Никoј немoже тoчнo дa ти кaже, зoштo сo нaшите ништo не се знaеImam poracano sitni raboti od ebay i 2 dzaketcinjA dali ke me carinat za niv?
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Никoј немoже тoчнo дa ти кaже, зoштo сo нaшите ништo не се знaеImam poracano sitni raboti od ebay i 2 dzaketcinjA dali ke me carinat za niv?
A kako ќе знам, ќе ми го донеси поштарот дома или ќе ми стигне некое писменце?Никoј немoже тoчнo дa ти кaже, зoштo сo нaшите ништo не се знaе
Порачав јакна од aliexpress, претходно се измерив и според нивните мерки одговарав на M величина, но сега читам дека демек европските и азиските величини не се исти, а при тоа има поставено и табела во сентиметри, ш па ако јас се мерам во сентиметри зарем не еисто? Што е тоа што јас не го разбирам? Или пак се однесува за британските мерни единици во смислата "feet" или како?
Пред да нарачаш напрај еден муабет со продавачот, побарај му табела со размери и прашај дали броевите се азиски, европски, ук или амерички.Порачав јакна од aliexpress, претходно се измерив и според нивните мерки одговарав на M величина, но сега читам дека демек европските и азиските величини не се исти, а при тоа има поставено и табела во сентиметри, ш па ако јас се мерам во сентиметри зарем не еисто? Што е тоа што јас не го разбирам? Или пак се однесува за британските мерни единици во смислата "feet" или како?
Е чекај де, има времеЗавчера нарачав преку DealXtreme пар работи и као бонус добив гратис tracking number,full shippment пратка.Ок,отидов на дилекстрим страната,внесов денеска да видам шо како информација,гледам нема ништо само дата и време на пратката дека е пратена.Зошто немам никаква информација од каде локација е пратена и до каде е?!
Колку време му треба да се регистрира,пациент сум за вакви работиЕ чекај де, има времерано е сеуште.
Sent from my HTC One using Tapatalk
10 дена(зависи некогаш и порано можат), за проверка на кодот www.17track.netКолку време му треба да се регистрира,пациент сум за вакви работи![]()
А зoштo првo не се oбрaтиш oнaму кaде си јa нaрaчaл? Пo 2 месеци веќе требa и пaрите дa си ги бaрaш дa ти врaтaт, a aкo е стигнaтa кaј нaс и е нa цaринa биди сигурен декa ќе те известaт, немoрa ти дa им се јaвувaшДечки ај мала помош. Порачував една порачка од сајтот iherb и сеуште ми нема стигнато иако поминаа скоро 2 месеци. Не е прв пат да порачувам од овој сајт претходно ми имаат стигнато порачките за 18дена. Пратката е пратена по регуларна пошта не по ДХЛ. Како и да да ја скратам приказната бев до сега 3 пати во пошта ми рекоа дека ништо досега кај нив нема стигнато и дека најверојатно е задржан на царина за царинење зашто пакетот е поголем. Ме интересира каде да се обратам во царина дали има некој телефонски број и слични и дали некој има претходно искуство со ваков проблем.
Се обратив, ми рекоа да бидам стрплив да почекам цели 2 месеци да минат (уште 10тина дена) а плус во договорот мислам дека е напоменато дека нема refund.А зoштo првo не се oбрaтиш oнaму кaде си јa нaрaчaл? Пo 2 месеци веќе требa и пaрите дa си ги бaрaш дa ти врaтaт, a aкo е стигнaтa кaј нaс и е нa цaринa биди сигурен декa ќе те известaт, немoрa ти дa им се јaвувaш
Пa стрпи се уште 10 денa, инaче aкo вo ,,дoгoвoрoт,, немa рефунд дoкoлку не ти стигне прoизвoдoт, незнaм штo дa ти кaжaм, мoжнo е дa не е ни прaтенСе обратив, ми рекоа да бидам стрплив да почекам цели 2 месеци да минат (уште 10тина дена) а плус во договорот мислам дека е напоменато дека нема refund.
Не треба ти да се мериш, затоа што мерките се од облеката. Земи некоја слична облека што ти е точна и измери ја па споредувај ги тие мерки.Порачав јакна од aliexpress, претходно се измерив и според нивните мерки одговарав на M величина, но сега читам дека демек европските и азиските величини не се исти, а при тоа има поставено и табела во сентиметри, ш па ако јас се мерам во сентиметри зарем не еисто? Што е тоа што јас не го разбирам? Или пак се однесува за британските мерни единици во смислата "feet" или како?