- Член од
- 22 октомври 2014
- Мислења
- 1.187
- Поени од реакции
- 694
A izleze li ti brojceto ili uste cekas?Da da taka e, ne mnogu sme razlika jas maj bev na infervju, a proishod go cekav 2 meseci, to je to, bitno da se sredi rabota, drugoto manje vise!!
A izleze li ti brojceto ili uste cekas?Da da taka e, ne mnogu sme razlika jas maj bev na infervju, a proishod go cekav 2 meseci, to je to, bitno da se sredi rabota, drugoto manje vise!!
Премного брзаш. Тоа дека идат истите не значи автоматски иста пилитика...[DOUBLEPOST=1415485528][/DOUBLEPOST]Нема врска кој е министер за правда. Значи он не спроведува негова политика,туку политиката на партиите на власт. Како ке му свират,така ке игра. Знаеме дека пред 2012 година кога беа социјалистите на власт процедурата за бг пасош беше долга. На крајот на 2011 година на власт дојде ГЕРБ и прво што направија е тоа што ги пуштија сите заостанати пасоши кои беа закочени,а тоа беше голема бројка која надминуваше 40 илјади државјанства. Освен тоа,они го намалија времето на процедурата за добивање на бг пасош до една година. Еве истите тие доагаат на власт,доага истата политика....На нашки кажано доагаат многу подобри времиња за нас
Ако детето се родина на бугарска териториja,автоматски добива државjaнство. Маjката не.а дали некој знае доколку мајката се породи во бугарија дали ќе им следува државјанство на детето а и нејзе?/?
Сакам да прашам доколку е некој точно информиран конкретно до кого треба да биде назначена молбата-до министерот , до министерскиот совет или до владата.jas bev... ama so posrednik toj mi ja napisa molbata neznam kako e tocno u glavno
Gospodine ministre... kje ve zamolam ako moze i ovoj dokument da se dodade vo prepiskata broj ****/**** za pridobivanje na blgarsko grazdanstvo.
Dopolnitelni dokumenti koi gi dostavuvam se: tuka napisani dopolnitelni dokumenti koi gi dostavuvas
Potpis
taka nesto bese..
Ај напиши колку те коштало лекарско од суд сто си извадил баш ме интересира дека ти изкочило 1500 ден како сто пишувашЗависи што подразбираш под адаптација, јас тука подразбирам да однесам документи издадени од македонски институции на македонски јазик и истите тие да бидат адаптирани/преведени на бугарски. Никаде не реков дека некој друг ми ги извадил документите + како друг ќе ти извади за неосудуван кога треба лично или на лекарското преведувачката ли ќе ја тестираат наместо мене???
Јас си ги извадив сите документи што се потребни и ги однесов да ми ги адаптираат/преведат плус оние документи како незнам молба изјава или што и да се поднесуваше со документите да ми го пополнат на бугарски.
.
И јас сум преку амбасада и не ми се многу брза искрено ,,,ќе помагаш ако нешто заглавамСе сложувам може таму да е поразлично, јас преку амбасада идев и лесно поминав. Ама па затоа чекам документи по неколку месеци. Пример происход чекав скоро 4 месеци. На интервју бев на 3ти јануари а бројката ми е 4000+ така што се си има свои позитивни и негативни страни.
Еднаш веќе ти напишав еве пак не ми беше вадење на документите 1500, за да ги извадам документите дадов 2000 денари +- некоја стотка.Ај напиши колку те коштало лекарско од суд сто си извадил баш ме интересира дека ти изкочило 1500 ден како сто пишуваш
почни овака
1,лекарско ми излезе ,,,,
2,за осудуваност ми излезе ,,,,
3,превод не документи ,,,,
ајде баш ме интересира
И јас сум преку амбасада и не ми се многу брза искрено ,,,ќе помагаш ако нешто заглавам
Кога поднесуваше прв пат ти кажаа да ги се јавуваш на тел кога ќе ти биде готов произход или ???
Мене ми кажаа да се јавам за едно три месеца да проверам за произход дали е готов
јас колку што знам пред 2 недели таа што беше директорка на дабч си даде оставка и незнам дали имаат ставено некој друг или се чека да се постави директорSlusnav glasini deka se cekalo da se smeni pretsedatelot na d.a.b.c i da pocne rabotata na dobro...
A za tie sto sme na dopolnitelna sto ke se slucuva
браво за оваа информација бобра вест за радување