Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Наместо да научиш нешто од тоа што ти пишувам, ти дремеш цел ден овде и чекаш некој нешто да напише против мене па да ставиш лајк. Тоа е многу тажно. :)

Убаво си се пронаоѓаш

Јас играм многу синглови. Повеќето од нив не се мои, едноставно ги препишувам од луѓе за кои знам дека се добри типстери. Немам време цел ден да поминам во анализи и пак ќе го направам тоа полошо од луѓе кои се постручни од мене за некој спорт или некоја лига. Работата е тие синглови да бидат уплатени на највисок можен коефициент, и да бидат некаде со околу 65% успешност.

Сето друго кладење е гола вода. Со врзани талони на мали коефициенти во НАЈДОБАР случај ќе бидете некаде околу нулата или благ минус. Ќе ги верглате истите глупи муабети дека 2 во 1 е наместена, дека 7+ е наместена, дека немате среќа, дека ве мразат професорите...[DOUBLEPOST=1414866735][/DOUBLEPOST]

Ова е ноторна глупост и елементарно непознавање на математиката која стои зад кладењето.

И какви синглови играш конечен резултат или комбинирани пр. 1 и т1

И какви синглови играш конечен резултат или комбинирани пр. 1 и т1

Само конечни типови и over/under типови. Тие се со најмали маргини. Комбинираните типови се со огромна маргина, дебело крадат кладилниците на нив.

Само конечни типови и over/under типови. Тие се со најмали маргини. Комбинираните типови се со огромна маргина, дебело крадат кладилниците на нив.

Во тој случај сингл конечен тип би требало да се играат тие од 2 па нагоре коефициент. Не дека не е исплатливо да играш 1,55 и да погодиш три по ред, Ама ако утнеш две од по 1,55 после со третиот погоден нема ни да ги вратиш парите. А од друга страна па веројатноста да излезат на овие преку 2 обично е помала од другите

Во тој случај сингл конечен тип би требало да се играат тие од 2 па нагоре коефициент. Не дека не е исплатливо да играш 1,55 и да погодиш три по ред, Ама ако утнеш две од по 1,55 после со третиот погоден нема ни да ги вратиш парите. А од друга страна па веројатноста да излезат на овие преку 2 обично е помала од другите

Идејата е дека секој сингл треба да се игра на коефициенти околу 2. Зa тоа постојат азиските хендикепи.

Кога сме кај сингли, еве еден од мене за утре.

Торино-Аталанта 1 @ 1.95

X според мене.Во добар залет се Торино,не верувам дека и оваа ќе ја добијат.
Секој со своето мислење. Аталанта се очајни сезонава и само господ ги спаси против Наполи кој што промашија неколку 100% шанси, меѓу кои и пенал и од 20 сантиметри празен гол. Господ спасува само еднаш, на долг рок на повидок е квалитетот, а тој е на страната на Торино во овој случај.

Кога сме кај сингли, еве еден од мене за утре.

Торино-Аталанта 1 @ 1.95
Мислам дека може да се проба оваа и 0-1 гол комотно коеф 3,10 и двата тима импотентни во напад

Мислам дека може да се проба оваа и 0-1 гол комотно коеф 3,10 и двата тима импотентни во напад
Се плашам од типови 0-1 и 0-2. Како имам паѓано ми се плачеше. На истиот натпревар пред две сезони паднав од 0-2, заврши 2-1 а вториот и третиот гол ги постигнаа во последните 10 минути.

Уште полошо ми се деси еднаш на Аталанта-Болоња. До 75 беше 0-0, тогаш Аталанта заводи 1-0. Болоња некаде во 88, 89 израмни 1-1,а во продолжението Аталанта даде гол за 2-1. Од тогаш не играм игри кои го ограничуваат бројот на голови на натпреварот.

Се плашам од типови 0-1 и 0-2. Како имам паѓано ми се плачеше. На истиот натпревар пред две сезони паднав од 0-2, заврши 2-1 а вториот и третиот гол ги постигнаа во последните 10 минути.

Уште полошо ми се деси еднаш на Аталанта-Болоња. До 75 беше 0-0, тогаш Аталанта заводи 1-0. Болоња некаде во 88, 89 израмни 1-1,а во продолжението Аталанта даде гол за 2-1. Од тогаш не играм игри кои го ограничуваат бројот на голови на натпреварот.
За ова не ми кажувај лани Лил во 75 беше 0-0 а јас тргнав по парите и ко стигнав таму останав попарен :icon_mrgr:

Абе да ти ебам и леси и меси како можеше еден ебан гол да неможат да дадат, таман викам уште барса 1-1 и конечно добитен, а сега пратете второ полувреме како ќе им лупнат 2 гола.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom