Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
кеј

убав ден....ко што знаеш изигравме фудбалче и успеав со скормни фудбалски квалитети , добра поставеност и малку среќа ( добро на моменти и малку поише) да бидам прв стрлец и да го поминам рики со голови :P што не е мала работа...2 топки на дрво качивме ама ова прилепчаниве ни еден не се понуди да ги симне топките... за малку како тенк ќе го демолирав кафичот ама за среќа добро се заврши...и да бидеме малку озбилни сеа најбитно одлична дружба и смеа падна со другите форумџии...фер плеј освне што некој на моменти ќе поплачеше ама нема врска ништо страшно...дечките битно сите се супер а и публиката мора да се пофали...утре ваљда ќе има и видео инсерти ама тоа коа ќе среди мамбата со донев... како и да ова мора да се повтори...

Кајги, ова дечиштава стасаа да го цитираат Дадо Полумента наместо Иво Андриќ.
Е Иво, многу вода ќе истече од Дрина дури да се опаметат.

Драа Кајгана

Папагалката ми е ултимејт мама, три јајциња за неколку дена. Ги чува, ги пази ги мази како очи у глава,како јајца у тава,како аларм на брава... мајчинстфо ја мава. Страва.

Го пунам лаптопот, пофторно у дневна,гајтанот го филма Чаки, ко змија у плевна.

Стфарно мисли дека е некоја змија која му ги мерка јајца : D Еве ке гу крстимо змију Ангела Меркел

Некој погоре пиша јебу те : D Кој муабет беше на времето еј, у стилу што те ебу, јебу те, боли ме кур.
Обеси се сам,ке ни сфршиш голема работа:icon_mrgr:

Драга Кајгана,
- Како се викаш?
- Сеада.
- Колку години имаш?
- Петнајсет.
- Сега се мажиш за кого?
- За Белгија.
- Како се вика момчето?
- Аааааааа, заборавив.

ШО СЕ ДЕСЕ СО НАРОДО???!!!:facepalm:

Кајгано мори лична,

знаеш што ми светна денес ?!
дали знаеш што е Манул? ако не, еве ти линкче https://en.wikipedia.org/wiki/Pallas's_cat
Отсега така ќе го нарекувам македонецот , а еве и зошто
Манулот е дива мачка -потенцијално загрозен вид, пред исчезнување. Тој е постојано незадоволен, не умее да мјаука, туку само фрчи, и згора на се’-злобен . Денот го преспива, а активен е само ноќе

типичен македонецo_O- загрозен вид - наталитетот во опаѓање, активно иселување и иако незадоволен -не знае да го крене својот глас-туку само мрмори
кажи ми дали грешам, или и ти се слагаш со ова?!

Драга,
5пати ја слушнав денес и дури идеја ми дојде да го променам малку текстот во тек со моменталниве настани
Велес, Битола, Струмица... имаат една мана
Што се во Македонија
Па да види наша влада што е тоа,
град во град миграција.

Jас сум шетал, jас сум бил на север
Дури до Скопје Метрополата
За да наjдам парче леб за мене и за
Моjата фамилиjа

Еj, да имам, ко што немам
Па да купам мал стан
и да jавам, дење ноќе
И на jаве, и на jаве и на сон

Па да купам мал стан
и мирно да спијам, дење ноќе
И на jаве, и на jаве и на сон
Ќе ти купам кревет,
За да спиеш ти со мене
Иљада и, иљада и една ноќ…

Драга,

немам запознаено човек што има повеќе пријатели отколку години.
Уствари, кој има време за повеќе? Кој има време, општо?
Што ќе ми пријатели кога имам обврски, да ми земат време, да ми земат нерви, да ми земат пари, да ми земат мали задоволства во животот. Ама можеби уживам во грешни ствари. Ако уживаш во чекање, животот ќе ти е рај. Чекај на шалтери, чекај во банки, чекај редови во продавници, чекај автобуси, чекај таксиња, чекај семафори, чекај телефонски повици, чекај комисии, чекај датуми, чекај нови години...
А неможам веќе, се бесам на свои нерви, цели денови за туѓа среќа потрошени.
Демек за твое добро, сите така викаат, те убедуваат да правиш нешто сега зошто касно ќе било. Те условуваат еј.
Пизди, драга, пизди, набиваат грижа на совест која не треба да е тука, а не па да те гризе. Па биди потта на туѓ грб.

Ме здоболе за обврски.Ме здоболе за осигурувања. Ме здоболе за системи. Ме здоболе за полиси.
Ме здоболе за шалтери. Ме здоболе за сметки. Ме здоболе за гомнарот што ми паркира пред влезна врата. Ме здоболе за гомнарот што му ја гребе колата на горниот. Ме здоболе за тоа што сум гомнар.
Ме здоболе, баш онака, најискрено, од цело срце.

Е, драга, кој би рекол дека од стабилни врски највеќе ќе ми фали дилерот.
Како фризерот да ти затворил салон. А ти се плаче. Добро, не баш ко фризерот.
Не би колнел за фриз ко за добро тројче.
Зошто мораше да се отсели сељакот бе, крв му.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom