Бодибилдинг суплементи

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Дали би бил штетен креатинот за луѓе под 18 години? (17 имам)

Нормално, зборам за правилно користење, доволно вода, и се тоа. Ако не е штетен, би ве замолил да ми препорачате некој квалитетен креатин монохидрат, и немора да биде во огромни дози, доволно за месец дена да речеме. (5mg a day)
Со 5мг ништо не правиш.[DOUBLEPOST=1412552856][/DOUBLEPOST]
Од двете цитрат?
Да ама и тоа е како такво е тешко да се најде. Така да барај хелиран цинк (цинк глуконат) и хелиран магнезиум

• Ми се допаѓа
Reactions: -x-

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
Со 5мг ништо не правиш.[DOUBLEPOST=1412552856][/DOUBLEPOST]

Да ама и тоа е како такво е тешко да се најде. Така да барај хелиран цинк (цинк глуконат) и хелиран магнезиум
Со колку да почнам?

Член од
20 март 2009
Мислења
68
Поени од реакции
5
Со колку да почнам?
Како почетник во бодибилдинг (претпоставувам дека си почетник ради годините) немаш ни потреба од креатин на почеток. Само најубави зборови имам за креатинот, ама сепак на почеток треба да совладаш начини на вежбање, и најтешко и најважно од се, исхраната (протеини пред креатин)... Доколку не си почетник, тогаш моја грешка, ако имаш под 100кг, и 5мг на ден ти се доволни, јас лично секој ден по 5 пијам, и можеш слободна да го завршиш пакувањето до крај (500гр ми трае 3 месеца, па паузирам некоја недела чисто за промена, сите различен совет ќе ти дадат).

• Ми се допаѓа

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
Како почетник во бодибилдинг (претпоставувам дека си почетник ради годините) немаш ни потреба од креатин на почеток. Само најубави зборови имам за креатинот, ама сепак на почеток треба да совладаш начини на вежбање, и најтешко и најважно од се, исхраната (протеини пред креатин)... Доколку не си почетник, тогаш моја грешка, ако имаш под 100кг, и 5мг на ден ти се доволни, јас лично секој ден по 5 пијам, и можеш слободна да го завршиш пакувањето до крај (500гр ми трае 3 месеца, па паузирам некоја недела чисто за промена, сите различен совет ќе ти дадат).
Па почетник е многу релативно, јас би го сметал за почетник и тој што вежба под 2 години време. Јас се на се, вежбам некои 4-5 месеци, од кои 3 во теретана, 1 само street, и сега повторно теретана во комбинација со стрит.

Креатин искрено мислам дека ми е потребно поради тоа што вежбам 6 дена во неделата, и осеќам дека ми потребна колку толку побрза регенерација на мускулите. Исхраната ми е средена, пијам и сурутка. Лично мислам дека супер адиција би ми бил креатинот, но за секој случај дојдов да прашам за совет и тука од постарите батковци.

Фала ви на инфо!

Член од
20 март 2009
Мислења
68
Поени од реакции
5
Па почетник е многу релативно, јас би го сметал за почетник и тој што вежба под 2 години време. Јас се на се, вежбам некои 4-5 месеци, од кои 3 во теретана, 1 само street, и сега повторно теретана во комбинација со стрит.

Креатин искрено мислам дека ми е потребно поради тоа што вежбам 6 дена во неделата, и осеќам дека ми потребна колку толку побрза регенерација на мускулите. Исхраната ми е средена, пијам и сурутка. Лично мислам дека супер адиција би ми бил креатинот, но за секој случај дојдов да прашам за совет и тука од постарите батковци.

Фала ви на инфо!
Тогаш немаш гајле, можеш да си почнеш со креатин :) Иначе и јас моментално го пијам тој од Херкулес што си го ставил на прошлата страна, го земав во "ќеса" затоа што имав кутија празна од друг креатин, топ цена, 500гр=650ден. Чист е, без ништо друго во него

• Ми се допаѓа
Член од
10 март 2014
Мислења
1.033
Поени од реакции
1.286
Само немој да напрајш ко некое бате што направило.
Прочитал дека треба фаза на полнење и тој цело паковање 300 гр. го испил.
Едно е сигурно дека се наполнал а за друго немам информации.

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
ако си бил кажи дали го има на лагер ако не ти е тешко и кое пакување
и до @Gjoroski еве исто да прашам
Не отидов денес пошо кренав температура сабајле, утре ќе идам. Ги контактирав на фејс и ми рекоа дека има на лагер од сите пакувања. Сега ќе ти пратам слика од цените:

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619

Фала ви на инфо!
Што има во стрит,а што нема во теретана може да ми кажеш ?

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
Што има во стрит,а што нема во теретана може да ми кажеш ?
Не би знаел како да ти го одговорам ова прашање, затоа што мислам дека зависи од човекот, а потоа зависи и од теретана.

На пример во теретаната каде што одам јас нема место за Muscle up. Шипката е чудно заварена, што значи дека нема место и за финти на шипка. Јесда финти на шипка повеќе надоврзуваат накај Calisthenics, па и тука е главната разлика помеѓу теретана и ова. Е сега, ако во теретаната која што ти ја посетуваш имаш доволно место за да правиш што сакаш на шипка, dip bars, ондак нема потреба од комбинации i guess.

Сепак стрит го буди креативниот дел од мене, а и супер е чувството кога ќе успееш некој потежок потег. Најверојатно теретаната има се што има и стрит, уствари има и многу повеќе од што има во стрит, пак сакам да издвојам тренинзи НАДВОР само со сопствента тежина.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Не би знаел како да ти го одговорам ова прашање, затоа што мислам дека зависи од човекот, а потоа зависи и од теретана.

На пример во теретаната каде што одам јас нема место за Muscle up. Шипката е чудно заварена, што значи дека нема место и за финти на шипка. Јесда финти на шипка повеќе надоврзуваат накај Calisthenics, па и тука е главната разлика помеѓу теретана и ова. Е сега, ако во теретаната која што ти ја посетуваш имаш доволно место за да правиш што сакаш на шипка, dip bars, ондак нема потреба од комбинации i guess.

Сепак стрит го буди креативниот дел од мене, а и супер е чувството кога ќе успееш некој потежок потег. Најверојатно теретаната има се што има и стрит, уствари има и многу повеќе од што има во стрит, пак сакам да издвојам тренинзи НАДВОР само со сопствента тежина.
едно е изигравање циркус,а друго стрит воркаут.Не добиваш ништо ако се дигнеш се свртиш у вис и пак се фатиш за шипка,освен некое wow од 8 оделенка и некое напалено детенце.Гледано од аспект на напредок,мускулен пораст,ништо.

а од тоа што е корисно во стрит е вратилото и дипсот.Толку.

тоа го имаш и во секоја теретана.Склековите не ги пишувам пошто можеш кај сакаш да ги правиш.

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
едно е изигравање циркус,а друго стрит воркаут.Не добиваш ништо ако се дигнеш се свртиш у вис и пак се фатиш за шипка,освен некое wow од 8 оделенка и некое напалено детенце.Гледано од аспект на напредок,мускулен пораст,ништо.

а од тоа што е корисно во стрит е вратилото и дипсот.Толку.

тоа го имаш и во секоја теретана.Склековите не ги пишувам пошто можеш кај сакаш да ги правиш.
Затоа секој со своите гледишта и преференси. Воедно и причина зашто нејќам да влезам во расправа помеѓу теретана и стрит/калистеникс пошто ги сакам подеднакво (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom