Xibalba
Corona Australis
- Член од
- 24 јануари 2012
- Мислења
- 6.091
- Поени од реакции
- 11.496
Да како и најголем број на македонски семејства
Pics or it didn't happened
Да како и најголем број на македонски семејства
Ќе си отидеш во УЈП со уплатниците и ќе го средат тоа,Пред два месеци платив за пола година и тоа секој месец на посебни уплатници. Сега на etax-fl.ujp.gov.mk пишува дека само еден месец е платен. А исто и на решението за опомена за плаќање.
И на нивната веб страна ми пишува дека не се платени. Таму би требало за еден ден да се средува затоа што имаат и плаќање преку интернет.Ќе си отидеш во УЈП со уплатниците и ќе го средат тоа,
многу каснат со испраќањето на опомените, вчера кај мене дојде за четири месеци, а веќе ќе станат и седум за плаќање.
Мој совет до останатите, плаќајте ги на шест месеци или една година така заштедувате на провизии кај банките ги плаќате на една уплатница, сепак најдобро на пола година оти во тој случај нема да ви пратат извршител оти обично се касни со опомените.
Оди во УЈП и однеси лични карти и белешките за да потврдат дека имате иста адреса, а ако си од Скопје најдобро е да идеш во МТВ и ќе ти го решат проблемот.Имам ситуација во која лицето кое не е носител на домакинството, ниту на сметките кои се наплаќаат за тоа домакинство, му доаѓаат сметки за наплата на радиодифузна такса. Истовремено доаѓаат сметки за наплата на истата радиодифузна такса на нејзиниот сопруг. Доколку имате решение во однос на проблемот, ве молам советувајте.
А лична карта имаш таму на која адреса се водиш... кој е сопственик, дали тој плаќа за таа адреса.Пошто МРТВ имаат блокирана сметка и нешто им се отвори дизната за пари ми блокираа трансакциона сметка поради основ Неплатена РДТВ.
Финтата е што стварно не плаќав РДТ поради тоа што не ми идеа сметки за РДТ.
А зашто не ми идеа сметки за РДТ? Затоа што немам никаков имот. Ни куќа, ни стан, ни шупа, нит ќенеф. Што се однесува до мене можам да се претстава дека живеам под мост.
Е сега
На кој основ они пресметуваат РДТ на мое име ако на мое име не се води ниту едно живеалиште?
Дали јас ако живеам на улица треба сепак да плаќам РДТ?
"Законот за Облигациони односи според член 367 од ЗОО вика" .....Адресата е на куќа од дедо ми, а дедо ми е починат пред 20 год.
Нејсе и тоа...Мене ми беше побарано 4940ден. + 1000 и кусур за да ја одблокираат сметката. Кој ќе ми гарантира и како да се заштитам да немам додатни плаќања по основ на заостанат долг?.... Не верувам дека е платена РДТ од 1989год. Што треба сега 20.000 Евра на државата да и дадам? Толку им требаат за 200 гласа?
Законот за Облигациони односи според член 367 од ЗОО вика дека за една година застаруваат долговите и немаат право да вршат блокади и присилна наплата. а судски не е покренато ништо така да ако ја сум бил фантом во државава што сум им крив да им плаќам долгови од пичкеси лепе материне кога они немаат систем за наплата.