Секојдневие

• Креатор на темата Креатор на темата 007 BOND
  • Време на започнување Време на започнување
Како прво, срамота е да седнат четворица на маса, а уште повеќе на сепаре, и со сметка од 150 денари да седат 2 саати и да си чепкаат на телефон, додека тоа сепаре/маса може да направи сметка од 1500 денари од некои што навистина се излезени за дружба, за што и реално и логично би се одело во кафе бар.
Второ, ако имам јас 500 евра за ајфон нема да пијам вода од чешма, ќе си нарачам една Роса или Пелистерка, така да ако дечкиве имале пари и заработувале добро да си купат ајфони и одела, не би им биле проблем 50 денари, ем промет ќе направат повеќе. Ама тоа е македонштината, ајфони во џеб, дома од родителите флаширана вода бараат да купуваат а во кафичи не може еден келнер само со вода од чешма да постигне.

Кога ќе го снема овој синдром кај македонецот тогаш ќе може да се споредуваме со западни цивилизирани нации, дотогаш да не си наоѓаме маани и да се препираме, оти нашата култура е на едно ниско ниво што пониско не може да биде...

hehehehe....vistinska druzba kostala 1500 denari u kafic....sega mi e jasno deka cel zivot ziveam u zabluda....ALO BRE...ako 3ca naracaat za pienje 4tiot moze da ne mu e okej neso i da ne pie ili ne mu se pie niso...da vi eam toa balkanskiot mentalitet sto stremi kon zapad ali ne znae kako.

150 denari sedele 2 saati u kafic....mi se prisra od vakvi faci...steta jas vistinski ne sum se druzel nikogas poso ne sum ostail 1500 denari na sred bel den na kafinja...jebes ga

1500 denari za druzba..

1500...za vistinska druzba...

ako imam telefon moram da go opravdam....

druzbata se plajka 1500 denari u kafe bar....

Everytime+i+use+that+it+makes+me+angwy+_0fe570fc0146b2e660268a428aec6dbb.gif

Како прво, срамота е да седнат четворица на маса, а уште повеќе на сепаре, и со сметка од 150 денари да седат 2 саати и да си чепкаат на телефон, додека тоа сепаре/маса може да направи сметка од 1500 денари од некои што навистина се излезени за дружба, за што и реално и логично би се одело во кафе бар.
Второ, ако имам јас 500 евра за ајфон нема да пијам вода од чешма, ќе си нарачам една Роса или Пелистерка, така да ако дечкиве имале пари и заработувале добро да си купат ајфони и одела, не би им биле проблем 50 денари, ем промет ќе направат повеќе. Ама тоа е македонштината, ајфони во џеб, дома од родителите флаширана вода бараат да купуваат а во кафичи не може еден келнер само со вода од чешма да постигне.

Кога ќе го снема овој синдром кај македонецот тогаш ќе може да се споредуваме со западни цивилизирани нации, дотогаш да не си наоѓаме маани и да се препираме, оти нашата култура е на едно ниско ниво што пониско не може да биде...
Вака како тебе размислуваат сите искомлексирани личности. Можам до утре да ти набројувам примери за личности кои имаат ајфони, коли од 50,100 илјади евра па не трошат 1500 денари за вистинско дружење. Исто така можам и да ти набројам и такви кои трошат повеќе од 1500 а немат ништо. За жал овие вториве ги има премногу во Македонија. Жално е што вистинските вредности се изгубени, срамота било два сати со една пијачка а не е срамота секој ден со различен да ја гледаш.

Никој не ти барат пари за дружење.
Туку Џемајни Бонди ЗероЗероШтад, шо е поентава на темава, речам кажам незнам пишам, чек недокажа шо ти е мислава уствари работава. Пробвам да те сватам, ама тешко ми ојт зш сум малоумен.
Уствари остај заеби.

Можам до утре да ти набројувам примери за личности кои имаат ајфони, коли од 50,100 илјади евра па не трошат 1500 денари за вистинско дружење. Исто така можам и да ти набројам и такви кои трошат повеќе од 1500 а немат ништо./quote]

Па баш затоа што се со скапани џебови , имат потреба да се пуват за да докажат нешто. Стив Џобс носеше ист модел на ролка нонстоп , али сите знаеа дека е милијардер и никој не му замеруваше. Некој кај нас ако носи една иста облека нонстоп , ништо чудно да му стигне и донација дома од црвен крст.

Како што вика една струмичка поговорка , ''ем гол , ем зол".

Али како го цитирав ова мислењето , и јас незнам. :pos:

- Срамота било да порачаш кафе од 50/60 денари демек ако имаш појќе кеш. Ок :pos:
Исто имам слушано глупи муабети дека срамота било т.е сељак си ако пијаш Скопко , уствари не , ако порачаш пиво во кафиќ/дискотека.
Срамота и пропалица си ако имаш 200-300 денари петок/сабота навечер за излегвење и тие пари морат да ги потрошиш таму пошо ако зејш на пример пиво/вино од продавница и си купиш цигари, си седниш негде лабаво си друштво...Не ова не е во ред, ти си НУЛА бе братче.
Требело да ојш таму , да си виден и да дремиш со 2 пијачки цела вечер , дека толку имаш кеш.
Не дај боже да седниш во некој парк или на клупи. Тогаш си пропалица , пијаница , наркоман , све најлошо.
Морат да си бил во шемата, да им ебам јас шемата.
Е вака размислувет 60% од мојава генерација. Секакви муабети со секакви љуѓе иам праено. Имат еден куп телетабиси и тешки пациенти.
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

За себе си излегвиш , за убо да поминиш или за другите , да си бил виден? Јас ова уште не можам да го разберам , никако.
Како е ова могуче? :sick:

Гледај си за тебе бе и уживај , прај шо ќе си прајш за тебе да ти е убо. Шо се замараш кој кај трошел, кај излегвел и останало.
Ама не бе , ова немојт да се попрајт. Џабе е све , таков проклет народ сме , то е едно големо чудо.

А бе морон еден,односно сите кои гледаат други што и како прават се морони.
Зошто бе Македонскиот менталитет е таков да мора да гледа во дворот на комшијата а неговиот не го гледа дека е шопска салата.
Ебем ти Македониски менталитет кога чека да умре комшијата да му ја земе шталата,сеното,козата,јарињата и млекото

Не разбирам нешто....
Повеќето дискутанти сметаат дека онака скроз е нормално да си отидам у кафиќ и да му речам - Келнер за мене една вода од чешма! (бесплатна - се подразбира)
?

:pos: & :facepalm:

...без разлика, дали штедат, имаат или не ајфони, предходно се напиле и најале, или едноставно баш им се пие чешмовача....

Значи вака сега. Не е битно дали луѓето биле во костуми или тренерки. Во што сака нека се облечени, тие кога влегле во кафичот/барот или што и да е на некој начин се обврзале да потрошат таму некој денар. Газдите на тие локали не ги отвараат и одржуваат за некој да влезе да ја користи услугата на седење таму, а притоа да не порача никаков пијалок што се плаќа. Овие локали се отворени со цел да остварат профит,а таму главен продукт се соковите/кафињата/алкохолот и се останато на менито.

Фактички кога го порачуваш производот во кафич, ти плаќаш за услугата што седиш таму. Сокот од 250ml или водата од 330ml пред тебе е само формално да не ти биде празна масата. Инаку целта на одење во кафич е дружење и излегување од дома, а токму тоа место за седење надвор од дома нормално е да се плаќа бидејќи неговото одржување не е ни малку лесно.

hehehehe....vistinska druzba kostala 1500 denari u kafic....sega mi e jasno deka cel zivot ziveam u zabluda....ALO BRE...ako 3ca naracaat za pienje 4tiot moze da ne mu e okej neso i da ne pie ili ne mu se pie niso...da vi eam toa balkanskiot mentalitet sto stremi kon zapad ali ne znae kako.

150 denari sedele 2 saati u kafic....mi se prisra od vakvi faci...steta jas vistinski ne sum se druzel nikogas poso ne sum ostail 1500 denari na sred bel den na kafinja...jebes ga

1500 denari za druzba..

1500...za vistinska druzba...

ako imam telefon moram da go opravdam....

druzbata se plajka 1500 denari u kafe bar....

Everytime+i+use+that+it+makes+me+angwy+_0fe570fc0146b2e660268a428aec6dbb.gif

Грешка. Балкански менталитет е баш тоа што одредени фаци се секаде „гратис“. Тоа е нашиот сељачки менталитет. Чашата у која ќе биде водата мора некој да ја измие, кафичот треба некој да го исчисти, некој плаќа данок, греење, клима.Тоа чини пари.
Не е културно да седиш без ништо.
А има такви скаперници кои секогаш се уредени, намирисани, се фалат со старо злато, со педигре, а кога и да седнат у кафана, никогаш не се фаќаат за џеб, или нарачуваат најевтина пијачка, па ја земаат сметката и го прават есапот, сите даваат обично повеќе пари отколку што испиле, па неговата пијачка е гратис или тој е во добивка, или се секогаш на поминување, па не пие ништо.

Ако ти е само до дружба, одете кај тебе дома, па пијте вода колку сакате.[DOUBLEPOST=1416775639][/DOUBLEPOST]
Вака како тебе размислуваат сите искомлексирани личности. Можам до утре да ти набројувам примери за личности кои имаат ајфони, коли од 50,100 илјади евра па не трошат 1500 денари за вистинско дружење. Исто така можам и да ти набројам и такви кои трошат повеќе од 1500 а немат ништо. За жал овие вториве ги има премногу во Македонија. Жално е што вистинските вредности се изгубени, срамота било два сати со една пијачка а не е срамота секој ден со различен да ја гледаш.

Имаат ајфони и коли од 100 000 евра, а се прават скаперници за едно кафе?
Јаки господа, нема што. Прави Енглези.
Кафаната е како лакмусова хартија. Таму се гледа кој е кој.

Последно уредено:
Значи вака сега. Не е битно дали луѓето биле во костуми или тренерки. Во што сака нека се облечени, тие кога влегле во кафичот/барот или што и да е на некој начин се обврзале да потрошат таму некој денар. Газдите на тие локали не ги отвараат и одржуваат за некој да влезе да ја користи услугата на седење таму, а притоа да не порача никаков пијалок што се плаќа. Овие локали се отворени со цел да остварат профит,а таму главен продукт се соковите/кафињата/алкохолот и се останато на менито.

Фактички кога го порачуваш производот во кафич, ти плаќаш за услугата што седиш таму. Сокот од 250ml или водата од 330ml пред тебе е само формално да не ти биде празна масата. Инаку целта на одење во кафич е дружење и излегување од дома, а токму тоа место за седење надвор од дома нормално е да се плаќа бидејќи неговото одржување не е ни малку лесно.

togas ke se plajkase vlez ako bese taka.....[DOUBLEPOST=1416776026][/DOUBLEPOST]
Грешка. Балкански менталитет е баш тоа што одредени фаци се секаде „гратис“. Тоа е нашиот сељачки менталитет. Чашата у која ќе биде водата мора некој да ја измие, кафичот треба некој да го исчисти, некој плаќа данок, греење, клима.Тоа чини пари.
А има такви скаперници кои секогаш се уредени, намирисани, се фалат со старо злато, со педигре, а кога и да седнат у кафана, никогаш не се фаќаат за џеб, или нарачуваат најевтина пијачка, па ја земаат сметката и го прават есапот, сите даваат обично повеќе пари отколку што испиле, па неговата пијачка е гратис или тој е во добивка, или се секогаш на поминување, па не пие ништо.

Ако ти е само до дружба, одете кај тебе дома, па пијте вода колку сакате.[DOUBLEPOST=1416775639][/DOUBLEPOST]

mi se pripovrajka malce taka...nema potreba da kazam niso....POSO U KAFANA SE GLEALO KOJ E KOJ...PARITE SE OGLEDALOTO KOJ E KOJ...ZATOA BE DRUGARI ISPADNATI STE OD MAPA ODAMNA...POSO VREDNOSTITE GI GLEATE U IMOT I BANKNOTI...

Lelebrat, kako ti se davaat xxx pari za telefon be, lelebrat aman be, za kompjuter xxx pari? hahaha ovoj e lud, za zvunici xxx pari? ccc do kaj dojde led lampi kupuva ahahahah lelele lol vidi go be ahhaahahah lol...

После ги гледаш од рулет искачаат, оставаат по 50 евра на вечер, кока рокаат, бубрежиња незнам какви, наочари од 400 евра, по 2 флаши Џек по кафиЌи итн....

Абе секој со свои потреби, кој што сака нека си купува, ако некој одлучил дека треба да се откаже од одредно задоволство, за да ужива до друго кое за него е приоритетно, кој може нешто да му замери? меракот нема цена.
nema lek za merak i za seljak :)[DOUBLEPOST=1416776198][/DOUBLEPOST]
Комплекси што штедел дечкото за патики? Ох глупо девојченце.
i ti si srcka :)

togas ke se plajkase vlez ako bese taka.....[DOUBLEPOST=1416776026][/DOUBLEPOST]

mi se pripovrajka malce taka...nema potreba da kazam niso....POSO U KAFANA SE GLEALO KOJ E KOJ...PARITE SE OGLEDALOTO KOJ E KOJ...ZATOA BE DRUGARI ISPADNATI STE OD MAPA ODAMNA...POSO VREDNOSTITE GI GLEATE U IMOT I BANKNOTI...

Дечко, тебе од водата не ти е арно, многу ти се блуе. Бапни една мастика, да дојдеш на себе.
Парите, облеката, колата, пијачката, жената до тебе - се тоа кажува каков си.
Како шо реков, ако ти е до бесплатна дружба, бујрум, покани ги другарите на гости кај тебе, па пијте вода и од црево ако сакате. :)

Затоа тие женски што размислуваат како тебе се често прелажани од лажни мангупи. Зел на лизинг кола,фатил в кладилница пари и сите ќе ги потроши на тебе а ти така восхитена од тоа што се покажал ќе му дадеш. После другиот ден тој не те познава бидејќи знае дека за да те фати пак треба пари да фрла а тој сеуште нема фатено во кладилница...

Затоа тие женски што размислуваат како тебе се често прелажани од лажни мангупи. Зел на лизинг кола,фатил в кладилница пари и сите ќе ги потроши на тебе а ти така восхитена од тоа што се покажал ќе му дадеш. После другиот ден тој не те познава бидејќи знае дека за да те фати пак треба пари да фрла а тој сеуште нема фатено во кладилница...

Така е. Ти седи на гајба пред кооперација у тренерки, пиј ѕидарско пиво од шише шо сам си го отвараш со упаљач, чешај јајца и олајавај со маалските фраери какви курви се денешниве девојки. (y)

Така е. Ти седи на гајба пред кооперација у тренерки, пиј ѕидарско пиво од шише шо сам си го отвараш со упаљач, чешај јајца и олајавај со маалските фраери какви курви се денешниве девојки. (y)
хах од кај знаеш ти јас колку пари имам и на кој начин фаќам женски? Имам фаќано и вакви како тебе и токму затоа давам совети кон другите, ова се краткорочни девојки на кои не се замарам многу и колку побрзо го добијам тоа што сакам толку побрзо бегам од нејзе, зошто знам парите и се приоритет и не вреди појќе фрлање пари на таква девојка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom