GG - емисија за игри

• Креатор на темата Креатор на темата skullmonkey
  • Време на започнување Време на започнување
Super si se deckite taka neka prodolzat i bez otkazuvanje ! Ve molam koga ke ja ima na youtube stajte link .

Зашто уште ја нема 4та епизода на YouTube? :)

Сега има и subscribe копче сумата е минорна 4.99$ и е најдобар начин за да ги помогнеме момциве со емисијата.

Последно уредено:
Гораст има огромен минус за не само што не играл Souls игра, туку и ги хејта. Мерак ми е што ги чепнавте поради Lords of the Fallen која се вози на нивни грб, па покрај редефинираниот гејмплеј, поставување на стандард, според тоа колку е тешка и како квалитетен rpg open world и лутање без мапа серијал доста често ќе биде зиман за пример и компарација, а поради тоа што од 50.000 регистрирани тука, само 3ца си збориме у темата за Dark Souls, би било фино да ги покриете у некоја следна емисија, да знаат луѓето уствари што се збори, пошо ептен им било конфузно кога се збореше за Lords of the Fallen.

Кога сме кај неа, harrrr уште ја чекаме ние пиратите! Па еве предлог тема, пиратерија! Колку ја оправдувате и не, и колку не се фер стандардите за нашата земја. Оти имавте и среќа, месецов излегоа одлични наслови за покривање, oд Mordor, до Alien, до Lords, до Evil Within, до Civ... кај ќе му е крајот за некој што сите ги пробал ко мене, 50 евра за игра? За секоја спомната игра спомнувате и цена, дури и 20че за инди игра не ви е многу, и разбирам дека има некои правила да не промовирате пиратерија или шознам, плус главни спонзори ви се компании кои ПРОДАВААТ нели игри, ама не мислам дека комплетно треба да се затвори око пред колку е застапена пиратеирјата кај нас.

Трето, youve trained me well. Неможев да ве фатам никогаш живо, па затоа на јутуб ве гледав следниот ден, па ептен ми пречеше паузата што не ја кративте на јутуб, ептен ми немаше смисла, ако ми се моча стискам спејс, а не сум се испружил пред тв и треба да станувам за да скролнам напред. На четвртава, иде паузава, и оп - peeing time! :D

Неделава ми мине сесија, па следната ќе гледам да ве фатам во живо и да се сабскрајбнам.

Одлични сте! Ама интрото ви е поодлично! Кине! :)

Нападнете ги малче овие што продаваат конзоли со напунпани цени.

Кога сме кај неа, harrrr уште ја чекаме ние пиратите! Па еве предлог тема, пиратерија! Колку ја оправдувате и не, и колку не се фер стандардите за нашата земја. Оти имавте и среќа, месецов излегоа одлични наслови за покривање, oд Mordor, до Alien, до Lords, до Evil Within, до Civ... кај ќе му е крајот за некој што сите ги пробал ко мене, 50 евра за игра? За секоја спомната игра спомнувате и цена, дури и 20че за инди игра не ви е многу, и разбирам дека има некои правила да не промовирате пиратерија или шознам, плус главни спонзори ви се компании кои ПРОДАВААТ нели игри, ама не мислам дека комплетно треба да се затвори око пред колку е застапена пиратеирјата кај нас.

Одлични сте! Ама интрото ви е поодлично! Кине! :)
Добра тема начна, пиратеријата има и добри и лоши страни. Симнуваш игра ја играш и ти се допаѓа, ја начекуваш на намаление и ја купуваш за разумна цена. Не дека не можеш целата да ја изиграш кракирана, едноставно ти се допаднала и сакаш да ги испоштуваш за трудот.

Јас пиратската Skyrim ја изиграв кога искочи во 2011 и пак ја купив летоска за багателна цена од 10 евра за основната игра и трите експанзии. Cause why not.

60 евра е многу за наш стандард, за 2-3 игри кои навистина сакаш да ги имаш претпоставувам е ОК.

Нападнете ги малче овие што продаваат конзоли со напунпани цени.
Освен Гејм Он кои му се спонзори, другите и немаат така напумпани цени. Еве една игра на УК стандард е 50фунти што во превод е околу 4000денари.
Општо во системот е кај нас проблемот. Мали плати, низок стандард, тука лежи зајакот. Иначе цените се како секаде, така и кај нас.

јас не зборам за игри него за конзоли, каде спомнав игри?

Епа каде конзолите се со напумпани цени? Пример еве ПС4 колку што знам јас, секаде е 25000ден.

Епа каде конзолите се со напумпани цени? Пример еве ПС4 колку што знам јас, секаде е 25000ден.
ја коа го земав џбоџот од кај драган, за 16 иљади го земав, нов.. :D
не знам за кои збори стварно, за користени можда? :D

@skullmonkey со оглед на тоа што кај и да е ке излезе ПЕС-ов, а немате ништо кажано за фифата, очекувам во некоја од наредните емисии Фифа .вс. ПЕС маабет (иако не си нели љубител на спортски игри).

Иначе го пробав пес демото, можда најдобар пес до сега, али сепак далеку зад фифа. Пример, физиката на шутовите кон голот/голманот се буквално исти од 2011 па наваму, голманите се still shit. Еве една перспектива, на фифата 14 и 15кава тоа е сосема различно (иако ич не ми се бендисува новиот начин на шутирање на 15, некако е ептен скриптиран).

@skullmonkey со оглед на тоа што кај и да е ке излезе ПЕС-ов, а немате ништо кажано за фифата, очекувам во некоја од наредните емисии Фифа .вс. ПЕС маабет (иако не си нели љубител на спортски игри).

Иначе го пробав пес демото, можда најдобар пес до сега, али сепак далеку зад фифа. Пример, физиката на шутовите кон голот/голманот се буквално исти од 2011 па наваму, голманите се still shit. Еве една перспектива, на фифата 14 и 15кава тоа е сосема различно (иако ич не ми се бендисува новиот начин на шутирање на 15, некако е ептен скриптиран).
Откако се искажа Гораст дека не е љубител на такви игри, додека Данко е, очекувам у наредна епизода Данко да почне муабет па Гораст да го прекине :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Моментално ја гледам првата епизода и можам да кажам дека ми се свиѓа што дечкиве се однесуваат најнормално (chill) баш како што треба да изгледа една емисија GJG (y).Не е некое сра*е како на тв што би гледал и ми се допаѓа што има дискусии и спротивни мислења .:cool:

Вечерва на програмата:

Со петтото издание на GG ја кршиме стандардната шема со специјален гостин, еден од најзначајните членови на гејминг културата во државава и подалеку. Во GG S01E05 ќе разговараме за Call of Duty Advanced Warfare и Assasins Creed Unity и правиме привју на два наслва кои ќе ги зачуваме како најголема тајна до терминот вечер.

Имаме giveaways од Game_On, SONY и Jugoton. Се хајпаме за Blizzcon и неизбежното излегување на WoW Warlords of Draenor.

Се разбира и имаме ново прашање за вас.

Се гледаме вечер во 22:00 часот на http://www.twitch.tv/ggtvmk

Да донираш треба да имаш ПејПал (што не може нели у Мкд) или да идеш у банка.
зашто нема нешто едноставно, на пример преку VISA само?
Зашто да мора да се зачленуем у ПејПал ебаго...
Најбоље на рука да ви ги дадам, ако сакам да донирам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom