Секојдневие

• Креатор на темата Креатор на темата 007 BOND
  • Време на започнување Време на започнување
Девојче, тоа е целта на кафанџиите. Затоа пуштаат девојки шо ќе лигават еден сок цела вечер, затоа што по нив ќе дојдат мажи кои ќе пијат. Тоа е бизнис. Нема добра волја во бизнисот.
Во село нема копуци. Во село и во провинција секој знае каде му е местото и кој колку може. Многу е смешно кога ќе дојде некој градски сератор, онака гиздисан и ќе нарача вода! Џисас! :facepalm:[DOUBLEPOST=1416696419][/DOUBLEPOST]

Девојче, ти посветив многу време. Ај откачи се, ОК?
ok

Муабетов ме потсети на еден колега од факс. Сабајле идаше на предавања со такси, фукаше две четвртини бурек со јогурт и после бараше да ојме на кафе, ама тој не нарачувал ништо пошо нема пари.

Каде го гледаш секојдевието овде ?
Се моли афторот на темата да објасне насловот на темата.

Благодариме.

Последно уредено:
Vleguvam vo kafe bar i na sankot do mene sednuvaat drustvo dve devojki i dva momci i dvajcata vadat ajfoni se stegnale vo kostumu i gi prasuva sankerkata sto ke piete edna voda i toa obicna od cesma devojkite si naracuvat normalno kafe pazi kolku se brukame ako treba ke crkinme za jadene ama ajfon mora da se ima
Како заклучи дека последните пари ги има дадено на мобилен па сега нема пари ? Факт е дека тој што има пари ама ич К** не го боли што ќе нарача и дали некој ќе го озборува . Ако некој треба да каже дека неможе вода да порача е самиот кафич, извини дечко ќе му рече ама обична вода не служиме, а не некој озборувачи.

Ова ме потсети на една случка, седиме во кафич од спортивната страна седат играјачите на КК Кожув, и оваа една се избацува гледај кој сељаци дошле тука во шорцеви и влечки. :pos:
Добро сега да бидам искрен и јас кога ги видов ми падна смешно и си го помислив истото, али после тоа кога ги познав кој се.

Како прво, срамота е да седнат четворица на маса, а уште повеќе на сепаре, и со сметка од 150 денари да седат 2 саати и да си чепкаат на телефон, додека тоа сепаре/маса може да направи сметка од 1500 денари од некои што навистина се излезени за дружба, за што и реално и логично би се одело во кафе бар.
Второ, ако имам јас 500 евра за ајфон нема да пијам вода од чешма, ќе си нарачам една Роса или Пелистерка, така да ако дечкиве имале пари и заработувале добро да си купат ајфони и одела, не би им биле проблем 50 денари, ем промет ќе направат повеќе. Ама тоа е македонштината, ајфони во џеб, дома од родителите флаширана вода бараат да купуваат а во кафичи не може еден келнер само со вода од чешма да постигне.

Кога ќе го снема овој синдром кај македонецот тогаш ќе може да се споредуваме со западни цивилизирани нации, дотогаш да не си наоѓаме маани и да се препираме, оти нашата култура е на едно ниско ниво што пониско не може да биде...

Lelebrat, kako ti se davaat xxx pari za telefon be, lelebrat aman be, za kompjuter xxx pari? hahaha ovoj e lud, za zvunici xxx pari? ccc do kaj dojde led lampi kupuva ahahahah lelele lol vidi go be ahhaahahah lol...

После ги гледаш од рулет искачаат, оставаат по 50 евра на вечер, кока рокаат, бубрежиња незнам какви, наочари од 400 евра, по 2 флаши Џек по кафиЌи итн...

А бе секој со свои потреби, кој што сака нека си купува, ако некој одлучил дека треба да се откаже од одредено задоволство, за да ужива во друго кое за него е приоритетно, кој може нешто да му замери? Меракот нема цена.

Последно уредено од модератор:
kaj mene vo sredno eden stedese cel mesec ne jadese uzinka na odmor za da si kupi orginalni patiki. jebiga kompleksi. poentata bese druga na clenot pogore spored mene sakase da kaze deka sme siromasen narod a so sila se pravime fraer i frearki. a sto e bogat covek a sto siromasen e vekje druga tema na muabet.
ps: na tv so papuci ne. ima kodeks na odnesuvanje i ponasanje, ne za dugo da ne se odlepi pa da trca bos i gol.:)
Комплекси што штедел дечкото за патики? Ох глупо девојченце.

Каде го гледаш секојдевието овде ?
Се моли афторот на темата да објасне насловот на темата.

Благодариме.
ti si videl li sto voopsto se slucuva okolu tebe ili ne znaci ste kukame i placmi deka ziveeme na socijala a vo sustina gi cedime roditelite do daska koi i ako imaat edno dete treba da rabott kako da imaat tri deca oti saklo deteto kola,stan ,telefon pa ako saka neka si zaraboti a da pravi majmuni od roditelite ova se slucuva sekoj den okolunas ama retko koj primetuva[DOUBLEPOST=1416734098][/DOUBLEPOST]
Како заклучи дека последните пари ги има дадено на мобилен па сега нема пари ? Факт е дека тој што има пари ама ич К** не го боли што ќе нарача и дали некој ќе го озборува . Ако некој треба да каже дека неможе вода да порача е самиот кафич, извини дечко ќе му рече ама обична вода не служиме, а не некој озборувачи.
Druze poentata ne mie vo ozboruvaneto poentata mi e deka im ja vadine masta na roditelite dosta i taka vojna vodat da gi izvadat decata na nekoj pat i kratat od svoite potrebi za da im priustat nesto vo zivotot ovie uste tolku gi dotolcuvat so nivnite skapi igracki

ti si videl li sto voopsto se slucuva okolu tebe ili ne znaci ste kukame i placmi deka ziveeme na socijala a vo sustina gi cedime roditelite do daska koi i ako imaat edno dete treba da rabott kako da imaat tri deca oti saklo deteto kola,stan ,telefon pa ako saka neka si zaraboti a da pravi majmuni od roditelite ova se slucuva sekoj den okolunas ama retko koj primetuva
Во ред ти ја разбав поентата и го разбирам тоа дека има многу деца кој трошат многу од родителите а притоа незнаат ако се заработува но негледам овде некакво поклопување со парот дотеран во костум што си порачал вода.

Не ги познаваш тие што порачале вода а ниту си ги имал видено така да...
Од каде знаеш дека се татини деца?

Има многу причини некој да порача вода и нема овде ништо лошо(т.е од прочина дека не му се јаде та се до причина дека не пије кафе или несака да дава пари по кафетерии) секој ќе си праве така како што му е арно во животот... Некој штедат за да купат нешто што ги усреќува... Некој јадат бутат по цел ден и храната ги праве среќни... Некој штедат за да купат стан или било што... Се е овде прашање на каркатерот.

А тоа ти што си гледат кој каков телефон има, во што е облечен и што порачува тоа ниту малку не е твоја работа.

Содражината во темата што си ја напишал ти е типична македонска работа и покажува за тоа како македонците за некоја банална случка која ја виделе прават муабет по 2-3 саати и тоа не било каков туку бош муабет што се вика.

P.S : А не кажа ти што порача?:ROFLMAO:
kaj mene vo sredno eden stedese cel mesec ne jadese uzinka na odmor za da si kupi orginalni patiki. jebiga kompleks
Јас кога бев во средно 2 години штедев и не јадев на одмори за да си купам компјутер од 1000 евра а и сега штедам за да купам стан и што сега ќе правеш?
Кој како си сака и кој како си има желба така ќе си прави... А таквите како тебе единствено нешто што го можат е да зборат.

Последно уредено:
Вo бар
Седам ја во кафе бар
доаѓа еден дупли пар
си пијам ја така виски
нарачуваат вода, ох колку сте ниски.

Се стегнале момците у костум јак
а не јадат ништо, да фатат рак
двајцата вадат ајфон пет
брука тешка - суров свет
BRAVO!!!

ti si videl li sto voopsto se slucuva okolu tebe ili ne znaci ste kukame i placmi deka ziveeme na socijala a vo sustina gi cedime roditelite do daska koi i ako imaat edno dete treba da rabott kako da imaat tri deca oti saklo deteto kola,stan ,telefon pa ako saka neka si zaraboti a da pravi majmuni od roditelite ova se slucuva sekoj den okolunas ama retko koj primetuva[DOUBLEPOST=1416734098][/DOUBLEPOST]
Druze poentata ne mie vo ozboruvaneto poentata mi e deka im ja vadine masta na roditelite dosta i taka vojna vodat da gi izvadat decata na nekoj pat i kratat od svoite potrebi za da im priustat nesto vo zivotot ovie uste tolku gi dotolcuvat so nivnite skapi igracki
Ако тоа ти е поентата за татините деца тогаш требеше поинаку да ја поставиш темата бидејќи од оваа ситуација воопшто неможе да се извлече тој заклучок. Јас имам многу другари кои имаат премногу пари па никогаш не трошат многу па некој вака како тебе ако ги виде одстрана со ајфонот ќе помисли дека се лигуши.

"Што е тоа во луѓето тажно што живеат во животи туѓи" ... живејте си го животот за себе зашто истиот е прекраток да се занимавате со она што вас не ве засега, ако си пријател добре дојде ако си само патник повели оди си по својот пат. Кога тогаш ќе дознаете што значи ова, а се надевам дека ќе дознаете пред да се каете за потрошеното време.

Погоре падна муабет за шема патики-оригинал, ајфони глупости.
Јас имам прилично добар телефон но не би ми било срам да се шетам со самсунг на преклопување, како што шетав пред некоја година. Телефонот ми е толку релативна, минлива работа што пари не ми се даваат за телефони бе. Секој месец испаѓаат нови модели,подобри со незнам ти шо таму апликации... и што сега секој месец нов ли телефон да се купува? "Стариот" ќе го продадеме, битно е шема да сме.
Но кога правиме муабет за патики има разлика во намерата. Некој ги купува само поради марката, некој поради квалитетот. Јас искрено си сакам патиче најк, адидас... Квалитет си е квалитет. Барем патиките ги носам со години и секое годишно време.

Родителите треба малку да се соземат што прават. Нека дозволуваат, нека даваат ама со осет. Утре тоа дете само треба да ствара, треба фамилија да одржава. Кој ќе го научи како се трошат, штедат, збираат пари? Кој ќе го научи на вредноста на парата?
Не е само дај...
Убаво е и друго е кога знаеш дека имаш поддршка што и да се деси, но добро е да знаеш како најдобро да се снајдеш без ничија помош.

Од вакви ко тебе си патиме, а уште повеќе женскиот пол. Влегол во кафе-бар САМ и седнал да манијачи или пак чекал да му се пуши некоја девојка како во western филмовите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom