Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто има спојлери за серии во темата Дали сте пуштиле солза на некој филм? Ми ја заеба SFU :place:

Guardians онака како филм многу мани има, ама хуморот беше на нивоу, одамна не сум се смеел така на филм.[DOUBLEPOST=1416403751][/DOUBLEPOST]
Нема ни номинација да добие Селма, марк мај вордс
Ме интересира еден спојлер од филмот: оваа Селма, дали се наведнува преку прозор и ако да, дали сето тоа се завршува со хепиенд?

Последно уредено:
Денеска го изгледав и Spartacus на Кјубрик. Некое време фаќаше прашина на вачлист на имдб, денес му бил денот. 3те часа ми поминаа кои ништо. Приказната за храбриот Спартак и борбеноста до последниот миг од животот, приказната за робовите кои излегоа очи в очи со римјаните преточена во 3 часа. Кјубрик повторно одличен, ова ми е негов четврти филм кој го гледам, сите на ниво. Инаку, одлично сработен спартакус, со доста добар и емотивен крај (особено борбата меѓу гладијаторите). Глумата на ниво (y).

Мене пак не ми се допадна нешто посебно The girl with the dragon tattoo. Gone нешто со Афлеци имам гледано ама не овој.

Mockinjay countdown: 1 day.

Варијабли при оцена (покрај основните)
1. Римејк е на шведскиот.
2. Даниел Крег.

?
Шведските се супер, посебно гледани како целина се речиси перфектни.

И американската верзија на филмот беше одлична, иако малку поразлична од оригиналните филмови.

Magic in the Moonlight- Добар. Можеби и во топ 5 на годинава би ми влегол филмов.
8/10 му давам..онака Вуди филмче.

Magic in the Moonlight- Добар. Можеби и во топ 5 на годинава би ми влегол филмов.
8/10 му давам..онака Вуди филмче.
Мене Blue Jasmine ми беше подобар. Да, баш е Вуди филмче, како и сите негови, убаво, магично под месечева светлина. Јас 7 му дадов, Blue Jasmine сум го оценил 8, а Vicky Cristina 9 кој ми е најдобро рангиран од последната деценија негови филмови. Ема Стоун прекрасна, заљубен сум во неа и Ема Вотсон :love::love::love:

иначе те видов, ама беше во сосем друг блок и после во гужва ми замина да те поздравам :D

Варијабли при оцена (покрај основните)
1. Римејк е на шведскиот.
2. Даниел Крег.

?
Извини, грешка. Шведскиот го гледав, после тоа решив да не го гледам римејкот. Не е дека ми беше лош ама некако не уживав премногу во филмот.

Извини, грешка. Шведскиот го гледав, после тоа решив да не го гледам римејкот. Не е дека ми беше лош ама некако не уживав премногу во филмот.
Countdown си заборавил :D

Филм како филм поединечно беше добар, ако ја гледаш целата трилогија тогаш е многу подобро

Него никој не спомнува за новиов Бонд филм..сега за сега it shapes up nicely..MyloXyloto спомна дека женскана од Сината е најтопла боја ќе биде женскиот лик, а во меѓувреме се знаат и некои други улоги...
Нормално Даниел Крег ќе биде Бонд, а Сем Мендес ќе биде директорот..

За кинематографијата ќе се грижи Хојте Ван Хојтема- човекот што има име како негативец од 007 филмовите, и ќе го замени Роџер Дикинс кој што во Скајфол заврши ФЕНОМЕНАЛНА работа....Дикинс и Хичкок..тоа се тие луѓе што ти е жал што никогаш не освоиле Оскар..

"Мускулите" на главниот негативец ќе биде Дејв Баутиста ака Дракс од Гардијанс оф д Галакси.

А главниот негативец ќе биде човек што никогаш не ми текнало дека ќе биде негативец во филмов и покрај тоа што е ПЕРФЕКТЕН избор..ама ете не знам зошто тотално го заборавив.

КРИШТОФ (ор уатевр) ФАКИНГ ВОЛЦ !
:cuc:

ДИС ГОН БИ ГУД

Eva green ti e novata monica belluci(ne vo lepota)
Ja koristat samo za seksapil i seks sceni

images

Како ви се чека толку, јас мајмуните пред 2-3 недели ги гледав.

Bomba, ova komunistive i io te lazat, kakvo cekanje kakvi nedeli. Koga ke izleze hd rip (6-8 giga) iskaca i bluray sledniot den.
Eden den cekanje nisto ne menja, duri io go odlozi mockingjay za eden den.
Za eden den, vidi koga added, ke si gledam ko covek.
http://i.imgur.com/ferkMML.png

Него никој не спомнува за новиов Бонд филм..сега за сега it shapes up nicely..MyloXyloto спомна дека женскана од Сината е најтопла боја ќе биде женскиот лик, а во меѓувреме се знаат и некои други улоги...

Mene ovaa ne mi e zeska.

Potpisuvam! :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom