bokser_mk
Баксуз
- Член од
- 29 јануари 2012
- Мислења
- 1.364
- Поени од реакции
- 1.831
- Локација
- Skopje
- Веб-сајт
- www.youtube.com
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Епа ај еве кажи што да променам кај себе? Не сум пензионер и не користам бесплатно возење со автобус за прошетки низ Скопје (BTW ни еднаш до сега не сум се возел без да платам карта), никогаш не сум отишол на место каде нешто даваат гага и не сум полнел торби за дома од истото, особено не кепачи и мајонези од McD, и не сум присуствувал на „појадок на мост“, ниту имам желба да присуствувам. Што од овие навики да променам за да бидам промената што сакам да ја видам во светот?
По кој кодекс?Браво за тебе. А зошто се водиш по тој кодекс?
По кој кодекс?
Не е до парите , убаво си кажа до ајдучкото во нас е .Прегледај го приврзокот 105625 ova kaj nas nikad ili moze u naredni 100 godini ako ziame minimalna plata 2000 evra
ustfvari i 10000 evra plata da ziame ne sme stvoreni za vakva kultura nema da izleze toa ajduckoto od nas i toa max da iskoriti se
Тоа беа истите работи кои ги набројав во мислењето пред твоето - дадов примери заради кои сметам дека нема да ја биде иницијативата. Ти во твоето мислење ме стави во кошот со останатите кои пишаа пред тебе, велејќи дека не сум бил во право што „не не бивало како народ“ и дека требало „нешто да променам кај мене“. Затоа ти ги набројав истите примери, прашувајќи те што конкретно да променам, но не добив одговор туку мудрување од твоја страна. Кои „арбитрарни кодекси“, кои сини очи, оооо ти? Во какво стаклено ѕвоно те затвориле?Тој, твој арбитрарен кодекс кој ги сублимира работите што си ми ги наброил.
Тоа беа истите работи кои ги набројав во мислењето пред твоето - дадов примери заради кои сметам дека нема да ја биде иницијативата. Ти во твоето мислење ме стави во кошот со останатите кои пишаа пред тебе, велејќи дека не сум бил во право што „не не бивало како народ“ и дека требало „нешто да променам кај мене“. Затоа ти ги набројав истите примери, прашувајќи те што конкретно да променам, но не добив одговор туку мудрување од твоја страна. Кои „арбитрарни кодекси“, кои сини очи, оооо ти? Во какво стаклено ѕвоно те затвориле?
Извини вака, али глуп си.
Гледам сите сте скептични. И до некаде во право сте. Поголемиот дел од луѓето кај нас се такви.
Но нели мислите оти има барем малку надеж за вакво нешто да успее кај нас?