Обложување на нет

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Логиката е дека може како појак да го избрише подот со останатите, а потоа како прав монопол да става никакви коефициенти и да уништи се што значи кладење во МК.А за лажењето владата може нас да не лажа, кај австријците важат само податоци и статистика.

Не е важно како, јас точно знам со кои коефициенти ќе пробаат да работат. А тоа со Австријците и статистиката, тоа се приказни за мали деца. На ветувањето со монопол и најителегентните оглупуваат.

Во Хрватска како што читав донесоа сличен закон пред некое време(или па допрва требало да го донесат) , имало таму одливи на голема сума на пари со гејминг сајтови на кои неможеле данок да земат... ама направија сите да бидат исто срекни/несрекни , некои си договори со сајтовите во кои морало да го плакаш данкот диркенто преку сајтот ама можеш да си играш на .com т.е на било кој сајт сакаш... и тоа не е нешто сјајно ама пак подобро е отколку ова што лагат кај нас , сега Хрватска како Хрватска на некој сигурно му текнало дека со тоа ке имат повеке профит одколку да воведат некој монопол и таму.
Дали толку не мислат овие нашиве мозоци дека со ова ограничување на странските сајтови ке се намали бројот на играчите за 80% сигурно,и дека нема да се вртат тие пари што се вртеле порано на кои што толку мн сакат да им земат данок :facepalm::facepalm::facepalm:

Во Хрватска како што читав донесоа сличен закон пред некое време(или па допрва требало да го донесат) , имало таму одливи на голема сума на пари со гејминг сајтови на кои неможеле данок да земат... ама направија сите да бидат исто срекни/несрекни , некои си договори со сајтовите во кои морало да го плакаш данкот диркенто преку сајтот ама можеш да си играш на .com т.е на било кој сајт сакаш... и тоа не е нешто сјајно ама пак подобро е отколку ова што лагат кај нас , сега Хрватска како Хрватска на некој сигурно му текнало дека со тоа ке имат повеке профит одколку да воведат некој монопол и таму.
Дали толку не мислат овие нашиве мозоци дека со ова ограничување на странските сајтови ке се намали бројот на играчите за 80% сигурно,и дека нема да се вртат тие пари што се вртеле порано на кои што толку мн сакат да им земат данок :facepalm::facepalm::facepalm:

Нема никаков данок во Хрватска на он лајн кладење, не знам кај си го читал ова. Има некоја јавна расправа во зачеток, но нема никаков данок.

iskreno da vi kazam iskustvo od UNIBET.com
ne igrajte na ovaa strana od 1 noevmri gi cekam da me isplatat i seuste me nemaat isplateno nivni korisnik sum od 2010 ali do sea sum neaml prbolem se vadea so opravduvanja demek bankata ne isplakala i mi napraiva reverse na parite na mojata unibet smetka kolku da gi poebam
pred nekoj den gi prijaviv vo sekoaj mozna kockarska asosicijaca i komisija koja gi izdava licencite od nekolku od niv dobiv meil da im ja objasnam sitacijata i im ja objasniv i sea cekam da vidam sto ke stane....

Jas sum se kladil i vo Svajcarija vo nivnata drzavna lotarija ili kako e hahahaha i mizerija

Gi imase samo ovie pojakite ligi i mozese da se kladis samo na 1 X 2 nisto drugo , imase isto taka i Hokej .

kvotite skandalozni , na primer ako za 1 e 2.10 za X e 2.40 i za 2 e 2.80

Ako za 1 na nekoja ekipa e 1.50 na bet365 na primer , tamu ke bese 1.20 . Znaci kako go citam clenot @Carla Suarez Navaro na ova misli .

p.s. i eve nesto interesno sto najdov :

Swiss Gambling Tax Laws
It is in fact illegal to place bets on sporting events in Switzerland, but this is not enforceable if people want to use foreign based sites, such as Bet365 and BetVictor, to play on. Because it is illegal and therefore there are no Swiss based bookmakers, there is no need for the government to place a tax on any gambling winnings. This means that, should you win money, you will not have to part with any of it in the form of taxes, which is always a nice thing to hear.

Последно уредено:
iskreno da vi kazam iskustvo od UNIBET.com
ne igrajte na ovaa strana od 1 noevmri gi cekam da me isplatat i seuste me nemaat isplateno nivni korisnik sum od 2010 ali do sea sum neaml prbolem se vadea so opravduvanja demek bankata ne isplakala i mi napraiva reverse na parite na mojata unibet smetka kolku da gi poebam
pred nekoj den gi prijaviv vo sekoaj mozna kockarska asosicijaca i komisija koja gi izdava licencite od nekolku od niv dobiv meil da im ja objasnam sitacijata i im ja objasniv i sea cekam da vidam sto ke stane....
Kaj se imas zaleno vo kakvi asocijacii ? Aj prati link vo poraka ako ne the mrzi. Imam zaglaveno pari na will hill 3 meseci aber nemaat da isplatat

Нема никаков данок во Хрватска на он лајн кладење, не знам кај си го читал ова. Има некоја јавна расправа во зачеток, но нема никаков данок.
http://balkan.pokernews.com/novosti...ila-hrvatsko-gambling-zakonodavstvo-55646.htm

Во право си да го прочитав пак, накај средината на 2015 ке почнело да има ефект ова

"Igrači, medjutim, mogu da se raduju. Zakonodavac je odlučio, ne da pokrene zatvoreno tržište slično kao što je u Francuskoj, Italiji i Španiji, već da dozvole lokalnim poker igračima da se pridruže dot-com igračkom polju."

За тоа ми беше зборот дека нема да ги ограничат, ова е за онлајн покер поточно ама во иста категорија се и со оналјн кладењето т.е и на исти сајтови се многу и покер и кладење.

Сношти исто така пишав со еден играч од Грција на кратко во чатот таму во врска со ова,сега незнам колку е точно за нивниот нов закон ,ми рече кај нив вели дека било кога и да имаш некој профитабилен ден од 100евра плус во рок од 24 часа автоматски на крајот на денот му одзимало 10-15% од добиквата....е сега глупо е што пример ако е 10 дена некој таму во минус пример 1.000евра , и на 11иот ден фака 100-150 евра, ке му земат данок на добивка а он до гуша зијан :pos::pos:

Ама како и да е ... важно може да видиме дека сите сакат да го регулират овој закон таму кај што не е регулиран , ама да не ги скратат од пристап до светските сајтови.

Ке видиме како ке биде во 2015, но мислам дека тешко ке го ограничат онлине кладењето али ке видиме. Иначе од монопол никој арно не видел во било која сфера.

Unibet е лиценциран на Малта. Тоа му доаѓа како да нема лиценса. Позната заебанција во овие кругови е дека побргу ќе ти помогне поштарот отколку lga malta.
planiram denovive vo policija kaj nas da gi prijavam ili neznam veke kade za izmama
dajte sovet???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom