Падна малезиски авион во Украина.

• Креатор на темата templar55
  • Време на започнување
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.274
Поени од реакции
15.396

ПРВО СО МИТРАЛЕЗ, ПА СО РАКЕТА ВОЗДУХ-ВОЗДУХ

Руска телевизија објавила сателитска снимка на која се гледа дека МХ17 бил урнат од воен авион (ФОТО+ВИДЕО)

Најпрвин во боингот на Малезија ерлајнс било пукано со митралез од авионот, а потоа кокпитот бил погоден со ракета воздух-воздух, додека десниот мотор и десното крило биле погодени со ракета наведувана од топлина, пренесува руската агенција Тасс.

Руската телевизија Ченел Уан денес објавила фотографија што наводно била снимена од странски шпионски сателит во последните секунди од летањето на малезискиот авион МХ17 над Украина.

Иван Андријевски, потпретседателот на Руската инженерска унија, ја анализирал снимката што ја испратил Џорџ Битл, кој се претставил како контролор на воздушниот сообраќај со 20-годишно искуство.

Според Битл, малезискиот боинг бил урнат од млазен ловец што претходно го следел. Најпрвин, во патничкиот авион било пукано од митралез, па кокпитот бил погоден со ракета, а на крај десниот мотор и десното крило биле „откинати“ од топлински наведуван проектил.

Во имејлот имало фотографија од испукување проектил од под десното крило на ловецот насочен кон кокпитот на боингот.

„Можеме да видиме снимка снимена од ниска орбита околу Земјата. Такви снимки обично се прават од воздух за разузнавачки цели“, изјавил Андријевски. „Координатите на снимката сугерираат дека е направена од американски или британски сателит. Темелно ја анализиравме фотографијата и на неа нема знаци дека лажна“.

Боингот 777-200 на Малезија ерлајнс што патуваше од Амстердам кон Куала Лумпур на 17 јули се урна во украинскиот источен Доњецки регион, 60-тина километри од руската граница, во зоната на воени операции меѓу доњецката самоодбрана и украинската армија. Сите 298 патници и членови на екипажот загинаа.

http://www.mkd.mk/svet/vesti/ruska-televizija-objavila-satelitska-snimka-na-koja-se-gleda-deka-mh17-bil-urnat-od-voen#2

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Фееееееејк.
http://www.couriermail.com.au/news/russia-accused-of-faking-pics-to-shift-blame-in-mh17-disaster/story-fniztvng-1227123846130?nk=5515a3e724e394d5f3072b9c3d23937b

https://www.bellingcat.com/news/2014/11/14/russian-state-television-shares-fake-images-of-mh17-being-attacked/

Сликите се најдени постирани на руски форум пред месец дена, местоположбата е утната едно 50 километри, моделот на авионот е исто така утнат, логото е на погрешно место.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Фееееееејк.
http://www.couriermail.com.au/news/russia-accused-of-faking-pics-to-shift-blame-in-mh17-disaster/story-fniztvng-1227123846130?nk=5515a3e724e394d5f3072b9c3d23937b

https://www.bellingcat.com/news/2014/11/14/russian-state-television-shares-fake-images-of-mh17-being-attacked/

Сликите се најдени постирани на руски форум пред месец дена, местоположбата е утната едно 50 километри, моделот на авионот е исто така утнат, логото е на погрешно место.
Оти му го расипа филмот, ќе се изначитавме патетики до бесвест :pos:

• Ми се допаѓа
Reactions: SF

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Фееееееејк.

Не се радувај прерано, особено не врз основа на “докази“ собрани од твитер.
Во прилогот на ТВ беше потврдено од руските органи дека снимката била добиена доста одамна и била подложена на испитувања за автентичноста, кои сега дури ја потврдуваат.

Дека не случајно се совпаѓа со самитот Г20, нема сомнеж.

А пак другиот вид сомнежи и обвинувања за автентичноста на сателитската снимка воопшто немаат основа.

Само мал пример на тоа што ти го спомена:
..местоположбата е утната едно 50 километри
Дали авион кој се движи со 700 км/ч на висина од 9 км претставува некаква нелогичност што паднал 50 км подалеку од моментот во кој е направена снимката? Да не очекуваше дека при таа брзина и висина да падне на истото место вертикално под рамна линија со земјата?

моделот на авионот е исто така утнат, логото е на погрешно место
Врз основа на селективно избрани снимки, прикажани на различни оптички близини можеби така изгледа.
Невозможно е да се најде идентична снимка на друг авион, направена од иста далечина/висина, под исти временски услови, во исто време, локација и сл. за да можеме вистински да спориме.

Ако се земе во предвид растојанието и видливоста на снимката, било кој авион да се приложи пак ќе наликуваат еден со друг и станува прашање на слободна интерпретација врз основа на првата изгуглана фотографија од авионот на истата компанија.

Така да и во случајот со логото исто така не воопшто тешко да се покаже спротивното:

http://yandex.ru/images/search?text=9M-MRD&img_url=http://img.planespotters.net/photo/397000/original/9M-MRD-Malaysia-Airlines-Boeing-777-200_PlanespottersNet_397637.jpg&pin=1&uinfo=sw-1440-sh-900-ww-1423-wh-771-pd-1-wp-16x10_1440x900

И то, што да ви кажам, пак прерано се израдувавте. :giggle:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Не се радувај прерано, особено не врз основа на “докази“ собрани од твитер.
Во прилогот на ТВ беше потврдено од руските органи дека снимката била добиена доста одамна и била подложена на испитувања за автентичноста, кои сега дури ја потврдуваат.

Дека не случајно се совпаѓа со самитот Г20, нема сомнеж.

А пак другиот вид сомнежи и обвинувања за автентичноста на сателитската снимка воопшто немаат основа.

Само мал пример на тоа што ти го спомена:

Дали авион кој се движи со 700 км/ч на висина од 9 км претставува некаква нелогичност што паднал 50 км подалеку од моментот во кој е направена снимката? Да не очекуваше дека при таа брзина и висина да падне на истото место вертикално под рамна линија со земјата?

Врз основа на селективно избрани снимки, прикажани на различни оптички близини можеби така изгледа.
Невозможно е да се најде идентична снимка на друг авион, направена од иста далечина/висина, под исти временски услови, во исто време, локација и сл. за да можеме вистински да спориме.

Ако се земе во предвид растојанието и видливоста на снимката, било кој авион да се приложи пак ќе наликуваат еден со друг и станува прашање на слободна интерпретација врз основа на првата изгуглана фотографија од авионот на истата компанија.

Така да и во случајот со логото исто така не воопшто тешко да се покаже спротивното:

http://yandex.ru/images/search?text=9M-MRD&img_url=http://img.planespotters.net/photo/397000/original/9M-MRD-Malaysia-Airlines-Boeing-777-200_PlanespottersNet_397637.jpg&pin=1&uinfo=sw-1440-sh-900-ww-1423-wh-771-pd-1-wp-16x10_1440x900

Така да, што да ви кажам, пак прерано се израдувавте. :giggle:
Дечко, види ја големината на авионот.
Голем е колку цел град под него.
Размерот е тотално утнат. И за Боингот и за ловецот.
Сателити летаат на 600-800 километри височина, авионот летал на 11 километри височина, па ај кажи ми дали големината е ок. Според сликава авионот бил долг 4 километра.
На страна тоа, Боингот е копија на првата слика што ќе се добие кога на Гугл на руски ќе пребараш ‘Боинг виден одозгора‘ и е слика на 767-200 што е различен модел од МХ17, а сателитската снимка е од Google Earth слика земена во 2012-та.
Било потврдено од руски органи. :pos::pos::pos::pos:

Аматерска пропаганда, обично нешто посочно вадат за време на важни собири и самити. Ти изгледа прерано си се израдувал.

Пак ќе спомнам за мувата на капата, русиве од петни жили вадат теории, одрасци и дебилни фотошопи само за да ја поткрепат веќе дебанкираната теорија дека украински ловец го урнал авионот и само за јавноста да не се занимава со тоа чив БУК всушност го урнал.

Ама стварно не очекував аматерски фотошоп да извадат како топ сторија на телевизија.[DOUBLEPOST=1416095777][/DOUBLEPOST]
Оти му го расипа филмот, ќе се изначитавме патетики до бесвест :pos:
Еве ги, почнаа.

Последно уредено:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Дечко, види ја големината на авионот.
Голем е колку цел град под него.
Размерот е тотално утнат. И за Боингот и за ловецот.
Сателити летаат на 600-800 километри височина, авионот летал на 11 километри височина, па ај кажи ми дали големината е ок. Според сликава авионот бил долг 4 километра.
На страна тоа, Боингот е копија на првата слика што ќе се добие кога на Гугл на руски ќе пребараш ‘Боинг виден одозгора‘ и е слика на 767-200 што е различен модел од МХ17, а сателитската снимка е од Google Earth слика земена во 2012-та.
Било потврдено од руски органи. :pos::pos::pos::pos:
Аматерска пропаганда, обично нешто посочно вадат за време на важни собири и самити. Ти изгледа прерано си се израдувал.

Пак ќе спомнам за мувата на капата, русиве од петни жили вадат теории, одрасци и дебилни фотошопи само за да ја поткрепат веќе дебанкираната теорија дека украински ловец го урнал авионот и само за јавноста да не се занимава со тоа чив БУК всушност го урнал.
Ама стварно не очекував аматерски фотошоп да извадат како топ сторија на телевизија.[DOUBLEPOST=1416095777][/DOUBLEPOST]
Еве ги, почнаа.
Чекај, ти беше оној експертот за сателити? :ROFLMAO:
За мене уопште не се секирај, јас секогаш мирно си гледам додека некој овде се пењави и расфрла со “твитер“ тврдења, подметнати слики, неквалитетни зумови и математички пресметки на 10 непознати.
Иначе одговорот на твоите “твитер“ докази веќе се бајати на нетов, немам мотивација да ти ги прераскажувам, само одвреме на време ќе те поздравам, да не се осетиш осамен на темава.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Чекај, ти беше оној експертот за сателити? :ROFLMAO:
За мене уопште не се секирај, јас секогаш мирно си гледам додека некој овде се пењави и расфрла со “твитер“ тврдења, подметнати слики, неквалитетни зумови и математички пресметки на 10 непознати.
Иначе одговорот на твоите “твитер“ докази веќе се бајати на нетов, немам мотивација да ти ги прераскажувам, само одвреме на време ќе те поздравам, да не се осетиш осамен на темава.
Имаш одговори ама немаш мотивација да ги пишеш. :icon_lol:
А имаш мотивација празни постови да пишуваш?

Знам дека немаш одговори, чекаш на глобалрисрч, ака преведени Раша Тудеј артикли да пишат за да имаш мислење и аргументи.[DOUBLEPOST=1416183079][/DOUBLEPOST]Назад на темата.
Ново видео непосредно по уривањето на авионот снимено од локалци. Се спомнува ракета истрелана.

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.897
Поени од реакции
13.022
Добро е што снимателов ја врти камерата 360 степени и остава простор за логичко размислување.
Ова видео ја поткрепува теоријата дека не е стрелано од БУК систем.
Никаков инверзионен траг од проектилот нема.
Кога се пука од БУК, проектилот остава инверзионен траг видлив за голо око околу 10 минути на небото. А бучавата која се создава се слуша во радиус од 10 километри.

Остануваат 3 теории. Или да е соборен од ракета на Игла или да е соборен од ракета воздух-воздух.

Трета теорија е да е стрелано со невидлив проектил.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Имаш одговори ама немаш мотивација да ги пишеш. :icon_lol:
А имаш мотивација празни постови да пишуваш?
Знам дека немаш одговори, чекаш на глобалрисрч, ака преведени Раша Тудеј артикли да пишат за да имаш мислење и аргументи
Уште па се сили јадничок :facepalm:
Е чим инсистираш, јас немам проблем, само баш заради твојата јазична и медиумска ограниченост имам сомнеж дека си способен да разбереш:

http://rusvesna.su/news/1416043616

Твоите досегашни перформанси на темава од типот на сателитската полемика:icon_mrgr:, и твитер статус муабети, тешко дека мотивираат било кого за развој на дискусија.

Игорче ванаби твитерганда дистрибјутор :coffee:[DOUBLEPOST=1416253688][/DOUBLEPOST]
Добро е што снимателов ја врти камерата 360 степени и остава простор за логичко размислување.
Ова видео ја поткрепува теоријата дека не е стрелано од БУК систем.
Никаков инверзионен траг од проектилот нема.
Кога се пука од БУК, проектилот остава инверзионен траг видлив за голо око околу 10 минути на небото. А бучавата која се создава се слуша во радиус од 10 километри.

Остануваат 3 теории. Или да е соборен од ракета на Игла или да е соборен од ракета воздух-воздух.

Трета теорија е да е стрелано со невидлив проектил.

Па ако земеш во предвид дека бајги се изначекавме на еднозначните докази од западот, после галамењето месец дена, па ако додадеш дека досега 4-5 пати Русија се’ некако врши па неврши инвазија, па докази па нема докази за инвазија, стварно заморува ова исчекување и кога нешто конечно помислиш се сменило, пак уште еден наслов “докази за руска инвазија“ vol.6 каде во некое поле немајкаде снимено е нешто кое наликува на увеличан пемфигус.
Ондак се појавуваат дистрибутерите на твитер статуси од типот на Игорче со проверени гугл мапс координати и фејсбук чек-ин статуси на Осободилачката руска армија каде тачно се гледа дека во толку и толку сат пиеле карамел макијато во украинската локална кафитерија.

После пушташ телевизија и слушаш за “ладниот пречек“ на Путин во Австралија и како му го земале скалпот, но нешто не ти се совпаѓа со приказната...

Последно уредено:

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.897
Поени од реакции
13.022
Целта беше јасно уште од почеток.
Сета западна медиумска хајка која се покрена и сеуште продолжува за се околу Русија.
А немаше ни 24часа поминато.

Во услови кога бунтовниците напредуваа на терен се случува такво нешто.
Плус се до тој ден сите авиони што беа соборени, беа соборувани на висина од 2000 до 8000 метри.

Уште на старт прашањето беше.
Кој добива највеќе, а кој губи?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Уште па се сили јадничок :facepalm:
Е чим инсистираш, јас немам проблем, само баш заради твојата јазична и медиумска ограниченост имам сомнеж дека си способен да разбереш:

http://rusvesna.su/news/1416043616

Твоите досегашни перформанси на темава од типот на сателитската полемика:icon_mrgr:, и твитер статус муабети, тешко дека мотивираат било кого за развој на дискусија.

Игорче ванаби твитерганда дистрибјутор :coffee:
Ова ти се контра-доказите?

Потврдено е дека сликата е од 28.8.2012-та според формацијата на облаците. http://politics.d3.ru/comments/621012

Многу работи не разбрав заради гугл транслејт ама сеуште стои дека размерот на авионот е тотално утнат. Авион на 10 километра висина сликан од 600 километра висина треба да биде скоро иста големина како приземјен да е. Авионов на сликата е голем колку цела писта на Донецкиот аеродром којшто се гледа во позадина.

Настрана што фотошопов бил веќе постиран на руски форум за теории на заговор пред месец дена.

Ти си тој што нема способност да разбереш многу работи, доволно ми е да знам што маскираш објективност постирајќи линкови од канадски сајт држен од русин којшто преведува Раша Тудеј артикли и новости.

Бонус прашање - Како тоа авионот и земјата, раздалечени 10 километра еден од друг се перфектно во фокус во исто време?

Бонус хокус покус - Како МИТ експертот Џорџ Билт од репортажата на руската телевизија воопшто не постои, имејлот му е неактивиран и нема никаков доказ дека студирал и завршил на МИТ?
Ова ко Карлос шпанскиот аеро контролор. :pos:

Последен бонус - Како тоа шрапнелите се на сосема обратната страна од којашто доаѓа и пука ловецот?

Целта беше јасно уште од почеток.
Сета западна медиумска хајка која се покрена и сеуште продолжува за се околу Русија.
А немаше ни 24часа поминато.

Во услови кога бунтовниците напредуваа на терен се случува такво нешто.
Плус се до тој ден сите авиони што беа соборени, беа соборувани на висина од 2000 до 8000 метри.

Уште на старт прашањето беше.
Кој добива највеќе, а кој губи?
Дезинформациите и хајката беа водени од руските медиуми, тие беа тие што изнатропаа милион глупости ид езинформации за атентати на Путин, американски сателити, шпански аеро-контролори само за да забришат дека нивни телевизии неколку минути по падот на МХ17 ја известија новоста дека бунтовниците урнале украински воен авион.

И бунтовниците не напредуваа тогаш, баш украинската армија извршуваше офанзива во тое време. Офанзива на бунтовниците дојде дури при крај на Август.

Во ваш стил -

Последно уредено:

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.897
Поени од реакции
13.022
Игорче игорче:icon_lol:
Кого тука лажеш дека Украинците напредувале кога беше баш обратна ситуацијата.
Мака ми е да барам низ темава постови од тој период еве дел само колку да ти падне таа твоја лага во вода.

Militia fighters in the self-proclaimed Lugansk People's Republic (LPR) have encircled the Ukrainian government forces near the border checkpoint in Izvaryno, with the Ukrainian army sustaining tangible losses, Interfax reports with reference to the Novorossiya agency.

"Militiamen fired grenade launchers against Ukrainian special forces from Kirovohrad at the Izvaryne border checkpoint in the Lugansk region. A source said eight soldiers were killed and around ten injured. The Ukrainian side also reported having been encircled in Izvaryno, the punitive forces' self-propelled artillery launcher has been knocked down," the statement said.

Meantime, "in the Sverdlovsk district of the Lugansk region, militiamen fired artillery and mortars against Ukrainian troops from the 72nd brigade. There is no data on army losses," the agency also reported.

A spokesperson for LPR told reporters that militiamen pushed the Ukrainian troops back from the city of Krasnodon which is close to the Izvaryno border checkpoint.

Meanwhile, the National Security and Defense Council spokesman, Andrey Lysenko said during a briefing on Wednesday that active fighting continues in the east of the country but Ukrainian troops retain control over the populated area they seized earlier.

He confirmed that at the moment the most fierce fighting is taking place in the Izvaryno area, as well as in Amvrosiyevka and Marynovka.

LUHANSK, Ukraine — A military transport plane was shot down over eastern Ukraine on Monday, Ukrainian officials said, while new reports emerged that Russia was building up forces along its border with Ukraine.

10 July. 'Donbas Battalion' of right sector destroyed. Again. Actual size of 'battalion' is small more than a Rota.

11 July. Ukeland troops, mainly right sector, cut off and surrounded Donetsk Aerodrome. Two units Arrow anti aircraft missile launchers in positions of Army of Novorossya. Units donated by Ukeland Army last week.

New 'peace plan' formulated by President Poroshenko of Ukeland is the same as the last one which Ukeland did not honor. Army of Novorossiya is to disarm and surrender, throw themselves on the mercy of Ukeland or 'return to Russia', no negotiations offered. One would question his sanity.

Heavy fighting near Kramatorsk involving a Ukeland armor battalion and partisans. So far 3 MBT destroyed and one captured. Loses unknown at this time.

USA has demanded the release by Russia of detained female Ukeland pilot involved in the murder of two Russian journalists. Woman went to Russia to visit babushka using false documents and was arrested. She was in camouflage uniform. One would question her sanity also.

Reports of foreigners fighting in various right sector 'battalions' being identified for prosecution for terrorist acts are confirmed.

Reports of all right sector involved in Odessa and Mariupol massacres identified, murder, arson and terrorism cases prepared for their prosecution confirmed.

А зборев за оваа пропаганда. Уште не беа ни поминати 24 часа, виновникот беше веќе откриен претопставувам.

24 часа не беа поминати а веќе настанов стана алатка на западните медиум за манипулација и спроведувањето на нивната пропаганда.
Нестрпливи беа да ја свртат ситуацијата,бидејќи знаеа пред какво беше јавното мислење околу вмешување на западниве сили во Украинска криза во нивните општества.

Еве извештаи од други членови на форумов која ја пратеа ситауцијата во Украина ,како беше запрена офанзивата на Украинската армија. Датум 15ти Јули.
2 дена пред падот на боингот.
http://forum.kajgana.com/threads/Пресвртница-за-Украина.71107/page-299#post-6732877
16ти Јули.
http://forum.kajgana.com/threads/Пресвртница-за-Украина.71107/page-299#post-6734484

http://forum.kajgana.com/threads/Пресвртница-за-Украина.71107/page-299#post-6734542

И бум,некој го сруши боингот. Одеднаш почна да се шири пропагандата. Западните медиуми ја започнаа веќе познатата приказна.

Ќе повторам пак. До тогаш сите авиони беа оборувани на висина до 6500 метри(за разлика од нив боингот летал на приближно 10000).

И да се надополнам, дискутирав со Братот. Те молам не ме цитирај нареден пат.
Туку има игнор опција, честитки прв си на таа листа.
Терај си го филмот со Пуно,Дарданија и компанија.

Последно уредено:
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
The Sun и Daily Mail, иста сорта ко национална руска телевизија, Раша Тудеј и Глобал Рисрч.
Даваш извештаи од една битка на граничен премин со Русија и срушен авион и тоа било бунтовничката офанзива?
Деновите непосредно пред и по уривањето на авионот Украинската војска бележеше најголеми напредувања, битки се водеа во Шахтарск, Торез, почна опколувањето на Донецк и Луханск, ослободување на Дебалцево после тоа, дури и местото околу падот на авионот кратко беше деловно под украинска контрола. Тоа беше цутот на украинската офанзива која спласна со разбивањето на јужниот котел и отворањето на руските граници кон сепаратистите.

Kajgana Shop

На врв Bottom