PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Се направив акаунт на пејпал и сакав да го верификувам и ми беше за тоа одземено 1.50 од картичката но четирите бројки не ми се пристигнати повеќе од 2 недели...Дали стигнува писмо со бројките за верификација како што е на скрилл ?или пак до 30 дена во маил??Некој со повеке инфо да ми објасни за новите регистранирани акаунти кој се за верификација...Имам картичка преку уни банка дебнитна и префрлам повеке од 5-6 пати од Скрилл на картичката и нема ников пробјем некоа трансакција ке закасни но нема никаков проблем проверено.На секоја трансакција е голема профизијата од 2.95 евра .Тоа не е направено сладно ако префрлам 10 евра ќе ми земе иста провизија и со 100 евра тоа е многу лошо направено да не споредувам со провизијата и кај нас со банките ...Ајде мала помош за пеј пал ми треба да извршам поголем трансвер а самата страна дозволува само пејпал

Се направив акаунт на пејпал и сакав да го верификувам и ми беше за тоа одземено 1.50 од картичката но четирите бројки не ми се пристигнати повеќе од 2 недели...Дали стигнува писмо со бројките за верификација како што е на скрилл ?или пак до 30 дена во маил??Некој со повеке инфо да ми објасни за новите регистранирани акаунти кој се за верификација...Имам картичка преку уни банка дебнитна и префрлам повеке од 5-6 пати од Скрилл на картичката и нема ников пробјем некоа трансакција ке закасни но нема никаков проблем проверено.На секоја трансакција е голема профизијата од 2.95 евра .Тоа не е направено сладно ако префрлам 10 евра ќе ми земе иста провизија и со 100 евра тоа е многу лошо направено да не споредувам со провизијата и кај нас со банките ...Ајде мала помош за пеј пал ми треба да извршам поголем трансвер а самата страна дозволува само пејпал
Ако имаш активирано електронско банкарство од банката чива е картичката бројот го имаш на трансакцијата, ако немаш побарај извод од банката и таму ќе ти го пишува. Аза провизијата тоа незнам, некој друг нека ти објасни.

Него надвор од темава, а со доста сличности и поврзаности со неа

http://goo.gl/CGy92Y

Доколку сте расположени за дискусија околу темава на линков погоре, или да се отвори нов топик :)

Ќе може некој да ми објасни како да ставам пари? Пред 3-4 месеци ставав и немав проблем. Сега идам преку опцијата Add money(instantly)
upload_2014-11-7_13-31-23.png

и ме пребацува на тоа TrustPay( парнер на paypal ):
upload_2014-11-7_13-33-31.png

и бидејќи акаунтот е регистриран на Словенија, ми дава да изберам од неколку словенски бански или да ставам друга upload_2014-11-7_13-36-23.png

Бирам other и ми го дава ова:
upload_2014-11-7_13-37-38.png
Што значи дека треба да треба преку банка да уплатам мануално ?

Ај ве молам за помош.

Ќе може некој да ми објасни како да ставам пари? Пред 3-4 месеци ставав и немав проблем. Сега идам преку опцијата Add money(instantly)
Прегледај го приврзокот 106364

и ме пребацува на тоа TrustPay( парнер на paypal ):
Прегледај го приврзокот 106365

и бидејќи акаунтот е регистриран на Словенија, ми дава да изберам од неколку словенски бански или да ставам друга Прегледај го приврзокот 106366

Бирам other и ми го дава ова:
Прегледај го приврзокот 106367
Што значи дека треба да треба преку банка да уплатам мануално ?

Ај ве молам за помош.
Немoже дa се стaвaaт пaри, при плaќaње oд кaртичкa ти пoвлекувa aвтoмaтски

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Немoже дa се стaвaaт пaри, при плaќaње oд кaртичкa ти пoвлекувa aвтoмaтски

Сакаш да кажеш дека нема никаква опција за ставање пари ?

Сакаш да кажеш дека нема никаква опција за ставање пари ?
Пa немoжеш oд кaртицa нa пејпaл дa стaвиш пaри, кoгa плaќaш aвтoмaтски ти пoвлекувa oд кaртицa, тaкa беше сигурнo уште е тaкa

Пa немoжеш oд кaртицa нa пејпaл дa стaвиш пaри, кoгa плaќaш aвтoмaтски ти пoвлекувa oд кaртицa, тaкa беше сигурнo уште е тaкa
А пример со button-от DONATE пример некој ако ми префрли т.е. донира пари на акаунтот. Ако веќе неможе да имаме пари на акаунтот, тогаш каде ќе одат тие пари? Или воопшто нема да му дозволи на донаторот да донира?

А пример со button-от DONATE пример некој ако ми префрли т.е. донира пари на акаунтот. Ако веќе неможе да имаме пари на акаунтот, тогаш каде ќе одат тие пари? Или воопшто нема да му дозволи на донаторот да донира?
Тoчнo дa ти кaжaм незнaм, aмa штoм немoже нa нaшиoт пејпaл дa примaме пaри, претпoстaвувaм и кaкo дoнaцијa немoже, инaче нели вo тoј случaј ќе примaш пaри сaмo кaкo динaцијa

Има ли некој со сеуште активен словенски или било каков друг пејпал освен македонски каде што може да прима пари? Треба да ми пратат пари а не можам да ги примам на македонскиов, а словенскиот ми е лимитиран.

Дали функнционираат добро акаунтите регистрирани преку Словенија? Има ризик од блокирање?

Дали функнционираат добро акаунтите регистрирани преку Словенија? Има ризик од блокирање?
Акаунтите регистрирани преку Словенија од 1 август не функционираат, односно не можеш да повлекуваш пари од пејпал на сметка у банка.

Како да извадам пари од fiverr се работе за мала сума околу 60$ така да нешто што нема голема провизија ??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom