!!!!!!!!!!!ATP World Tour Finals, London | 09 -16 ноември, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
servis voleite, neka objasni nekoj, ZOSTO ?!?!?! :eek::eek::eek:
369949-b99003b4-858e-11e3-b939-7fcb48a5bb4a.jpg

Божино погоди право во центар. :LOL:
Која смешка ќе биде сега да го кркнат од Франција само ради овој меч. :LOL::LOL: На Вавринка сигурно не му се сите овци на број после овој меч. :D

Ептен го хејтате Вавринка бе. Знам кога освои АО сите го фалевте дека имал страшен талент и дека конечно го исполнува потенцијалот...сега одеднаш стана еден од најслабите освојувачи на Грен Слем. :D

Со прстот на глава толку и заслужува. А дека има талент има, ама глава не може да му насадиме за жал.

Некој мора да застани во одбрана на Вавринка....нормално, многу ми е мило за Роџер, ама криво ми е и за Стан. Одигра фантастичен меч, но уште еднаш ја покажа својата лоша страна - психичката стабилност. Некој ќе речи немал среќа со сервисот, а за мене всушност тоа е врлина на врвен тенисер, да уфрла прв сервис кога е најпотребно.

Ама стварно многу се нафрлате по Вавринка а менталиниот барем допринесе за колку толку интересен турнир. А и сезонава е подобар од Чилич, Мареј и остала багра шупелки. Ама добро, Чилич е надежен и има потенцијал, кад-тад ќе почни да уфрла 60% прв сервис и ќе жари и пали низ атп турот.

wawrinka sto ja usra so servis voleite ja usra, nenormalno, neopisivo e toa, do utre moze da se pisuva za tie servis volei, nema da se dolovi katastrofata sto sam si ja priushti, ali publikata be, mu eba mater u resavackiov set, pred da servira mu se derea, go dokusurija i za toa mu siminjam kapa zasto dobro se nosese vo toj segment .... do nekade.
ali realno krajov na godinava vo tenisov go zasluzi tokmu ova, fedeks - nole. :cool:

Добро што не сум гледал, или сум пропуштил многу? :cautious:
Ауууу да се каеш што не си гледал брат. Шала на страна мечот беше феноменален и Вавринка не заслужи да изгуби. Али имаше свашта, судиски кражби, карања со судијата, карање со публиката, неискористени меч топки од страна на Вавринка... Цар е мајке ми, како само се глупираше на меч топките со серва-волеј игра... :cenzura:
И нормално кога спаси една брејк топка отиде прстот на глава. :D

19-17 за Федерер
Hard court: 14:13 за Федерер
Hard court indoors: 4:3 за Новак.

Годината и не можеше да заврши на поинаков начин.

Мал вовед за финалето вечер:
Во лондон во О два арената се игра финалето на сезоната „блогбастерот“ помеѓу првиот и вториот светски рекет Новак Џоковиќ и Роџер Федерер.
Меѓусебниот скор помеѓу Џоковиќ и Федерер на FedEx H2H е 19:17 за Федерер, во ова сезона ова ќе им биде шести меѓусебен дуел резултатот во досегашните 5 е 3:2 за федерер.
Федерер го совлада Џоковиќ во: Дубаи,Mонте карло и Шангај, а Џоковиќ триумфираше во Индијан Велс и на Вимболдон.
И двајцата стигнаа до финалето со скор 4:0 и двајцата во полуфиналето играа по три сета.
Федерер го делат уште 5 победи за да стане третиот тенисер во историјата со 1000 победи моментално е
995 - 226.
Џоковиќ е на пат да стане првиот тенисер по Лендл што ќе го освои финалето на сезоната трипати по ред.
Не очекува спектакуларно финале и нека победи подобриот.

Мал вовед за финалето вечер:
Во лондон во О два арената се игра финалето на сезоната „блогбастерот“ помеѓу првиот и вториот светски рекет Новак Џоковиќ и Роџер Федерер.
Меѓусебниот скор помеѓу Џоковиќ и Федерер на FedEx H2H е 19:17 за Федерер, во ова сезона ова ќе им биде шести меѓусебен дуел резултатот во досегашните 5 е 3:2 за федерер.
Федерер го совлада Џоковиќ во: Дубаи,Mонте карло и Шангај, а Џоковиќ триумфираше во Индијан Велс и на Вимболдон.
И двајцата стигнаа до финалето со скор 4:0 и двајцата во полуфиналето играа по три сета.
Федерер го делат уште 5 победи за да стане третиот тенисер во историјата со 1000 победи моментално е
995 - 226.
Џоковиќ е на пат да стане првиот тенисер по Лендл што ќе го освои финалето на сезоната трипати по ред.
Не очекува спектакуларно финале и нека победи подобриот.
Cheers to that.
925599_1581924685360708_1066413813_n.jpg

coin flip situacija e vecer, nema izrazit favorit, i dvajcata bea najdobri na turnirov ali vcera si gi pokazaa i svoite slabi strani, za federer ne mozam da komentiram zasto gledav posledni 2-3 gejma plus tajbrejkot, za Nole iskreno me iznervira faktot sto dozvoli posle brejkot publikata da vlijae vrz celokupnata negova igra, javno go pokaza nezadovolstvoto zasto se izraduvaa na negova dupla ( pa preku kur, davaat pari gledaat debakli na site negovi protivnici, i onie na federer, i ja ke se izraduev na taa dupla ako navivam za nego ) i potona.
A ova e tipicno za nego iako nemase apsolutno nikakva pricina za takvo nesto, do toj moment sve zavisise od nego, kontrolirase bukvalno Se, i brejkot sto go dozvoli go pokloni i izigra amaterski i opusteno, ali ete, ednostavno ne moze da postavi bariera i eden vakum kade sto e samo on i negoviot protivnik i toa mu e edna ogromna maana, a vecer sekako ke se soocuva so ovoj problem ko i uvek protiv federer sto moze da bide pogubno za nego. Ne smee da gi pokazuva tie emocii, mora malce smaokontrola zasto dopolnitelno mu dava veter u grb na svojot protivnik, a ako nekoj toa i te kako znae da go iskoristi vo svoja polza, togas toa e fedeks, i nadal sekako.

Inace posle svadbata i bremenosta na jelena epten si gi podobrija odnosite, na vremeto ne se mirisaa mnogu ali sega redovno se vo kontakt, i pred turnirov imase intervju na Nole koj zborese za segasniot negov odnos so Federer i konstantnoto pribiranje soveti od nego, prv i mu cestital za sinot i kaza u stil, ja so edno dete glava neznam kaj mi e, mozam samo da pretpostavam kako mu e nego so 4 i deka tek sea so drugi oci go gleda, zasto i vo takva situacija gleda da e pristuten na sto e mozno poveke turniri, i osvojuva tituli.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom