Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Роџер бе аман? Ти посебен ли прекинувач имаш за уклучување на светло и посебен за исклучување?
Донекаде, ама само до некаде ќе ти држеше муабетов да беше само една религија или само еден бог.
Имаш стилови во пливање, грбно, делфин градно..... и тн. Во кој стил непливачот не плива, кажи ми.
.
А откако непливачот ќе научи да плива?:)[DOUBLEPOST=1413040340][/DOUBLEPOST]
Дали е вистина ова:

Феминистка си додека не се омажиш, комунист си додека не се збогатиш, а атеист си додека авионот не почне да паѓа?
Вистина.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Роџер бе аман? Ти посебен ли прекинувач имаш за уклучување на светло и посебен за исклучување?
Донекаде, ама само до некаде ќе ти држеше муабетов да беше само една религија или само еден бог.
Имаш стилови во пливање, грбно, делфин градно..... и тн. Во кој стил непливачот не плива, кажи ми.

Неточно.
:pos: НЕ си тачен. Си ме пресмеал. Че те ставам во пост кој сте се изнасмеале :pos:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
А откако непливачот ќе научи да плива?:).
Па и да научи само еден стил, тој пак е НЕпливач во друг, нели? Смешна ми е споредбава, иако е во принцип и ОК. :cautious:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ќе ги плива сите стилови, нема да вика делфинот е опасен по здравје, а грбното убива луѓе.
Аха.:)

Ама не рекол ни дека не чини да стане пливач. Туку напротив:P

п.с. ПАзи да не се заебеш со примеров за понатаму:cool:
Ја тука престанувам со муабет:D[DOUBLEPOST=1413040733][/DOUBLEPOST]
Па и да научи само еден стил, тој пак е НЕпливач во друг, нели? Смешна ми е споредбава, иако е во принцип и ОК. :cautious:
Е така де. Он е пливач веќе оти знае да плива. АМа не ги знае сите стилови.

Пази и ти со примеров:P

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Е тоа е муабетот, ќе биде непливач во другиот, третиот четвртиот, стил, нели?

Ја тука престанувам со муабет:D

Некогаш е подобро да си непливач, отколку да глумиш дека си пливач и тоа само во еден стил :P

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601

Ја тука престанувам со муабет:D[DOUBLEPOST=1413040733][/DOUBLEPOST]

Дони, во муабетов е сега битна синтаксата, нели? Сепак Роџер ја наметна. И во тој смисол, синтаксички, примерот е сосема на место. Исто ко со Хатаб кога се споревме дека не можеш да навиваш за два тима. Ама кој и да победи, си подаваат рака накрајот.[DOUBLEPOST=1413041390][/DOUBLEPOST]

Болд. И ти може да се заебеш. ОН е пливач, исто ко и атеист, он е НЕверник во бога.
Сосема спротивно од другото дека е верува дека невервува во бога. :свиркам:

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
За тебе само празен лист хартија. Ти не заслужуваш ништо да научиш! Заслужуваш да си останеш така зачаурен, во чаурата која ти дава сигурност. Немој случајно да излезеш од неа и видиш дека има свет и надвор од неа.
За “мераци“ си, ептен си ми интересен, особено денес кога сум посебно добро расположен. знаеш зошто сум расположен? Си проаѓав покрај една куќарка која на кровот си имаше крст и си помислив/направив нешто кое ми ја исполни душава. Ај погоди што?;)
Како да нучам нешто од одговори
. И ќе ти “признам“, појма немам од ова.
Или како беше она другото ’’многу знам и ми требаат стотици страници и затоа некажувам’’:pos:.
Или бришење на незгодни прашања.
Барем да знаевте што е тоа атеизам, и тоа незнаете, а јас сум тргнал да ве прашувам за настанок за животот,днк...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.567
Дали е вистина ова:

Феминистка си додека не се омажиш, комунист си додека не се збогатиш, а атеист си додека авионот не почне да паѓа?
Со која брзина паѓа авионот?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Како да нучам нешто од одговори

Или како беше она другото ’’многу знам и ми требаат стотици страници и затоа некажувам’’:pos:.
Или бришење на незгодни прашања.
Барем да знаевте што е тоа атеизам, и тоа незнаете, а јас сум тргнал да ве прашувам за настанок за животот,днк...
Продожи греве мој, продолжи понатаму да не забавуваш со твоите “длабокоумни“ мисли. А ние ќе си тераме мајтап, само немој да се лутиш. ЗНаме дека брзо се лутиш, а тогаш си уште поинтересен.
Ај сега ти кажи како е објаснета ДНК-та во таа книгичка со збирки раскази за деца ДО 3 години?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
:pos: Мики, не ме смеј. Прво од кај си толку сигурен? Има филм/слики? Второ, кај е моето право на избор? Јас не сакам кај него, кој го ........ нели?
Трагањето по вистината, како философски/мудрољубски принцип, се учи, отприлика, во „средно„, а на повисока возраст, се практикува и тоа практикување/трагање, завршува со личен опит, кој не е подложен на аудио/видео записи, туку е непосредно сознание и е дел од личниот и колективниот духовен опит.

Твоето право на избор е следно:
- можеш, а и не мораш да трагаш,
- можеш, а и не мораш да најдеш.
- можеш, а и не мора да ја прифатиш најдената вистина.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Трагањето по вистината, како философски/мудрољубски принцип, се учи, отприлика, во „средно„, а на повисока возраст, се практикува и тоа практикување/трагање, завршува со личен опит, кој не е подложен на аудио/видео записи, туку е непосредно сознание и е дел од личниот и колективниот духовен опит.

Твоето право на избор е следно:
- можеш, а и не мораш да трагаш,
- можеш, а и не мораш да најдеш.
- можеш, а и не мора да ја прифатиш најдената вистина.
АЈ прво болдот. Како тоа ЕМ личен, ЕМ колективен. Или е личен, или е колективен. Ако е личен, тогаш тоа е тоа, ... нема можност за докази. А ако е колективен, тогаш како колектив има заеднички работи кои можат да се повторат и потврдат. Ова ко да со сила го вметнуваш личното во колективното само за да не се изгуби силата на религијата/црквата.
Понатаму, САМО тие три избора ги имам? И тоа под услов да постои тоа нешто. Што правиме со тоа ако НЕ постои? Тогаш има и други избори, нели?
Еве што ако зороастризмот е она правилното? Што правиме тогаш? Кој бил изборот?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Глеаш дека и тука не се истомисленици.
Ти си легенда....понапорен човек од тебе тешко дека ќе сретне било кој уште десет животи да живее.
Па ти магаре на мост си забал бре! Вреќа сол би изел без око да ти трепне.
Што не ти е јасно во оваа реченица:
Атеистите не се истомисленици за се и сешто па да имаат ист став за било што друго освен за тоа што ги прави атеисти - "неверување во богови", за се останато може да имаат различни ставови, мислења и знаења.
[DOUBLEPOST=1413054650][/DOUBLEPOST]Цепидлачење.....како сакаш, нека ти биде дека е верување.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
@Ipsissimus попаметниот попушта, а? ;)
Сигурен сум дека сега ќе ти пријави навреди.
Него, што викаш...... ќе даде ли господ добра ракија годинава? Или не е до него, ами до готвачот?:свиркам:

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Продожи греве мој, продолжи понатаму да не забавуваш со твоите “длабокоумни“ мисли. А ние ќе си тераме мајтап, само немој да се лутиш. ЗНаме дека брзо се лутиш, а тогаш си уште поинтересен.
Ај сега ти кажи како е објаснета ДНК-та во таа книгичка со збирки раскази за деца ДО 3 години?
Кога Гурџи те викаше задруга плач и лелек се слушаше од тебе, и сега реши да ги лечиш компексите, ако олесни се. Еј Гурџи оставил трајни последици кај тебе.
А дека ќе продолжам со прашања на кои ќе одговараш со
И ќе ти “признам“, појма немам од ова.
или ’’многу знам и ми требаат стотици страници и затоа некажувам’’ се разбира дека ќе продолжам.
За нервоза ич гајле немај, пијавици, отоци, магариња тоа се симптоми за нервоза, само што се пројавени од другата страна.[DOUBLEPOST=1413056279][/DOUBLEPOST]
Ти си легенда....понапорен човек од тебе тешко дека ќе сретне било кој уште десет животи да живее.
Па ти магаре на мост си забал бре! Вреќа сол би изел без око да ти трепне.
Што не ти е јасно во оваа реченица:
[DOUBLEPOST=1413054650][/DOUBLEPOST]
Цепидлачење.....како сакаш, нека ти биде дека е верување.
Првиот дел нервоза, комплекси, некултура.
Вториот дел разберете се што е атеизам, тоа не е мој проблем. Јасно и дека по тоа прашање немате консензус, а си мислеше дека има таков.

Kajgana Shop

На врв Bottom