Предлог за серии и кратки рецензии

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Проблемот е што солиден филм искача еднаш во 6 месеци а серииве ако се погоди да е добра, па и ако има повеќе сезони, нудат занимација за подолг период. Затоа сакам серии.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Заврши Manhattan и The Leftovers и сакам да почнам некоја нова серија. Ќе почнам да ја гледам Gotham но сакам уште една.
Bron, или можеш оваа што ја предложив јас погоре само една сезона е ама одлична серија

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Заврши Manhattan и The Leftovers и сакам да почнам некоја нова серија. Ќе почнам да ја гледам Gotham но сакам уште една.

Homeland ги изгледав 3те сезони и мислам дека е доволно, во првата сезона беше одлична но почна да опаѓа во квалитет и не ми се допаѓа развојот на приказната и ликовите. Летоска ги загледав The Strain и Extant ама и тие ги прекинав на пола.

Што вреди да се гледа? Има ли некоја добра серија моментално или во најава за скоро време да ја ставам на лист за гледање? Може и лесна серија само да има квалитетна глума и интересна приказна. Комедија не сакам, од серии преферирам драма и Sci-Fi/Mistery.
Forever, нова е неколку епизоди се излезени, ама одлична.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Само што ја изгледав новата серија "Masters of Sex" која се прикажува на Showtime.
Се работи за научникот Вилијам Мастерс кој за прв пат во 50-те години ги истражува реакциите на човечкото тело за време на секс. За таа цел Мастерс и неговата асистентка тестираат доброволци кои се поврзани со електроди и потоа нивните резултати ги анализираат и собираат за студијата. Одлична глума, за љубителите на драми (ретро стил) добра занимација. Една епизода трае околу 55 минути. Досега има само една сезона со вкупно 12 епизоди. Втората сезона во 2014 год.

http://www.imdb.com/title/tt2137109/?ref_=nv_sr_1
Многу добра и поучна серија.

Член од
29 септември 2014
Мислења
45
Поени од реакции
8
Предлог некоја интересна серија што епизодите и траат 20-25мин (освен Big Bang Theory) ??

Член од
18 ноември 2013
Мислења
97
Поени од реакции
36

Homeland ги изгледав 3те сезони и мислам дека е доволно, во првата сезона беше одлична но почна да опаѓа во квалитет и не ми се допаѓа развојот на приказната и ликовите. Летоска ги загледав The Strain и Extant ама и тие ги прекинав на пола.

Што вреди да се гледа? Има ли некоја добра серија моментално или во најава за скоро време да ја ставам на лист за гледање? Може и лесна серија само да има квалитетна глума и интересна приказна. Комедија не сакам, од серии преферирам драма и Sci-Fi/Mistery.
sci-fi http://www.imdb.com/title/tt1462059/?ref_=nv_sr_1 interesna bar za mene :cool:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Се сложувам со тебе, само што Сајк трае 45-55 минути :)
Eej moja greshka, izvinjavam se @Deratization ne sum primetila deka tolku trae poshto mnogu brzo pominuvaat epizodite.

Za drugive, ne znam kakov humor sakash ama so Scrubs mislam deka ne mozhesh da zgreshish.

Coupling e britanski relationships humor i za zhal mnogu kratka serija.

Dodeka Malcolm e must watch ako si gleal BrBa i mnogu kje ti se pogodi da go vidish Cranston vo komedija

Kajgana Shop

На врв Bottom