Менување на ИМЕИ

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
Двојни критериуми, срамота.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Ваквите теми ми се многу болни бидејќи имам искуство со изгубен телефон (досега не е најден) и верувам дека за сите ваквото искуство е многу болно. Штедев година и пол со плата од мизерни 8.000 денари за да си го дозволам. МВР нема ништо да направи, но апел до креаторот на темата да се стави на местото на тој што го загубил, да проба да сочувствува и да го врати телефонот. Некој можеби не јадел многу за да заштеди за телефонот.
epa drugarce trpi...balkanski mentalitet ke zemat kola na kredit za nakraj u nea da ziveat...

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.745
Поени од реакции
7.262
На што се должи ----> :facepalm: ? Не е точно тоа дека Македонија веќе е рамна со Бангладеш, Африка ?
Не е точно тоа дека едвај чекаме да најдеме нешо на улица „бесплатно“, да го ставиме во џеб и да си продолжиме понатака да чекориме, протоа да не го вратиме тоа ?
- Немојте да изигравате чесни и поштени овде. Потајно сите копнееме да бидеме на местото на овој дечкото шо ја отвори темата.
:facepalm: се должи на твојот обид да објасниш зошто сите ние не сме чесни, зошто молиме Бога да најдеме нешто што некој можеби со мака го стекнал.
Сеедно, да поседуваш туѓ предмет, а при тоа да знаеш кому му припаѓа, во најмала рака е нечесно. Да пробаш да ги скриеш или избришеш трагите е повеќе од нечесно. Некаде по законите, ќе сретнеш вакво нешто: „наоѓачот е должен без одлагање да му ја предаде стварта на оној што ја загубил, односно на сопственикот, ако според знаците на стварта или од други околности може да сознае за него, и ако е лесно достапен“.
Јас не изигрувам ниту чесен ниту поштен, како што велиш. Едноставно, би вратил туѓ предмет. Ми се случило и мене да ми вратат изгубен предмет и сум бил многу пријатно изненаден.;)

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
epa drugarce trpi...balkanski mentalitet ke zemat kola na kredit za nakraj u nea da ziveat...
Да, можеби сум добар пример за балкански менталитет, ама кога ја видов темата и некои од мислењата барем се уверив дека сум почовечна од многу луѓе со балкански менталитет.

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Има решение. Иди у тетово и ќе ти го сменат ИМЕИ то одма. Ако сакаш шитни ми го Галаксито

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Ваквите теми ми се многу болни бидејќи имам искуство со изгубен телефон (досега не е најден) и верувам дека за сите ваквото искуство е многу болно. Штедев година и пол со плата од мизерни 8.000 денари за да си го дозволам. МВР нема ништо да направи, но апел до креаторот на темата да се стави на местото на тој што го загубил, да проба да сочувствува и да го врати телефонот. Некој можеби не јадел многу за да заштеди за телефонот.
Некогаш чаламот знае да боли. Нема леб да јаде, купил iPhone 6. :facepalm:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895
Многу чесни бе вие :D Можам да се кладам дека сите што викате да го врати телефонот кога ќе најдете С5 или ајфон ќе ги продадете во мобилара.

Мене ми украдоа телефон и пола саат по пријавата ми се јавија да одам во полиција и да го земам. Кога сакаат ќе го најдат. ;)
Ако планираш да не го враќаш одлогирај го од google акаунтот затоа што кога ќе го вклучиш на интернет може да те пронајде преку Android Device Manager

Член од
16 јануари 2013
Мислења
76
Поени од реакции
43
Имам телефон кој е најден ама во Грција не тука кај нас.Ако го однесам да ми сменат имеи ќе можам да го користам без да се плашам да не ме најдат?

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
Имам телефон кој е најден ама во Грција не тука кај нас.Ако го однесам да ми сменат имеи ќе можам да го користам без да се плашам да не ме најдат?
Штoм е нaјден кaј сoседoт, мислaм декa тукa мoжеш дa гo кoристиш, не ти требa прoменa нa имеи

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Штoм е нaјден кaј сoседoт, мислaм декa тукa мoжеш дa гo кoристиш, не ти требa прoменa нa имеи

Одма ќе те лоцираат. И следно идење у Еу ахахаххахаа

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
Одма ќе те лоцираат. И следно идење у Еу ахахаххахаа
Пa oн прaшувa зa тукa дa гo кoристи, не низ еу, тукa кoлку штo знaм немa дa имa никaкoв прoблем

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Може и од тука да те лоцираат, постои начин

Kajgana Shop

На врв Bottom