Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Кој вели дека душата живее во тродимензионално тело?[DOUBLEPOST=1416501638][/DOUBLEPOST]

Ова не е точно. Православната Црква детално го опишува Астралниот свет.
Каде тоа,посочи,јас не сум сретнал назив во христијанските написи како Астрален Свет,тоа е гностичко учење,розикрујцијанизам,телема,кабала.

:confused:
Е тек сега каша-попара направи.
Ај дообјасни се жиФти се, да не те знаевме ................... ќе мислевме дека си само за тролање.
Последна шанса, да не те носиме сите во потпис :D

Ти мислиш дека поседуваш САМО тродимензионално физичко тело?[DOUBLEPOST=1416502656][/DOUBLEPOST]
Каде тоа,посочи,јас не сум сретнал назив во христијанските написи како Астрален Свет,тоа е гностичко учење,розикрујцијанизам,телема,кабала.

Очигледно слабо си читал. Во Православието Астралната рамнина се вика Поднебесно царство, а астралните битија се викаат демони.

Ти мислиш дека поседуваш САМО тродимензионално физичко тело?[DOUBLEPOST=1416502656][/DOUBLEPOST]

Очигледно слабо си читал. Во Православието Астралната рамнина се вика Поднебесно царство, а астралните битија се викаат демони.
А каде е пеколот тогаш,ако тие живеат под Небесата?И која е разликата помеѓу ,демоните,ѓаволите,самовилите,вукодлаците,гномите,сирените,еднорозите?

Да не сакаш да ти ја претставам и со математичка формула?
Не, доволно е само деф да се даде, пошто уште во почеток раобтата е осудена на пропаст ако не дадеш деф за тоа

Не, доволно е само деф да се даде, пошто уште во почеток раобтата е осудена на пропаст ако не дадеш деф за тоа

О.К.

Душата е бестелесна разумна суштина која битисува во телото, сопричина на животот.

О.К.

Душата е бестелесна разумна суштина која битисува во телото, сопричина на животот.
Одлична дефиниција. Но како ваква, истата не може да битисува вон телото.

О.К.

Нема крај со ова и искрено веќе ми здосади за денес, доста беше забавање. Ај утре пак, сега си играм не лути се човече со други ........

БОЛД: Апсолутно е така, но проблемот е што вие верниците не го прифаќате поинаквото.

Ако ние верниците сме ги прифатиле вистинското, не ни треба „поинаквото„.[DOUBLEPOST=1416506897][/DOUBLEPOST]
Па и во робовладетелството се движеле кон господарот. Не гледам голема разлика од тоа и ова со вернициве.

Има битна разлика: во некои минати „заостанати„ времиња, Царот, Црквата и верните беа компактна заедница и се стрема во иста насока: кон Небесата.

Денес, живееме во „модерни„ времиња, каде секоја индивидуа се води по своите страсти и кон нивно бесконечно задоволување.

Ако ние верниците сме ги прифатиле вистинското, не ни треба „поинаквото„.[DOUBLEPOST=1416506897][/DOUBLEPOST]

Има битна разлика: во некои минати „заостанати„ времиња, Царот, Црквата и верните беа компактна заедница и се стрема во иста насока: кон Небесата.

Денес, живееме во „модерни„ времиња, каде секоја индивидуа се води по своите страсти и кон нивно бесконечно задоволување.
И за тебе истото, денес ми се смачи, .... ај утре со нови сили

Одлична дефиниција. Но како ваква, истата не може да битисува вон телото.
Па не би рекол.
Да оставиме на страна искуства со астрал травел и проекција, како и модифицирани состојби на свест предизвикани од дроги од типот на ДМТ да речеме......да земеме искуства на блиска смрт и http://en.wikipedia.org/wiki/Cardiac_arrest . Медицината вели дека мозокот запира негде со запирањето на срцето.....или се лажам?

Па не би рекол.
Да оставиме на страна искуства со астрал травел и проекција, како и модифицирани состојби на свест предизвикани од дроги од типот на ДМТ да речеме......да земеме искуства на блиска смрт и http://en.wikipedia.org/wiki/Cardiac_arrest . Медицината вели дека мозокот запира негде со запирањето на срцето.....или се лажам?
Тоа е веќе друг муабет кој бара друга дефиниција. Онака како @121314 ја даде не оди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom