Вака момци фала на одговор и тоа бајаги брз.
Станува збор за beko bynu 120/bynu 121 invereter ладење 3,5 kW 12000Btu и греење 3,65kW 12400 Btu. Просторијата е 5x6 што значи 30м2 со спуштен плафон 2,65м (летово реновирано) излоиран од внатрешна страна со стиропор 5cm. како и два нови прозори од по 1 м ширина ПВЦ еднокоморски и врата стаклена балконска исто така ПВЦ еднокоморска. Значи станува збор за реновирана дневна соба.
Претходно тука живееа мојте и они истата просторија ја грееа со термо печка 3,5kW. Значи по сите пресметки на интернет и стручни лица просторијата немаше да има проблем од загревање само со инверторот кој што сум го купил.
Е сеа, беше мајсторот, откако измери напон на штекерите во дневна инаку (222 V со негов инструмент) почна да сумља дека сеа е ок напонот но бидејќи е 15 часот уште не се вратени сите од работа дека подоцна би можело да ми падне напонот.
Еве моментално од кога е вклучен инверторот од 14:50 – 15:50 температурата на собата се качи од 11 степени на 17 (додека пишувам). Ми вели да проверам подоцна да измерам напон, и да го следам случајот како ќе се одвива. Втора работа што ми вели е да го оставам инверторот 48 саати да работи и да пратам како ќе се одвива температурата. После тоа ако повторно имам проблем (освен ако не смрзнам) да му кажам што како е работава па дали да дојде повторно. Инаку сакаше да измери фреон со манометар, но се предомисли па најверојатно истото ќе сака да го направи за два дена откога најверојатно пак ќе го викнам. А
@tzlatko ќе го имам на памет твојот совет.
Инаку за Беко бидејќи фрижидер, плотна и рерна и машина за перење садови сите се од овој бренд, и досега ме немаат зафркнато, сметав дека купување на инвертор од оваа марка е прав избор.
Незнам момци, дајте памет....