- Член од
- 3 јуни 2013
- Мислења
- 1.944
- Поени од реакции
- 1.192
Е какво е петодимензионално,а душата е четиридимензионална.Кој вели дека душата живее во тродимензионално тело?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Е какво е петодимензионално,а душата е четиридимензионална.Кој вели дека душата живее во тродимензионално тело?
ЛИНКЕ какво е петодимензионално,а душата е четиридимензионална..Е сега веќе се испомеша.
Каде тоа,посочи,јас не сум сретнал назив во христијанските написи како Астрален Свет,тоа е гностичко учење,розикрујцијанизам,телема,кабала.Кој вели дека душата живее во тродимензионално тело?[DOUBLEPOST=1416501638][/DOUBLEPOST]
Ова не е точно. Православната Црква детално го опишува Астралниот свет.
Е тек сега каша-попара направи.
Ај дообјасни се жиФти се, да не те знаевме ................... ќе мислевме дека си само за тролање.
Последна шанса, да не те носиме сите во потпис![]()
Каде тоа,посочи,јас не сум сретнал назив во христијанските написи како Астрален Свет,тоа е гностичко учење,розикрујцијанизам,телема,кабала.
А каде е пеколот тогаш,ако тие живеат под Небесата?И која е разликата помеѓу ,демоните,ѓаволите,самовилите,вукодлаците,гномите,сирените,еднорозите?Ти мислиш дека поседуваш САМО тродимензионално физичко тело?[DOUBLEPOST=1416502656][/DOUBLEPOST]
Очигледно слабо си читал. Во Православието Астралната рамнина се вика Поднебесно царство, а астралните битија се викаат демони.
ЈОК, 4 е!!!Ти мислиш дека поседуваш САМО тродимензионално физичко тело?
ЈОК, 4 е!!!
Но да се вратиме на почетокот кој ти умешно го скокна,
Дефиниција за душа?
Не, доволно е само деф да се даде, пошто уште во почеток раобтата е осудена на пропаст ако не дадеш деф за тоаДа не сакаш да ти ја претставам и со математичка формула?
Не, доволно е само деф да се даде, пошто уште во почеток раобтата е осудена на пропаст ако не дадеш деф за тоа
Одлична дефиниција. Но како ваква, истата не може да битисува вон телото.О.К.
Душата е бестелесна разумна суштина која битисува во телото, сопричина на животот.
Нема крај со ова и искрено веќе ми здосади за денес, доста беше забавање. Ај утре пак, сега си играм не лути се човече со други ........О.К.
Душата е бестелесна разумна суштина која битисува во телото, сопричина на животот.
БОЛД: Апсолутно е така, но проблемот е што вие верниците не го прифаќате поинаквото.
Па и во робовладетелството се движеле кон господарот. Не гледам голема разлика од тоа и ова со вернициве.
И за тебе истото, денес ми се смачи, .... ај утре со нови силиАко ние верниците сме ги прифатиле вистинското, не ни треба „поинаквото„.[DOUBLEPOST=1416506897][/DOUBLEPOST]
Има битна разлика: во некои минати „заостанати„ времиња, Царот, Црквата и верните беа компактна заедница и се стрема во иста насока: кон Небесата.
Денес, живееме во „модерни„ времиња, каде секоја индивидуа се води по своите страсти и кон нивно бесконечно задоволување.
Па не би рекол.Одлична дефиниција. Но како ваква, истата не може да битисува вон телото.
Тоа е веќе друг муабет кој бара друга дефиниција. Онака како @121314 ја даде не оди.Па не би рекол.
Да оставиме на страна искуства со астрал травел и проекција, како и модифицирани состојби на свест предизвикани од дроги од типот на ДМТ да речеме......да земеме искуства на блиска смрт и http://en.wikipedia.org/wiki/Cardiac_arrest . Медицината вели дека мозокот запира негде со запирањето на срцето.....или се лажам?