Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
одличен е балотели што зборите, нели @the_kop ? ето вода може да му носи

Ако ми алудираш на некоја дебата што сме ја имале на релација Балотели-Реми, дури и ваков Балотели би го купил пред Реми, башка што ова не му е ни 10ти натпревар на Бало во дресот на Ливерпул.

Вчера прашав коа се повреди Стариџ, сеа пак морам. Да не фали напаѓач у зима да зееме?

Последно уредено:
Неможам да најдам слика од поставеноста на одбраната при првиот гол на Варгас, ама мене не ми е јасно како е можно во 87ма минута да има само наши 3 играчи во нашиот шеснаесетник...кај беа играчите од средина не ми е јасно, кого бркаа, сите знаеме како играше КПР, со директни топки во нашиот шеснаесетник. Многу лоша поставеност.

Рики не ни треба нов напаѓач, пошто ако на секој 5ти натпревар во кој наш напаѓач нема да постигне гол, ќе треба по 10тина напаѓачи да купуваме во сезона. Ме изнервира Бало денеска, но мислам дека е прашање на време кога ќе проработи, а кога ќе се врати и Стариџ веќе ќе имаме и повеќе од доволно напаѓачи. Залудно е да купуваме на полусезона напаѓач од калибарот на Борини или Ламберт на приерм, тогаш зошто сме го купувале Ориги? Ламберт е купен за 1 сезона и тоа оваа кога Ориги е на позајмица, после мислам ќе си оди, или тој или Борини.

Ljutete se ama mukla.
Ja pa igrav na 'pool so triplus pa....pobeda e pobeda. Lani Chelsea so kilava igra uspevase. Dodusa imaa top odbrana a nie tinja. Ama...ima nadez

Divider is GOD

Рики не ни треба нов напаѓач, пошто ако на секој 5ти натпревар во кој наш напаѓач нема да постигне гол, ќе треба по 10тина напаѓачи да купуваме во сезона. Ме изнервира Бало денеска, но мислам дека е прашање на време кога ќе проработи, а кога ќе се врати и Стариџ веќе ќе имаме и повеќе од доволно напаѓачи.

Како бе не е потребен нов напаѓач, ите како е потребен, целата игра лани, целата филозофија на тимот оваа година паѓа во вода. Со брзи напаѓачи, топки во празно, убиствени контра напади, Балотели е сосема спротивен профил на играч, тотално непотребен во ПОБЕДНИЧКАТА филозофија на Ливерпул. Кочи игра, шутира од каде ќе му текни, не се бори за тимот, делува како светот да е крив што се наоѓа на терен и игра фудбал наместо да седи на Твитер, или прави огномет низ куќа. Се тоа делува и на другите играчи да се чувствуваат нервозно и да немаат воља да дадат 100% кога знаат дека имаат будала во тимот.
И морам да го пофалам Стерлинг за последниот гол затоа што имаше шанса да му подади на Балотели и да ја поеби и таа акција, ама како вистински херој се одлучи на потешкото да оди да дрибла неколку играчи и да заврши акција со Кутињо.

Буквално цел натпревар денеска беше очобол, се подавање на назад и кога ќе се дојдеше до средина без идеа се губеше топката. Едино само Стерлинг се обидуваше да направи дриблинг и да одигра напред, но што може сам против цел тим на qpr. И Кутињо ко влезе ја живна малку играта, останатото сето беше катастрофа. Затоа е потребен брз напаѓач каде што со Стерлинг ќе може да си играат курташак со противничките одбрани. Моментално нема подобар за таа позиција од Стариџ, но ете не може сите коцки да бидат поклопени

Шанса за Борини, ништо повеќе. Не со РМ пошто мислам дека ќе се посере али во ПЛ, дефинитивно.[DOUBLEPOST=1413758911][/DOUBLEPOST]Ahead of Real Madrid's visit to Anfield, boss Carlo Ancelotti has revealed that he tried to sign Steven Gerrard -

“Gerrard’s a leader. A great player, the most important figure that Liverpool have. He is the Paolo Maldini of Liverpool.

“He’s one of the players I would have loved to have coached. And I thought about him so many times in the past when I was at Milan.

“But it was impossible because he was very much linked with Liverpool. We had sounded him out but Gerrard’s bond with Liverpool was unbreakable.

“I don’t remember exactly what year it was but we did try. Of course, I wanted to pair him up with Pirlo, it was a fantastic combination. Putting Gerrard in midfield with Pirlo, it would have been fantastic.”

Последно уредено:
Бејл ќе го пропушти мечот против нас, а Роџерс изјави дека Роналдо и Бејл можат комотно да трчаат на Олимписки игри. :D

За против Реал, 99% сум сигурен дека ќе играме во овој состав со таа напомена што незнам дали Морено ќе е фит за до Среда.
Мињо
Џонсон-Шкртел-Ловрен-Енрике(Морено)
-------------Џерард----------
---Хендо---------------Ален------
-------------Кутињо-------------
---Стерлинг-------Бало------

Инаку, задоволство е пак да си "кроиш" планови за натпревар против некоја елитна екипа. :)

15AJCIU.png

Ја искрено вака би играл против Реал.
Искрено не ми се гледа веќе џомбата како се шета на терен.
Него би го пуштил во последните 15тина минути зависи од резултатот.

И така и така нашата ориентација ќе биде одбраната... вака барем сме сигурни дека и нападот ќе брани.
Башка што со оваа навална линија би ја имале таа подвижност која ја имавме лани.
Можеби ќе биде малку потешко во дуел играта но сепак е подобро од Балотели кој едноставно не функционира кај нас....барем засега.

Стерлинг Лалана и Кутињо да се ротираат и да се враќаат назад за топка за да се отвара простор за бековите, Хендерсон и Ален за евентуално улетување во празно.

Реал очекувам да игра висок пресинг и висока линија на одбрана така да со овие тројца би го добиле она потребното...брзина за претрчување на одбраната исто така и играч повеќе за изнесување на топката од наша половина а не ко со КПР...Бунарење во празно!

ПС..Воопшто не се плашам од Реал...само да се врати брзината и флуидноста во нашиот напад.

1795708_756025621126024_1316376859187212365_n.jpg
Види го Ловрен кај е "позициониран" човече. :facepalm::facepalm:

Изгледа Бред Смит бил отповикан од позајмицата во Свиндон...ако е ова точно, а искрено се надевам дека не е, и дека ќе грешам, можеби ова значи дека повредата на Морено е од посериозен карактер.

Не знам што не е јасно со сликава. Си играат дијамант формација :D

Еј ке ве пукам, дијамант формација во одбрана е на Јунајтед "одлика".

Вие со Лестер ја игравте, ние со КјуПиАр :D[DOUBLEPOST=1413810992][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 105049
Види го Ловрен кај е "позициониран" човече. :facepalm::facepalm:

Изгледа Бред Смит бил отповикан од позајмицата во Свиндон...ако е ова точно, а искрено се надевам дека не е, и дека ќе грешам, можеби ова значи дека повредата на Морено е од посериозен карактер.

James Pearce
@JamesPearceEcho
Alberto Moreno rested ahead of Real Madrid game. No injury problem. #LFC

Не е повреден.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom