Kocka
Manchild
- Член од
- 1 август 2006
- Мислења
- 3.531
- Поени од реакции
- 2.752
Како прво, срамота е да седнат четворица на маса, а уште повеќе на сепаре, и со сметка од 150 денари да седат 2 саати и да си чепкаат на телефон, додека тоа сепаре/маса може да направи сметка од 1500 денари од некои што навистина се излезени за дружба, за што и реално и логично би се одело во кафе бар.
Второ, ако имам јас 500 евра за ајфон нема да пијам вода од чешма, ќе си нарачам една Роса или Пелистерка, така да ако дечкиве имале пари и заработувале добро да си купат ајфони и одела, не би им биле проблем 50 денари, ем промет ќе направат повеќе. Ама тоа е македонштината, ајфони во џеб, дома од родителите флаширана вода бараат да купуваат а во кафичи не може еден келнер само со вода од чешма да постигне.
Кога ќе го снема овој синдром кај македонецот тогаш ќе може да се споредуваме со западни цивилизирани нации, дотогаш да не си наоѓаме маани и да се препираме, оти нашата култура е на едно ниско ниво што пониско не може да биде...
hehehehe....vistinska druzba kostala 1500 denari u kafic....sega mi e jasno deka cel zivot ziveam u zabluda....ALO BRE...ako 3ca naracaat za pienje 4tiot moze da ne mu e okej neso i da ne pie ili ne mu se pie niso...da vi eam toa balkanskiot mentalitet sto stremi kon zapad ali ne znae kako.
150 denari sedele 2 saati u kafic....mi se prisra od vakvi faci...steta jas vistinski ne sum se druzel nikogas poso ne sum ostail 1500 denari na sred bel den na kafinja...jebes ga
1500 denari za druzba..
1500...za vistinska druzba...
ako imam telefon moram da go opravdam....
druzbata se plajka 1500 denari u kafe bar....