Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Колку пари чини нова хонда 125 цбр ? Дека ги нема настаро гледам ?

Што мислите за моторов го има ли некој? Вреди ли за парите 250ccm 19,5 hp 1850 euro
Ако го возиш низ град, не гледам причина зошто би купувал крос мотор?Купи си street-bike за истите пари.

Ајде малку помош ако сакате се решив за мотор од 250ццм сега размислувам помеѓу yamaha yzf r4 250 , Honda cbr 250 , или ninja 250 па некој кој има искуство да ми каже кој е најдобар помеѓу овие. На мене на изглед лично најубава ми е јамахата но таа е и најскапа.

Ограничување има само за КС, не за ццм.Значи може и 400 ццм но да не биде повеќе КС од предвидените, мисалм околу 29 KW.

Многу скапа ќе биде нинџата овде во уса е 5000 долари тука 6000 евра ццц ќе мора да почнам со цбр 600 на бг табли зошто не ми се исплаќа да почнам од нова нинџа 300

Од Кинез со 20 коња стигна до Јапонец со 110+ кс хахаха.

Од Кинез со 20 коња стигна до Јапонец со 110+ кс хахаха.
Финански најисплатливо ми е Кинезот е 2 к а хондата 3800 на бг топ , само проблем ќе биде супер спорт мотор а јас сум почетник.

Финански најисплатливо ми е Кинезот е 2 к а хондата 3800 на бг топ , само проблем ќе биде супер спорт мотор а јас сум почетник.
Drugar prvo sho treba da odluchish pred da kupish motor e od koja klasa. Spored mene onoj shto stvarno saka motori i shto ne kupuva samo za da go vidat niz grad ne bi kupil super-sport kako prv motor. Momenetalno best-buy nov motor za pochetnik e Yamaha MT-07, 6000 evra. Toa e toa! Ako si za poloven najdobro ti e isto naked motor da zemish, GSR 600, Gladius, ER-6n, FZ6 ili neshto slichno. Gi ima na bugarski okolu 3000 evra pa i poevtini. Tolku od mene.

Drugar prvo sho treba da odluchish pred da kupish motor e od koja klasa. Spored mene onoj shto stvarno saka motori i shto ne kupuva samo za da go vidat niz grad ne bi kupil super-sport kako prv motor. Momenetalno best-buy nov motor za pochetnik e Yamaha MT-07, 6000 evra. Toa e toa! Ako si za poloven najdobro ti e isto naked motor da zemish, GSR 600, Gladius, ER-6n, FZ6 ili neshto slichno. Gi ima na bugarski okolu 3000 evra pa i poevtini. Tolku od mene.
Не сум ептен почетник возев чопер трува 250 една сезона и скутер цел живот имам возено ( пробано ) и yamaha 750 и затоа мислам дека бргу ќе му свикнам. 6000 евра ми се многу да ги издвојам за нов мотор и доколку ги имам би ги издвоил за нинџа 300 а за супер спорт се одлучив затоа што имам чопер и скутер кинески.

Не знам дали имам право да возам 300ццм затоа што имам возачка А категорија само 2 месеци.

Многу скапа ќе биде нинџата овде во уса е 5000 долари тука 6000 евра ццц ќе мора да почнам со цбр 600 на бг табли зошто не ми се исплаќа да почнам од нова нинџа 300

Не сум ептен почетник возев чопер трува 250 една сезона и скутер цел живот имам возено ( пробано ) и yamaha 750 и затоа мислам дека бргу ќе му свикнам. 6000 евра ми се многу да ги издвојам за нов мотор и доколку ги имам би ги издвоил за нинџа 300 а за супер спорт се одлучив затоа што имам чопер и скутер кинески.

Без разлика што можеби не си почетник во возење, според законот си почетник и тоа ти е... А како таков ти несмееш да возиш ништо појако од 25KW, така да во комбинација не ти влагаат ни Ninja 300 ни YZF 250 и тоа само за 1KW јбг ... Хондата ти е добра пошто е нешто под 20KW ... Само според мое мислење нема смисла да платиш 6К за демек спортски мотор од 300 цц ...[DOUBLEPOST=1412892735][/DOUBLEPOST]

Па не би се сложил дека мотор со 600цц и 100кс е прав избор за почетник ... Голем момент имаат тие мотори, без разлика што се 600цц ...

Последно уредено:
Па не би се сложил дека мотор со 600цц и 100кс е прав избор за почетник ... Голем момент имаат тие мотори, без разлика што се 600цц ...
Абе гледаш тој сака супер-спорт да зема, што е нејкед за него. :D

Абе гледаш тој сака супер-спорт да зема, што е нејкед за него. :D

Па и тоа си у право до негде, подобро нејкед отколку супер спорт... Јас искрено мислам дека е голем скок од скутер, па и од кинески некој чопер со 20 коњи на машина со 4 цилиндри и со 100+ коњи, + возраст од 18тина год - некако не ми иде заедно... Ама он си знае најубаво ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom