Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Се разбира дека промашувам. Многу често. Важно е само да погодам малку повеќе од што промашувам, и да ги играм најголемите можни коефициенти. Ништо друго.
Инаку јас имав неверојатна серија од 32 таи брејкови по ред против моите кладби, па не мислам дека немам среќа, ниту дека ја имам. Кога многу често се кладиш, такви работи се случуваат.
Добро, секој со различно гледиште на работите. Не викам дека не си во право со оваа теза. Јас да речеме малце на поинаков начин ги гледам работите. Пример кога ќе чекам некој тенисер и кога тој што го чекам ќе има 0/11 брејк шанси, а противникот 1/1 тогаш тоа ако не е несреќа не знам што друго е несреќа. Секако зборам за среќа од кладилничарски аспект.

Лани на АО го чекав Ферер-Смичек 1 на едно, а на друго да нема тај брејк во мечот. На 6-5 за Ферер брејк шанса имаше Смичек и притоа лесен волеј на мрежа, значи тоа се промашува еднаш во 100 години, и Смичек ја опна во мрежа и нормално Ферер си го доби мечот лесно.

Како што јас не верувам дека ако сонувам некој дека умрел тогаш тоа значело нешто добро така и ти не веруваш во среќа во кладењето. :D

Добро, секој со различно гледиште на работите. Не викам дека не си во право со оваа теза. Јас да речеме малце на поинаков начин ги гледам работите. Пример кога ќе чекам некој тенисер и кога тој што го чекам ќе има 0/11 брејк шанси, а противникот 1/1 тогаш тоа ако не е несреќа не знам што друго е несреќа. Секако зборам за среќа од кладилничарски аспект.

Лани на АО го чекав Ферер-Смичек 1 на едно, а на друго да нема тај брејк во мечот. На 6-5 за Ферер брејк шанса имаше Смичек и притоа лесен волеј на мрежа, значи тоа се промашува еднаш во 100 години, и Смичек ја опна во мрежа и нормално Ферер си го доби мечот лесно.

Како што јас не верувам дека ако сонувам некој дека умрел тогаш тоа значело нешто добро така и ти не веруваш во среќа во кладењето. :D

Проблемот е во тоа што премногу му даваш значење на секој поединечен бет, па во стравот да не не излезе ги предимензионираш работите. Јас гледам на секој сингл како на некоја инвестиција. Најчесто не ги ни гледам настаните, освен тенис кој го гледам затоа што ја сакам играта.

Проблемот е во тоа што премногу му даваш значење на секој поединечен бет, па во стравот да не не излезе ги предимензионираш работите. Јас гледам на секој сингл како на некоја инвестиција. Најчесто не ги ни гледам настаните, освен тенис кој го гледам затоа што ја сакам играта.

Отприлика ако те сфаќам добро ставаш да речеме сингл на 2 -3 коеф и се дур не испадне и гледаш на крајот на еден период да си добитен ? Мислам дел ти држи вода перспективата која ја имаш према обложувањето но не даде еден хипотетички пример како играш. Јас на пример си ја знам мојата мана ќе пишам еден „посигурен“ тикет и уште 4 - 5 онака за следење и некогаш испаѓа колку сум вложил толку сум добил, некогаш има профит некогаѓ зијан. Јасно ми е дека не е правиот начин и ваљгда треба да сум малце прострплив. Но колку и да збориме целото кладење се сведува на веројатност и статистика. Па со некоја доследноста и не одење против веројатностите и статистиките можеби и ќе има некој профит од ова.

Не е битен начинот на игра колку што е битен изборот на типови. Играј на најдобриот начин ако сакаш и ако бираш лоши типови нема теорија да си добитен. Дајте начин како да бираме добитни типови а кој како ги игра дали ги комбинира или игра сингл дабл тоа негова работа.

Отприлика ако те сфаќам добро ставаш да речеме сингл на 2 -3 коеф и се дур не испадне и гледаш на крајот на еден период да си добитен ? Мислам дел ти држи вода перспективата која ја имаш према обложувањето но не даде еден хипотетички пример како играш. Јас на пример си ја знам мојата мана ќе пишам еден „посигурен“ тикет и уште 4 - 5 онака за следење и некогаш испаѓа колку сум вложил толку сум добил, некогаш има профит некогаѓ зијан. Јасно ми е дека не е правиот начин и ваљгда треба да сум малце прострплив. Но колку и да збориме целото кладење се сведува на веројатност и статистика. Па со некоја доследноста и не одење против веројатностите и статистиките можеби и ќе има некој профит од ова.

Јас играм многу синглови. Повеќето од нив не се мои, едноставно ги препишувам од луѓе за кои знам дека се добри типстери. Немам време цел ден да поминам во анализи и пак ќе го направам тоа полошо од луѓе кои се постручни од мене за некој спорт или некоја лига. Работата е тие синглови да бидат уплатени на највисок можен коефициент, и да бидат некаде со околу 65% успешност.

Сето друго кладење е гола вода. Со врзани талони на мали коефициенти во НАЈДОБАР случај ќе бидете некаде околу нулата или благ минус. Ќе ги верглате истите глупи муабети дека 2 во 1 е наместена, дека 7+ е наместена, дека немате среќа, дека ве мразат професорите...[DOUBLEPOST=1414866735][/DOUBLEPOST]
Не е битен начинот на игра колку што е битен изборот на типови. Играј на најдобриот начин ако сакаш и ако бираш лоши типови нема теорија да си добитен. Дајте начин како да бираме добитни типови а кој како ги игра дали ги комбинира или игра сингл дабл тоа негова работа.

Ова е ноторна глупост и елементарно непознавање на математиката која стои зад кладењето.

Последно уредено:
Сеуште има добри типстери на форумов, а мислам дека имаше и уште некои добри типстери кои се откажаа бидејќи на некои промашувања некои почнаа да ги тролаат и хејтаат, па најверојатно си рекоа нема зошто да се замраат. А стварно не можам да сфатам тоа тролање во стилот.... што ме зезна, сите пари ги изгубив и слично. Првао и најосновно никој со сила не го тера да ги препишеш типовите од тука, а кога го правиш тоа тоа е на твоја одговорност. А ако некој што става синглови или дабл од 10 по ред промаши 3 - 4 сепак е добар типстер зошто сите тие типови биле преку 2 коеф

Иначе за вие што не го знаете и се чудите кој е тој Ставро што го спомнуваме, Ставро беше еден член што во темава на сите им викаше како врска немаат од типување и дека прави мажи уплаќаат многу пари на големи квоти.

И нормално после месеци на кажување како тоа он владее кладилница како маратон (а не како спринт!) мораше еднаш да прекине да одложува и да пише неколку типови.

Пиша 10 и утна 8. Ама битно он знае како се клади правилно и како да не се даваат пари на кладилница !

Чоеков игра само на овај начин и е многу голем процент во позитива, некој погоре пишал дека дуплата шанса била најглупа игра, кога како , во случајов глупа да али чоеков е пак да кажам премногу во плус , игра само фикс и дупла шанса апсолутно ништо друго.

Дупла шанса над 2 коеф,

ImageUploadedByTapatalk1414867565.925338.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Иначе за вие што не го знаете и се чудите кој е тој Ставро што го спомнуваме, Ставро беше еден член што во темава на сите им викаше како врска немаат од типување и дека прави мажи уплаќаат многу пари на големи квоти.

И нормално после месеци на кажување како тоа он владее кладилница како маратон (а не како спринт!) мораше еднаш да прекине да одложува и да пише неколку типови.

Пиша 10 и утна 8. Ама битно он знае како се клади правилно и како да не се даваат пари на кладилница !

За жал, и ти си на листата на глупи деца на кои не вреди да им се објаснува. Ако ти покажам извод од Скрил картичките на повлекување пари, ќе мислиш дека е фотошоп. Не се замарај со мене, има овде и понекое паметно дете на кое вреди по нешто да му се каже.

А ќе стаиш извод од тие што си ги ставал? :icon_lol:

Иначе мамицата на Евертон да им ја еба, 0-0 заврши бе еј, немаат 0-0 изиграно 3738755 години.

А ќе стаиш извод од тие што си ги ставал? :icon_lol:

Иначе мамицата на Евертон да им ја еба, 0-0 заврши бе еј, немаат 0-0 изиграно 3738755 години.

Ах бе деца, деца. Еве ти од последните 10 дена. Ако ти ставам принт скрин од моменталната состојба на Betfair, ќе кренеш притисок.Skrill.jpg

Мислам дека учествуваше и во натпреварот за најдобар типстер што го организираа некои од овде и заврши меѓу последните

Мислам дека учествуваше и во натпреварот за најдобар типстер што го организираа некои од овде и заврши меѓу последните

Наместо да научиш нешто од тоа што ти пишувам, ти дремеш цел ден овде и чекаш некој нешто да напише против мене па да ставиш лајк. Тоа е многу тажно. :)

dali nekoj gledase standart 3+ ja imav sto promasiaaa na kraj covece

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom