Трендови во МК медиумите од кои ни се кења

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
само на мене ли ми пречи пристапот на оффнет со исмејавање на другите медиуми што сакаат да се кренат?

само на мене ли ми пречи пристапот на оффнет со исмејавање на другите медиуми што сакаат да се кренат?
Не ја пратам, зашто и Трендо го свитка опашот веќе години уназад, остави некој пример да видиме за што точно се работи.

Трендо е полош од другите. Другите барем директно ти сервираат срање во стилот “Видете ја оваа Велешанка како се шета без прслук!!!11“, додека Трендо е суптилен гомнар. Демек ај ќе се преправам дека не ми е до кликови на страната па ќе ги исмевам другите, а всушност се е за тие кликови.
Точно е дека има квалитетни содржини на страната, ама ова е детски пристап за зголемување на посети на сајтот.
Мене најмногу што ме нервира во целата ситуација е што никој од посериозните други портали не обрнува внимание кон ова. Сите се плашат да не му стапнат на нога на семоќниот Трендо.

И јас ептем ретко ја отварама страната. Од бугарските матурантки навака ништо не ме заинтригирало или насмеало. МЕне тие бавчите ич не ми се допаѓаат, се прашувам дали некој воопшто ги чита. Друго беше пред десет години кога македонските веб страни се броеја на прсти, а на интернетот воопшто имаше многу помалку работи од денес (јутјуб не постоеше уште). Тогаш палеше секаков пристап ама сега зезалици има кај сакаш. А квалитет се помалку.

А за колумни и онака одамна ги нема. Всушност во моментов само Џими пишува добри колумни.

И јас ептем ретко ја отварама страната. Од бугарските матурантки навака ништо не ме заинтригирало или насмеало. МЕне тие бавчите ич не ми се допаѓаат, се прашувам дали некој воопшто ги чита. Друго беше пред десет години кога македонските веб страни се броеја на прсти, а на интернетот воопшто имаше многу помалку работи од денес (јутјуб не постоеше уште). Тогаш палеше секаков пристап ама сега зезалици има кај сакаш. А квалитет се помалку.

А за колумни и онака одамна ги нема. Всушност во моментов само Џими пишува добри колумни.
Фрлаат со кал по сѐ, исмеваат што стигнат... мислам океј еднаш два пати да се посмееш на нешто ама константно да се издигаш над сите на таков арогантен начин е без врска. И тоа ќе беше сфатливо да трпеа критика и тие самите. Имаше еден дечко што пиша на фб кај нив, сајтов ви е тип топ само мене лично не ми се свиѓаат тие бавчаџиите, абе човече реакции на тоа, така Германците не и се сипале на Полска '39. Цела секта, подоле од гомно го направија човекот. Сабаховић од форумов често им даваше јаки аргументи (аргументи, не пцовки) на бавчите и го блокираа :ROFLMAO: поддржуваат шунд самите а плукаат по другото.

Мислам дека на другиве сајтови не им е поентата да фаќаат замерки на "колеги", си гледаат за нив. Дегутантно ми е мене тоа. Како што вика џимеј, кога отиде Трендо на оффнет, се отиде на офф, и хумор и квалитет. Ме интересираше дали само јас го имам приметено ова но како што гледам на многумина им пречи. :)

Фрлаат со кал по сѐ, исмеваат што стигнат... мислам океј еднаш два пати да се посмееш на нешто ама константно да се издигаш над сите на таков арогантен начин е без врска. И тоа ќе беше сфатливо да трпеа критика и тие самите. Имаше еден дечко што пиша на фб кај нив, сајтов ви е тип топ само мене лично не ми се свиѓаат тие бавчаџиите, абе човече реакции на тоа, така Германците не и се сипале на Полска '39. Цела секта, подоле од гомно го направија човекот. Сабаховић од форумов често им даваше јаки аргументи (аргументи, не пцовки) на бавчите и го блокираа :ROFLMAO: поддржуваат шунд самите а плукаат по другото.

Мислам дека на другиве сајтови не им е поентата да фаќаат замерки на "колеги", си гледаат за нив. Дегутантно ми е мене тоа. Како што вика џимеј, кога отиде Трендо на оффнет, се отиде на офф, и хумор и квалитет. Ме интересираше дали само јас го имам приметено ова но како што гледам на многумина им пречи. :)
Moжно е и ние да пораснавме во меѓувреме, не сме деца па повеќе не ни се смешни некои глупости како порано.

Освен тоа, кога излегоа култните снимки на Ристе од Припор, Пато што сврзува, Драганче од Лескоец, Бате Ване, таа бугарската 6 кокошки се тоа беше интересно пошо интернетов не беше заситен со глупости и лапсузи. Во тоа време беше ново. Денес напиши Russian fail во јутјуб ти дава илјадници видеа со саати да гледа човек. Сега е многу потешко некое видео да има таков ефект.
.
А за бавчите не ми се трошат зборови. Во право си тоа то напиша.

Инаку мене ми фали некој добар медиум горе долу независен, што ќе пишува издржани мислења од стручњаци од различни области, не само политика и жута штампа. Да биде нешто налик на Америчките Atlantic ili New Yorker. Веројатно публика ќе се најде, но зошто никој до сега не му текнало да направи такво нешто не ми е јасно.
Единствено што вреди да се чита во моментов од македонскиве медиуми се колумните на Џими и по некое мислење на форумов и чат пат можеби по некој чланок на други места.

Ај малку самокритичност

Screenshot_4.png

Поточно Чифшаноните демолирале три автобуси и една постојка.

Ај малку самокритичност

Прегледај го приврзокот 104758

Поточно Чифшаноните демолирале три автобуси и една постојка.
Баш е професионално пласирана информацијата :) За да го тврдиш нештото мора да помини целосна постапка, во која истото ќе се расветли, а колку што сум запознаен моментално стоиме само на официјални сознанија и претпоставки нели?
Доколку се тргни со посочување, без притоа да се поведе постапка и да се расветли случајот, ќе постанат како мнозинството глупи медиуми, кои желни за внимание напаѓаат со бомбастични наслови, а со трула содржина која не го оправдува насловот во стилот:
АЛБАНЦИ демлирааа то и то!!!!! И отвораш внатре и читаш нешто млитаво.

Јас барем вака размислувам :)

Баш го знам моментот со бавчите и писмото, а реакциите на бавчаџиите беше на нивото што е опишано во пратеното писмо, мислам човекот баш ги погодил во однесување како да му биле родени деца :)

Баш е професионално пласирана информацијата :) За да го тврдиш нештото мора да помини целосна постапка, во која истото ќе се расветли, а колку што сум запознаен моментално стоиме само на официјални сознанија и претпоставки нели?
Доколку се тргни со посочување, без притоа да се поведе постапка и да се расветли случајот, ќе постанат како мнозинството глупи медиуми, кои желни за внимание напаѓаат со бомбастични наслови, а со трула содржина која не го оправдува насловот во стилот:

Не за начинот за пренесување информацијата.Малку скокање букви.

1.автобуски постРојки
2.три автобусКи

Не му е тоа поентата. Поентата му е дека во насловот всушност пишува дека 4 станици се демолирани.

Како да изградиш идеален маш!?
Секоја жена сака идеален маш! Епа кога сака нека си го роди, и нека го крои по свој терг
icon_smile.gif

линк

До толку ли се неписмени...:tapp::tapp::facepalm:

Не му е тоа поентата. Поентата му е дека во насловот всушност пишува дека 4 станици се демолирани.
Jaс на дополнението во неговиот пост се надоврзав, мислев тука центрира, моја грешка признавам :)

БОСАНЕЦОТ СО ШВЕДСКИ ПАСОШ СО СВОЈ СТАВ

Ибра: Косово е српско колку што мојата мајка е невина

Златан Ибрахимовиќ е светски познат фудбалер поради фантастичните голови но и поради низата изјави поврзани со настани кои не секогаш се поврзани со неговата работа и клуб во кој настапува. Популарниот Ибра се огласи за случувањата во Белград застанувајќи на страната на србите.

mkd-155112.jpg

„Косово е српско колку што и мојата мајка е невина“ – прокоментирал Ибрахимовиќ а неговиот став го пренесоа повеќе албански медиуми.

Ибрахимовиќ во моментов е под договор со ПСЖ а настапува за Шведска и покрај тоа што има потекло од Босна и Херцеговина.

Неговите корени од балканот честопати знае да го издвои но никогаш досега не покажал интерес за проблемите со кои се соочува фудбалот на овој европски полуостров.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom