НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знаев за ова но еве што прочитав: „The rule was clarified that a player cannot catch and shoot the ball in under .4 seconds“.

Не е точно. 0.3 секунди е минимално дозволено за шут (така пресметале дека е најмалку можно што ти треба за да шутираш). За под 0.3 секунди дозволено/возможно е само "tip-in".

Не е точно. 0.3 секунди е минимално дозволено за шут (така пресметале дека е најмалку можно што ти треба за да шутираш). За под 0.3 секунди дозволено/возможно е само "tip-in".
0.3 почнувајќи од 0.3 за тип ин, ова беше кеч енд шут (reverse layup) со задоцнета реакција на семафорот
2XA0nAK.gif

Уште една грешка, кога ја уфрли топката Картер удри во раката на Холинс
hollins.jpg

Кога можеа на Џејмс да му ја отпишат десетата асистенција пред некој ден зошто да не го прегледаат и овој момент и да ја сменат одлуката. Али шансите за такво нешто се 2%.

0.3 почнувајќи од 0.3 за тип ин, ова беше кеч енд шут (reverse layup) со задоцнета реакција на семафорот
2XA0nAK.gif

Уште една грешка, кога ја уфрли топката Картер удри во раката на Холинс
hollins.jpg

Кога можеа на Џејмс да му ја отпишат десетата асистенција пред некој ден зошто да не го прегледаат и овој момент и да ја сменат одлуката. Али шансите за такво нешто се 2%.

Статистички податоци кои при запишувањето можеби ги згрешиле се случува да сменат, ама исход на натпревар не.

Регуларен кош даде Мемфис.

Нема математичка теорија да за 0.3 секунди ја фатиш топката ја свртиш на втор обрач и ја избациш...и плус како на сликата што гледам ја допрел играч од Сакраменто топката...

Нема математичка теорија да за 0.3 секунди ја фатиш топката ја свртиш на втор обрач и ја избациш...и плус како на сликата што гледам ја допрел играч од Сакраменто топката...
Едино поради тоа што ја допрел играчот од Сакраменто топката може да е нерегуларен кош, инаку математички е изводливо да се изведе шут за 0.3 секунди. Сети се Фишер против Спарси како ја реши, со скок шут наназад.

Едино поради тоа што ја допрел играчот од Сакраменто топката може да е нерегуларен кош, инаку математички е изводливо да се изведе шут за 0.3 секунди. Сети се Фишер против Спарси како ја реши, со скок шут наназад.
Не можеш пишав горе али пак ќе објаснам. Теоретски е пресметано (не од мене) дека за 0.3 можеш само со tip in баскет или во превод да ја допреш во скок кога баскетот се двоуми и искача од обрач. Џамп шот и секаков друг вид не. Хори ја исфрли на 0.9 негде еве увери се
BfQ0SDwB2kKGrHqIH-CwErerlqIfBLiUn40.jpg~c200

Регуларно е на снимка нема што. Регуларно пошто тајмерот почна да тече неколку стотинки од кога Ли ја фати со раце.

Не можеш пишав горе али пак ќе објаснам. Теоретски е пресметано (не од мене) дека за 0.3 можеш само со tip in баскет или во превод да ја допреш во скок кога баскетот се двоуми и искача од обрач. Џамп шот и секаков друг вид не. Хори ја исфрли на 0.9 негде еве увери се
BfQ0SDwB2kKGrHqIH-CwErerlqIfBLiUn40.jpg~c200

Регуларно е на снимка нема што. Регуларно пошто тајмерот почна да тече неколку стотинки од кога Ли ја фати со раце.
Не знам стварно, можеби држи вода тоа што го збориш ама не е прв пат вака да се реши утакмица. Многу пати имаме видено гејм винери со скок шут, а притоа до крај да има 0.5, 0.4 или 0.3 стотинки. Затоа и пишав дека Ли даде регуларен кош, нормално доколку не ја пипнал топката играчот на Сакраменто.

Значи едино може од одбојка да се даде кош на 0.3 а да ја фатиш топката и да ја избациш немаш време...значи замисли си ги тие 0.3 човече....

Не знам стварно, можеби држи вода тоа што го збориш ама не е прв пат вака да се реши утакмица. Многу пати имаме видено гејм винери со скок шут, а притоа до крај да има 0.5, 0.4 или 0.3 стотинки. Затоа и пишав дека Ли даде регуларен кош, нормално доколку не ја пипнал топката играчот на Сакраменто.
Да али на 0.3 да ја фрли не да ја фати. Има многу знам, Стеф кари на пример. А бе не можам да најдам видео запис од Донте Грин има дадено на 0.3 точно знам памтам пред 3 сезони ама баш потпуно иста ситуација, исфрлена од аут али цепелин (sort of tip in) или алејуп што би рекол Игорче, не можам да најдам видео запис изгледа нема
А тоа дали Холинс ја допрел отпадна во старт пошо немаше соодветна камера од таа перспектива. Пред некое време искочи снимка на фан што снимал со хд 1080п од тој агол али колку што разбрав тие снимки не се земаат во предвид при жалбата. А бе кој ги ебе Кингси, така им треба. Нека размислат малце што направија.

http://www.rojadirecta.me/goto/rivosportt.info/ch4.html
еве ви добро стримче за Нјујорк - Јута...со убава слика и не касни преносот :D а барав на истава стрим програма за Кливленд или Мајами али мн слаба снимнка , а тие со квалитетна снимка не ми ги отвара :D и сеа ке си глеам Јута јебига[DOUBLEPOST=1416014077][/DOUBLEPOST]Зашо не игра Вејд , чисто коуч десижн или ? :D

Последно уредено:
http://www.rojadirecta.me/goto/rivosportt.info/ch4.html
еве ви добро стримче за Нјујорк - Јута...со убава слика и не касни преносот :D а барав на истава стрим програма за Кливленд или Мајами али мн слаба снимнка , а тие со квалитетна снимка не ми ги отвара :D и сеа ке си глеам Јута јебига
А бе ова ако е за тебе квалитетна снимка неќам да помислам каква би била лоша. Више кога гледаш рендом утакмици на arenavision.in ќе имаш Феникс шарлот и Лејкерси - Спрс, ја вторава ја чекам. Саглам снимка. Заеби флешеви.

@garthok 0.4 до крај, гледај како само Фишер ја исфрла топката.

П.с. Да не се збуните што е црна сликата, само кликнете на видеото.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom