, не хејтам на Бетмен трилогијата која ја изгледав и покрај тоа што Бејл ми е многу антипатичен. Далеку од тоа дека лоши се филмовите. Конкретно за TDK, глумата на Леџер е извонредна, но не е единствено нешто што го прави филмот добар. Нолан веќе имал на што да ги базира ликовите и настаните и успешно ги склопил, придавајќи филозофска тематика и длабочина. Во тоа е добар (y)
Ги имам гледано и другите негови филмови од кои The Prestige не ми се допадна. Добри се, но преценети.

Член од
31 декември 2013
Мислења
19
Поени од реакции
5
Океј знам дека ќе сум офтопик ама да речеш дека Моника Белучи не ти е убава дефинитивно треба да си слеп . Без разлика дали тоа е напишано од машко или женско.
Ако си ги гледала Мелахолија и Антихрист и велиш оти се булшит тогаш џабе си губила толку време кога ништо не си разбрала...

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.876
Поени од реакции
6.704
Кристофер Нолан и сопствениот задник да го овековечи на платно, тоа ќе биде најголем блокбастер. Не, не хејтам на Бетмен трилогијата која ја изгледав и покрај тоа што Бејл ми е многу антипатичен. Далеку од тоа дека лоши се филмовите. Конкретно за TDK, глумата на Леџер е извонредна, но не е единствено нешто што го прави филмот добар. Нолан веќе имал на што да ги базира ликовите и настаните и успешно ги склопил, придавајќи филозофска тематика и длабочина. Во тоа е добар (y)
Ги имам гледано и другите негови филмови од кои The Prestige не ми се допадна. Добри се, но преценети.
Па ќе биде блокбастер пошо и сама кажа прави добри филмови. Третиот Бетмен и мене не ми свиѓаше толку, мислам добар беше филмот али далеку од двојката пред се сценариото у 2војката беше каде каде боље.

И Инсепшн не ми беше wow како сите што го прават ја не видов ништо сложено или мајндфак у филмот се си беше убаво објаснето чак и крајот беше јасен ко ден. Ипак беше добар филм мора да признаам.

Престиж ми е еден од омилени филмови незнам што мана си му нашла :D. Нолан нема лош филм напраено еве и Интерстелар е одличен, затоа има публика не само ради името.

C

Crux

Гостин
Престиж ми е еден од омилени филмови незнам што мана си му нашла :D. Нолан нема лош филм напраено еве и Интерстелар е одличен, затоа има публика не само ради името.
Престиж иако непредвидлив малку ми беше досаден. Според мене има одлични елементи кои за жал беа засенети од таа жестока трка на его која поетоеше меѓу двајцата ривали. Премногу беше впечатлива. Затоа не ми се допадна филмот.
Наречи го ова прашање на вкус... или непостоење на истиот, for that matter. Алудирам на моето скромно (не)познавање од филмови. :D

Интерстелар ми е на watchlist. :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Aj пак јас како фин модератор, да напоменам дека во темата не се цитира, ни дискутира, ни осудува...
Ако се согласувате или не со некое мислење, слободно може да го цитирате во оваа тема и да елаборирате дур не ве заболат прстите од типкање.

http://forum.kajgana.com/threads/Филмови-режисери-актери-Генерална-дискусија.40122/page-1089

Следно е бришење и казнување... читајте правила, за да се сакаме. ;<3

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.437
Поени од реакции
6.085
Vtorata trilogija od Star Wars mi bese interesna :oops:
Aliens mi bese 2 pati pointeresen od Alien.
Prometheus ne me razocara.
Filmojte na Guy Ritchie koi gi rezirase posle revolver mi se tesko sranje.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Meне Star Wars ми беа онака...........веројатно револуција во технологија, приказната онака ок, али се си мислам дека ова Америте ептен си ги префорсираат тоа филмовите нивни, џоа национално богатство.

Постојат неколку филмови кои комотно можат да имаат 8.7 оценки. И дојде така Хан Соло од нигде никаде, се распука и им еба мамамта на сите во и чао пријатно.

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Значи оваа Клое колку не ја биваааааа, џабе ја форсираат.
http://www.imdb.com/name/nm1631269/?ref_=tt_cl_t1

Ми го уништи The Equalizer. И таму уште некој филм имам гледано со неа, не ми текнува.
Мислам, одјеби.
Ок.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.294
Поени од реакции
8.735
Бетмен, Супермен, ИксМен, Спајдрмен, и најновиот Бетмен версус Супермен, ми се најглупите филмови што може да постојат. Само два имам изгледано, и тоа пред десеттина години, со Џек Николсон од '89 и тој со Шварценегер од '97.

Филмови во кои глумат Џорџ Клуни, Вин Дизел, Бен Афлек, Брус Вилис, Николас Кејџ, Сара Џесика Паркер, Ума Турман - не ги гледам. Може филмот да е новиот Кум, ако некој од наведениве е дел од актерската екипа - не го гледам филмот. Затоа и немам изгледано многу од поновите филмови.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Интерстелар е булшит (no spoilers will be told). Единствената, ама единствената и ниедна друга причина зашто толку луѓе го праат бог знае што, е пошто луѓето по default сакаат да се прават паметни. Повеќето убеден сум дека не го разбираат, али пошто е мистерија+sci-fi+квантни физики и сл. срања, автоматски во нивните очи филмот е откритие на векот. Не е дека намерно кажуваат дека им се свиѓа за да испаднат паметни, вистината е покомплциирана. Кажуваат дека е јак филмот, бидејќи и самите веруваат во лагите што си ги кажуват, без да бидат свесни од што потекнува нивната квази напаленост по филмот. И нормално, секој сака да дискутира, да објаснува, да дојде дома да ги мозга заплетките во филмот, да дискутира со други истомисленици, пошто така си го храни егото и самобендисаноста. Што не мора да е bad thing, али it's the truth која тешко ќе ја прифатат пошто ко што реков, и самите не се свесни за тоа зошто им се свиѓа филмот.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.794
Поени од реакции
11.741
South Park >The Simpsons.Едноставно посимпачитни и со далеку подобар хумор,Ерик Картман го јаде за доручек Хомер Симсон.

Fight Club е ремек дело,не ми се верува дека го пишувам ова во оваа тема,ама за жал во последно време се помалку читам позитивни работи за филмов.

Kajgana Shop

На врв Bottom