LCD телевизори

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Ај уште неколку прашања пред да конечно се одлучам.
Зашто би го одбрале ЛГ 650В или 679В пред Самсунг Х6200.
Што може да ми кажете за Филипс ко бренд, кој ме привлекува со можноста за Амбилајт ефектот.
Кој ТВ е побрз при раководење со апликации (зборам за овие погоре што ги спомнав).

т.е значи ЛГ 650 сум читал многу добри ревјуса меѓутоа има и такви што не ја фалат сликата при потемни ситуации на екранот. И дека смарт менито му е споро.

Тоа е горе доле, деновите секако едниот ќе земам па не сакам да утнам.
Работа со апликации: Самсунг, ЛГ па на крај Филипс. Филипс има амбилат и ако го ставаш на ѕид добиваш ефект на продолжена слика, мене не ме импресионира.
ИПС панелот велат дека има подобар агол на гледање ама послаба црна боја во однос на ВА панелот на Самсунг. На 670V модел кој е ист со 679 менито е ок, работи брзо и со меџик далинското искуството е многу подобро.
Моја преорака е да избереш помеѓу Самунг 6400 или ЛГ 679. Линкот за ЛГ е од LB700 моделот, нема за 670.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.350
Поени од реакции
5.472
Да не знае некој колкава големина на телевизор би ми била најдобра? Растојанието од телевизорот до троседот ми е околу 3,5 метри. На интернет пребарав и дојдов до резултат дека 46 е најдобро за тоа растојание. Ама па некако многу голем ми изгледа мене тоа.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да не знае некој колкава големина на телевизор би ми била најдобра? Растојанието од телевизорот до троседот ми е околу 3,5 метри. На интернет пребарав и дојдов до резултат дека 46 е најдобро за тоа растојание. Ама па некако многу голем ми изгледа мене тоа.
Ја би рекол се е до вкус. Да е до мене, проџектор што ќе го покрие цел ѕид и терај :)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Не мора да е 46 може и 42инч ќе брка работа еве и кај мене до 3-3.5 м и ТВ-то ми е 42 инч и таман ми е ама моето е плазма ,а за ЛЦД не знам белки ќе може.

Sent from my iPhone 5S using Tapatalk

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
Молам за мислење , дали воопшто да го разгледувам како опција за буџет тв Blaupunkt,Orion ,Tomson или?Буџетот е 12000 ден. плус малце.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Молам за мислење , дали воопшто да го разгледувам како опција за буџет тв Blaupunkt,Orion ,Tomson или?Буџетот е 12000 ден. плус малце.
За тој буџет гледај прво Хитачи второ Грундинг и трето Телефункен и ако не ви се допаѓа тие трите, тогаш бирај ги тие што наброја ...

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.314
има ли некој слика во слика од новиве ?

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.298
Поени од реакции
7.025
Ај збор-два за Sony KDL-40W605B?

Член од
27 ноември 2014
Мислења
14
Поени од реакции
8
Здраво на сите,
вчера за малку ќе го купев Квартот 32 од АМЦ за 10К ама во последен момент ми рекоја дека имало проблеми со дигиталната на Blizoo преку CI модул? Сепак ако земам ТВ плус со CI интерфејс барем да знам дека ќе работи. Има некој искуства?
И уопште, се мислев да потрошам до 10-11к (пошто е за во спална, не ми се дават многу пари) ама изборот е многу ограничен. СТ во СЕТ нема, има Томсони (ама искрено се загрижив од тој што му беше изложен, бледа слика, никакви бои) за 12-13к, за тие пари 12.5к веќе е Грундиг, за 13к веќе почнуват најефтините Филипси.
поздрав

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Здраво на сите,
вчера за малку ќе го купев Квартот 32 од АМЦ за 10К ама во последен момент ми рекоја дека имало проблеми со дигиталната на Blizoo преку CI модул? Сепак ако земам ТВ плус со CI интерфејс барем да знам дека ќе работи. Има некој искуства?
И уопште, се мислев да потрошам до 10-11к (пошто е за во спална, не ми се дават многу пари) ама изборот е многу ограничен. СТ во СЕТ нема, има Томсони (ама искрено се загрижив од тој што му беше изложен, бледа слика, никакви бои) за 12-13к, за тие пари 12.5к веќе е Грундиг, за 13к веќе почнуват најефтините Филипси.
поздрав
Да квартот не ги чита дигиталните на близу , боље земи си го шарпот од СЕТ , 13илјади е ,а е подобар од томсони,филипси и грундизи, едно другарче зема таков и супер е , а и нема проблем со близу. Исто и некој модели на филипс ги имаат истите проблеми со CI модулот.

Член од
27 ноември 2014
Мислења
14
Поени од реакции
8
Да квартот не ги чита дигиталните на близу , боље земи си го шарпот од СЕТ , 13илјади е ,а е подобар од томсони,филипси и грундизи, едно другарче зема таков и супер е , а и нема проблем со близу. Исто и некој модели на филипс ги имаат истите проблеми со CI модулот.
Го видов тој шарп на веб ама немат лагер :( и секаде кај шо ќе прашаш за лагер имат ист одговор, абе треба да добиеме, аме не можам точно да ви кажам кога !!!

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Го видов тој шарп на веб ама немат лагер :( и секаде кај шо ќе прашаш за лагер имат ист одговор, абе треба да добиеме, аме не можам точно да ви кажам кога !!!
Епа почекај си тогаш , не зимај кварт или филипс од амц ,исти се скроз, подобро почекај малку за шарпот. Али ти си знаеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom