Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Проблем.
Компјутерот не ми го препознава ethernet кабелот. Првен беше поврзан со кабелот од рутерот ама не сакаше си реков да не е нешто до кабелот пробав дирекно да го ставам основниот кабел и пак исто, или пишува Unindentified Connection или Network Cable Unplugged, а поврзано е се како што треба.
Ипробано: Рестартирање рутер и модем, Исклучување и повторно вклучување од адаптер сетингс, ресетирање на рутерот целосно и пак го има истиот проблем ми рекоа од Близу демек драјверите за мрежната правеле проблем и не го препознавале кабелот симнав нов драјвер го инсталирав и пак истото се случува... НЕкој го има ли проблемов знае ли да помогне?
Најверојатно цркната ти е мрежната карица, стави некоја на pci слот и јави им се дека си го сменил компјутерот за да сменат мак адреса од мрежната за да имаш пак пристап.

Најверојатно цркната ти е мрежната карица, стави некоја на pci слот и јави им се дека си го сменил компјутерот за да сменат мак адреса од мрежната за да имаш пак пристап.
Нова мрежна да барам? Што да правам ?

Само на пц кај мене не ми отвара странава, од мобилен и од друг пц ја отвара.

Мене ми дава ова
Fatal error: Call to a member function assign() on a non-object in /opt/lampp/htdocs/functions.inc.php on line 2312

Јутуб ми е блокиран на лаптоп,компјутер,телефон,телевизор АБЕ СЕГДЕ ! Шо е работата знај некој?

10355007_764368166968510_3070486826408797602_n.jpg

До мрежата е нешто,некој да ми поможи?

Имам проблем околу лаптопот. Даунлоадирав антивирус и замислете не знам шо сторив,кај кликнав и ми се избришаа драјверите од конекцијата и сега поникако не можам да се снајдам.
Тој Atheros бла бла Fast ethernet Controller, нешо вака изгледа слично Qualcomm Atheros AR8152/8158 PCI-E Fast Ethernet Controller
Чаре? Има две жути на тие дека не функционираат.

Здраво дечки.
Имам акаунт на Гмаил којшто ми е наместен автоматски да ги forward-ира примените пораки на друг акаунт. Е сега прашањето ми е, што би се случило доколку тој автоматскиот маил се избрише? Дали примените пораки исто така ќе се избришат и од двата акаунта?

Да не има некоја забеготина ко мене да работел нешто со AirMagnet Survey ??? :notworthy:

Ај да питам и јас нешто. Имам дома еден лап топ на кој имам интернет преку кабле, она ко од телефонине шо се клава од назад. Е сега имам уште еден друг лап топ, но доколку истово кабле со интернет го ставам во овој вториов, не ми покажува како да има интернет и не отвора ниту една страна. Барав нешто и во опциите од интернетот но не се снајдов баш најдобро. По некој ден че клавам рутер и така че го решам проблемот, но ме интересираше дали постои можност директ преку каблево да имам нет на другиот лап топ.
Инаку нетот е од Кабелнет.

Ако во рутерот е блокиран youtube да не го отвара, има ли шанси да се отвори на друг начин или не?

Ако во рутерот е блокиран youtube да не го отвара, има ли шанси да се отвори на друг начин или не?
Пробај една стара финта. Отвори translate.google.com таму напиши го Youtube, преведи на било кој јазик.

Capture.JPG

После кликни на "преведеното". Тоа десно и ќе ти ја отвори вака

Capture.JPG

Самото тоа што адресата почнува со translate.google.com.... нема да му каже на рутерот дека всушност Youtube е отворен ;) Кај мене ова работеше со некои страни забранети од оператор, а не пак од рутер ;)[DOUBLEPOST=1418255811][/DOUBLEPOST]
До мрежата е нешто,некој да ми поможи?
Провери датум на компјутер, рутер...

Пробај една стара финта. Отвори translate.google.com таму напиши го Youtube, преведи на било кој јазик.

Прегледај го приврзокот 109128

После кликни на "преведеното". Тоа десно и ќе ти ја отвори вака

Прегледај го приврзокот 109129

Самото тоа што адресата почнува со translate.google.com.... нема да му каже на рутерот дека всушност Youtube е отворен ;) Кај мене ова работеше со некои страни забранети од оператор, а не пак од рутер ;)[DOUBLEPOST=1418255811][/DOUBLEPOST]
Провери датум на компјутер, рутер...

Нејќе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom