- Член од
- 28 април 2013
- Мислења
- 45
- Поени од реакции
- 8
Добро вечер, акционер сум во гранит и акциите ги имам купено кога беа околу 300денари...Некој совет што да правам?
И во 2006/7 имаше доста фондовски купувачи, пред се странски, кои ја надуваа цената и после им ги шитнаа скапите акции на тие што продаваа станови и земаа кредити за да купат акции. Да не се случи истото и сега, само во поблага варијанта.Mislam deka ima prostor uste da raste zatoa sto ima fondovski kupuvaci.
Мала исправка, цена не може да падне повеќе од 100%, освен ако не отиде во минус. Цените се пониски за 70-80% од тогаш.Da dopunam samo deka cenite se 300-500% podole od togas
За мене е ХОЛД, компанијата работи добро во Мкд, ама доста е зависна од владини проекти. Во странство ситуацијата не е толку сјајна, имаат некои добри проекти, но и тотални утки. Дивидендата може да биде поголема, не ни знам каде ја трошат разликата од профитот што го прават (транспарентност 0).Me interesira tvoj verdikt za Granit konkretno BUY , HOLD or SELL i zosto?
Rabotite odat na dobro vo MK zatoa e pametno da se bide predpazliv.ne veruvam deka ke se slucat nekoj poseriozni problemi so EU, seto toa se slucuva zatoa sto Germanija ne dozvoluva da se zgolemat zadolzuvanjata i javnite rashodi...Se pravi teren za bezbedno funkcioniranje na EU i stabilen evropski pazar...
Kako toa odat rabotite na dobro vo MK a e pametno da se bide predpazlivRabotite odat na dobro vo MK zatoa e pametno da se bide predpazliv.
Ponekogas e potrebna kontraintuitivnost za da ostvaris profit.Kako toa odat rabotite na dobro vo MK a e pametno da se bide predpazliv![]()
Ако ги конвертираат тоа ќе биде во сооднос 1:1, иако реално немаат потреба, само минорен процент од акциите се приоритетни.(во однос 2:1)