A taa e?Ние живееме во три просторни димензии. Овде станува збор за четвртата просторна димензија, не за времето.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
A taa e?Ние живееме во три просторни димензии. Овде станува збор за четвртата просторна димензија, не за времето.
Чек, чек, ај прво да дефинираме која е 4 димензија?
Потоа, Дали е дефинирана душата??
Трето, каде и кој докажал дека е видлива таму во 4-та димензија
Четврто, за да не ја исклучува можноста за повеќе димензии, треба да бидат претходните поткрепени со докази.
Бујрум докажи
Оваа е некоја нова 4-та димензија, ....... секој ден се нови и нови работи учам. За науката 4-та е времето, за религиозните 4-та е некоја просторна, ...... за филозофите ќе да биде дека е антиматеријата, ....... хммммм интересно, интересно.Ние живееме во три просторни димензии. Овде станува збор за четвртата просторна димензија, не за времето.
Пред да тврдиш нешто провери дали е тоа така ако си несигурен.Тоа се вика петтата димензија.[DOUBLEPOST=1416498912][/DOUBLEPOST]Ние живееме во три просторни димензии. Овде станува збор за четвртата просторна димензија, не за времето.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dimension[DOUBLEPOST=1416499027][/DOUBLEPOST]Овака му ствараш повеќе забуни кога му потврдуваш нешто.Каков параметар,на што се однесува тоа?Sedi sea ti ...Neli osekas deka merime intelegencija u 4 dimenzija...pred da presaltame u astralna ramnina so trapozoiden dvodimenzionlaen triagolnik.
Druze... vremeto ne e dimenzija..parametar e!
A temporal dimension is a dimension of time. Time is often referred to as the "fourth dimension" for this reason, but that is not to imply that it is a spatial dimension. A temporal dimension is one way to measure physical change. It is perceived differently from the three spatial dimensions in that there is only one of it, and that we cannot move freely in time but subjectively move in one direction.http://en.wikipedia.org/wiki/Dimension[DOUBLEPOST=1416499027][/DOUBLEPOST]
Те сваќам на што целиш,ама општо прифатено е дека времето е четвртата димензија.Од петтата до единаесетта димензија само математички се докажуваат.A temporal dimension is a dimension of time. Time is often referred to as the "fourth dimension" for this reason, but that is not to imply that it is a spatial dimension. A temporal dimension is one way to measure physical change. It is perceived differently from the three spatial dimensions in that there is only one of it, and that we cannot move freely in time but subjectively move in one direction.
Druze na druga tema ke objasnam sto mislev....! Sea cekam odgovor od @121314
Treba li sea prasanjevo da ti go postavam pak...Ili sakas da te prasam so link...? Hint:Crveniot text
Daj objasni\dokazi deka dusata (ako postoi) e cetri ili povekedimenzionalen obejkt
ps:so tvoi zborovi...
Треба да ти веруваме на збор?Душата станува видлива во четврта димензија како што геометриско тело станува видливо во трета димензија, а самото не може да се претстави во две димензии.
Ај ти сам прочитај го ова и размисли што кажа.Како тогаш душата може да живее во тродимензионално тело,ако она е еден степен погоре?Коцката е составена од 6 квадрати,а ти го тврдиш обратното,.Душата станува видлива во четврта димензија како што геометриско тело станува видливо во трета димензија, а самото не може да се претстави во две димензии.
Za da go potvrdis pisanovo ...Treda da objasnish deka dusata postoi...deka e nekakva energija\materija...i tek posle ke moze da diskutirame za nejzinata vidlivost vo 4-ta dimenijza koja e samo matematicka\fizicna teorija.Душата станува видлива во четврта димензија како што геометриско тело станува видливо во трета димензија, а самото не може да се претстави во две димензии.
Абе постои душа. Мене душикава ми посака пиво (одамна не сум пиел), не ми сака стомакот или мочниот меур.Za da go potvrdis pisanovo ...Treda da objasnish deka dusata postoi...deka e nekakva energija\materija...i tek posle ke moze da diskutirame za nejzinata vidlivost vo 4-ta dimenijza koja e samo matematicka\fizicna teorija.
Хахахах, ова значи дека е време за ПИВОАбе постои душа. Мене душикава ми посака пиво (одамна не сум пиел), не ми сака стомакот или мочниот меур.![]()
Кaко да му веруваме кога он самиот не е сигурен во тоа што го тврди.За предходното кажано за Астралниот Свет,православната црква такво нешто не прифаќа.http://en.wikipedia.org/wiki/Astral_planeТреба да ти веруваме на збор?
Ај ти сам прочитај го ова и размисли што кажа.Како тогаш душата може да живее во тродимензионално тело,ако она е еден степен погоре?Коцката е составена од 6 квадрати,а ти го тврдиш обратното,.
Кaко да му веруваме кога он самиот не е сигурен во тоа што го тврди.За предходното кажано за Астралниот Свет,православната црква такво нешто не прифаќа.http://en.wikipedia.org/wiki/Astral_plane
Кој вели дека душата живее во тродимензионално тело?