Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Порачав јакна од aliexpress, претходно се измерив и според нивните мерки одговарав на M величина, но сега читам дека демек европските и азиските величини не се исти, а при тоа има поставено и табела во сентиметри, ш па ако јас се мерам во сентиметри зарем не еисто? Што е тоа што јас не го разбирам? Или пак се однесува за британските мерни единици во смислата "feet" или како?

Порачав јакна од aliexpress, претходно се измерив и според нивните мерки одговарав на M величина, но сега читам дека демек европските и азиските величини не се исти, а при тоа има поставено и табела во сентиметри, ш па ако јас се мерам во сентиметри зарем не еисто? Што е тоа што јас не го разбирам? Или пак се однесува за британските мерни единици во смислата "feet" или како?

Околу два броја поголем треба од тука да земаш претежно. Јас нарачав дуксер и тука носам L а дуксерот ми беше XXL, исто и купачи гаѓи 2 броја поголеми си нарачав. Ако носиш М тука би требало XL да ти е таман по азиски.

Пред да нарачаш напрај еден муабет со продавачот, побарај му табела со размери и прашај дали броевите се азиски, европски, ук или амерички.
Не продаваат сите исто. Најдобро е прво комуникација па после да нарачаш.

Завчера нарачав преку DealXtreme пар работи и као бонус добив гратис tracking number,full shippment пратка.Ок,отидов на дилекстрим страната,внесов денеска да видам шо како информација,гледам нема ништо само дата и време на пратката дека е пратена.Зошто немам никаква информација од каде локација е пратена и до каде е?!

Завчера нарачав преку DealXtreme пар работи и као бонус добив гратис tracking number,full shippment пратка.Ок,отидов на дилекстрим страната,внесов денеска да видам шо како информација,гледам нема ништо само дата и време на пратката дека е пратена.Зошто немам никаква информација од каде локација е пратена и до каде е?!
Е чекај де, има време :) рано е сеуште.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Дечки ај мала помош. Порачував една порачка од сајтот iherb и сеуште ми нема стигнато иако поминаа скоро 2 месеци. Не е прв пат да порачувам од овој сајт претходно ми имаат стигнато порачките за 18дена. Пратката е пратена по регуларна пошта не по ДХЛ. Како и да да ја скратам приказната бев до сега 3 пати во пошта ми рекоа дека ништо досега кај нив нема стигнато и дека најверојатно е задржан на царина за царинење зашто пакетот е поголем. Ме интересира каде да се обратам во царина дали има некој телефонски број и слични и дали некој има претходно искуство со ваков проблем.

Дечки ај мала помош. Порачував една порачка од сајтот iherb и сеуште ми нема стигнато иако поминаа скоро 2 месеци. Не е прв пат да порачувам од овој сајт претходно ми имаат стигнато порачките за 18дена. Пратката е пратена по регуларна пошта не по ДХЛ. Како и да да ја скратам приказната бев до сега 3 пати во пошта ми рекоа дека ништо досега кај нив нема стигнато и дека најверојатно е задржан на царина за царинење зашто пакетот е поголем. Ме интересира каде да се обратам во царина дали има некој телефонски број и слични и дали некој има претходно искуство со ваков проблем.
А зoштo првo не се oбрaтиш oнaму кaде си јa нaрaчaл? Пo 2 месеци веќе требa и пaрите дa си ги бaрaш дa ти врaтaт, a aкo е стигнaтa кaј нaс и е нa цaринa биди сигурен декa ќе те известaт, немoрa ти дa им се јaвувaш

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

А зoштo првo не се oбрaтиш oнaму кaде си јa нaрaчaл? Пo 2 месеци веќе требa и пaрите дa си ги бaрaш дa ти врaтaт, a aкo е стигнaтa кaј нaс и е нa цaринa биди сигурен декa ќе те известaт, немoрa ти дa им се јaвувaш

Се обратив, ми рекоа да бидам стрплив да почекам цели 2 месеци да минат (уште 10тина дена) а плус во договорот мислам дека е напоменато дека нема refund.

Се обратив, ми рекоа да бидам стрплив да почекам цели 2 месеци да минат (уште 10тина дена) а плус во договорот мислам дека е напоменато дека нема refund.
Пa стрпи се уште 10 денa, инaче aкo вo ,,дoгoвoрoт,, немa рефунд дoкoлку не ти стигне прoизвoдoт, незнaм штo дa ти кaжaм, мoжнo е дa не е ни прaтен

Не треба ти да се мериш, затоа што мерките се од облеката. Земи некоја слична облека што ти е точна и измери ја па споредувај ги тие мерки.

Сега само што се ватив од пошта Ѓорче и пошта Центар 2 земав некои пратки и таму џунгла луѓе се бунат ова им фали она им фали и во таа гунгула слушнав еден неврзан муабет меѓу две вработени ,,Вака веќе не може сега кога ќе ја дигнат границата на царинење пратки преку пошта од 45 евра на 150-200 евра што ке правиме ќе треба специјални шалтери да oтвораме" Ми зазвучи интересен муабетот али ми дојде редот си ги земав пратките и право во Ѓорче. Коинциденција или не сличен муабет на тој ,,Луѓево претераа со кинескиве пратки а сега како што рече шефот наскоро ќе ја дигаат границата за преку пошта па цели телевизории и габарити ке порачуваат, кила ке добиеме...."

Па сега сакам да ве прашам драги форумџии дали некој од вас слушнал сличен или ист ваков муабет, има некоја информација или вработениве си праат Бајрам на умот.

Фала :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom