Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ај ако можете момци да ми посочите што е подобро, првата Нео е поскапа за 3илјади што не е малку, но има подолга гаранција 60месеци наспроти 24 на СТ, за мојот простор околу 30квадрата ми се и двете доволни, е сега што е поквалитетно... читам дека компресорот на ST е панасоник и дека работи на -10 , на греење 4kw . Некако мислам дека ем поефтино ем подобро оваа втората варијанта?

http://technomarket.com.mk/products/09119451/neo-acv-inv-12led-r410a

http://set.com.mk/ST-CS-35AINV-M119-12000BTU66970

Џенифер Анистон ,Џејсон Бејтман, Џуди Денч и Дастин Хофман , одлично шоу ,се изнасмеав

Средив некако фушарски, како шо ми оди и животов досега :D

Само не е то то, се појавуваат мали линивчиња, со VGA жими к.....хихи.

Ама не можев да одам и да им речам од дома, еј го купив ова, не го бива. Зато на вечер такво такво ќе гледам некоја серија.

Jas sum na vga momentalno, kristal si e. Nekoj drug problem ke da imas. :)

Ne go gledajte The Hunderd-Foot Journey, tapa iskoci, a mislev ke me nastrvi. Sreka jaden bev. :D

Jas sum na vga momentalno, kristal si e. Nekoj drug problem ke da imas. :)

Ne go gledajte The Hunderd-Foot Journey, tapa iskoci, a mislev ke me nastrvi. Sreka jaden bev. :D
Oти тогаш онака ко линивчиња што трепкаат, т.е трепкање се појавува да му е..м мајката во газот :D

Јас реков дека не е тој HDMI кабелот, зато така, демек пренос, демек сигнал демек глупости.

p.s Јави се @Psyside и реши ми ја дилемава :D

Последно уредено:
Јас колку што гледам, и втората клима има гаранција од 5 години.
Луѓе, знам дека секој својот коњ си го фали, но кај мене дома не се дише од што е топло. Знам и дека температурите не се претерано ниски за да се покаже климата во полн капацитет, но кај мене, на 45м салон со кујна и трпезарија на зададена температура 25-28 на далечинското сите шетаме по кратки ракави.
Пред тоа користевме термор панели а пред нив термо печка 6ка. Конечно после толку време се чуствувам загреан

Јас колку што гледам, и втората клима има гаранција од 5 години.
Луѓе, знам дека секој својот коњ си го фали, но кај мене дома не се дише од што е топло. Знам и дека температурите не се претерано ниски за да се покаже климата во полн капацитет, но кај мене, на 45м салон со кујна и трпезарија на зададена температура 25-28 на далечинското сите шетаме по кратки ракави.
Пред тоа користевме термор панели а пред нив термо печка 6ка. Конечно после толку време се чуствувам загреан
Така ми кажа додката во Сетек, можеби е нејзина грешка или грешка на сајтот... А која ја имаш ти , неото ?

@Tutor Daikin друже Daikin каков нео беко тие не прават за по кратки ракави да шеташ

@Tutor Daikin друже Daikin каков нео беко тие не прават за по кратки ракави да шеташ
Не сакам ни да те прашам колку пари сака даикинот... сигурно е доста поскап од овие...толку ми е определен буџетот до 30к јебига...

@Tutor
Разгледај и за AUX, ги продава Хидросет(Fujitsu). Не ми се познати дали и како греат (треба да се со Тошиба компресор) поентата ми е дека 3-4 такви AUX имаат намонтирно на зградата на Комерцијална Банка на плоштад у паралела со 3-4 Фујитсу. Кога и да ги видам таму се прашувам дали немале на број доволно Фујитсу па им ставиле АUX у замена или се стварно добри климиве зашто банкава е преголем клиент за да го зезнат.
AUX China
Bugarski sajt so istiot model
Nomenklatura za oznakite na modelite

@Kirtol
Toa sto kaza deka imas 11° najverojatno kogaj se vracate od rabota mene me podsetuva na mojot ducan, ednostavno ne bi trebalo da ti padja tolku temperaturata taka da nema so niedna klima dobro da ja zagrees sobata kako ni jas ducanot moj koj sega sekoj den go zateknuvam na 11c, odnosno jas mozem ducanot da go zagream ako ja zbodnem na turbo (Gree Change) a tuka vece nema stedlivost, .
Kaj mene doma sobata za prestoj sto ja greem so samsung obicna klima nasabajle zateknuvam solidna temperatura 19-21c bez nocno greenje. Cudno, imas i stiropor i taka da padja na 11c, a jas nemam stiropor tuku stari zidovi ama debeli cak vo ovaa soba nemam ni smeneto plasticni prozri i plus e agolna ne e vo sendvic

Така ми кажа додката во Сетек, можеби е нејзина грешка или грешка на сајтот... А која ја имаш ти , неото ?
Daikin ама не го земав нешто претерано скапо, 36000 без монтажа.
Мада ќе се улетав поради гаранцијата и ќе земав НЕО да не беа советите од почитуваните форумџии.
НЕОто имаше 12 + 48 гаранција а daikinot 36 месеци.
Планот ми беше и мене до 30 илјади максимум ама стиснав заби и додадов пари за нешто проверено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom