Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    760
Ова ти е нешто како „жими мајка“ ?
Треба сега децата да ти веруваат и да ги пљукаат Русите?

Јас разбирам да ја подржуваш прозападната хунта во Украина, но да се правиш слеп на бомбардирање на цивили кое КОНТИНУИРАНО се случува неколку месеци(а е критикувано и од западни агенци) и да покушаваш преку пародични видеа, приложени како доказ, да ја префрлиш вината на проруските бунтовници е во најмала рака ОЧАЈНО.
:свиркам:
И на крајот на краиштата јас тука не сум неутрален, јас за разлика од повеќето тука што глумат лудило и прават пародија од објективност, јасно и гласно завземам страна и сметам дека таа страна е добра за Македонија и Македонците од причини кои сум ги образложил, многу пати. А тие што биле присутни на форумов од порано и некогаш го прателе мојот став, ќе се уверат дека тој мој став не бил секогаш таков, туку кон тоа еволуирал од објективни причини.

Така да од мене не барај да ги откривам пропагандните шеми на Русите заради објективност, тоа нема да се случи. Но со големо задоволство ете ќе ги посочувам и најмалите багови во лагите на западната пропаганда. А притоа мораш да е сложиш дека и најмалата лага е доволна да се сруши целата приказна како кула од карти

Паднала бомба врз основно училиште, десетина мртви, едно дете.
Двете страни се обвинуваат меѓусебно за настанов.

Според аголот на ракетата изгледа дека е испукана од територија држена под сепаратистите. Најверојатно стрелале по аеродромот во Донецк и утнале.

By2SkcGIIAArM9X.jpg:large

https://www.google.co.nz/maps/@48.0...ata=!3m4!1e1!3m2!1ssW1WIiVzgm2aUnMHgoGluw!2e0

By2nWr4IcAAg2jV.jpg
Не, не е од бунтовничка територија . Директно од Москва е гаѓано училиштето со проектил . :facepalm:

Ајде, те молам.. Мислам, никој не ни очекуваше дека фашистите ќе го признаат злоделото, но ова толку многу потсеќа на цртањето правци и "експлозијата на климатизерите" кои успејаа не само да разурнат зграда во Луганск туку и да направат дупки на улица, како и на обвинувањата за наводното соборување на Боингот од страна на бунтовниците, што веќе е очигледно дека е само беден обид за вадење..
Е добро де, ајде кажи ми, од каде украинците ја фрлиле бомбата ако дошла од југ?

И кој е најверојатно крив што бомба паднала во близина на аеродромот кој што е бомбардиран од сепаратистите?[DOUBLEPOST=1412347056][/DOUBLEPOST]
На сите тука западњаци доказите им се очај и катастрофа
А ти заклучи дека америте се криви за уривањето на малезискиот авион без докази.
Или имаш докази? Дај сподели.

:icon_lol:
Темата беше прополна од десетици различни теории од страна на руската пропаганда за тоа како Украина и западот го урнале авионот.

Де лажовот од Твитер кој тврдел дека 2 ловци го следеле авионот, де дека уствари целта била авионот на Путин, де дека имало експериментални сателити на Америка над источна Украина итн итн.
Баш руската пропаганда беше најагресивна во тоа време. Кој си ја има мувата на капата.[DOUBLEPOST=1412348190][/DOUBLEPOST]
Што ми е гајле што давале на Си-Ен-Ен?
Ti zaboravi deka Rusite obelodenija snimki od kontrolata za letovi i posle toa Zapadot si ja sobra opashkata duri se obidoa seto toa da go zametat pod tepih. Patetichno, nema shto.
A snimkite od Ukrainskata komunikacija so avionot neposredno pred urivanjeto ushte gi nema i zatoa ne zboruvaj za muva i kapa.

Тоа што не сум неутрален, не значи дека „доказите“ од Sparrow не се очајни.
Како што имаат и украинските верзии багови,така и руската има еден куп.Посебно дека не пукаат од населени подрачја и дека гранатирањата на Донецк се без никаква причина и неселктивни.
:noze:

Ti zaboravi deka Rusite obelodenija snimki od kontrolata za letovi i posle toa Zapadot si ja sobra opashkata duri se obidoa seto toa da go zametat pod tepih. Patetichno, nema shto.
A snimkite od Ukrainskata komunikacija so avionot neposredno pred urivanjeto ushte gi nema i zatoa ne zboruvaj za muva i kapa.
Кој ти кажал дека ги нема? Раша Тудеј? Малезискион таблоид на Ванлок?

Имаш и транскрипта од последните комуникации помеѓу контролата за летање и пилотите и комуникациите помеѓу контролата за летање Днепр и контролата во Ростов. Ама треба некој да го отвори и читне извештајот.

Како што имаат и украинските верзии багови,така и руската има еден куп.Посебно дека не пукаат од населени подрачја и дека гранатирањата на Донецк се без никаква причина и неселктивни.
:noze:
Па види, појди од западни извори и ќе видиш дека „прецизноста“ на Украинската артилерија е доста критикувана, не е нешто што јас го измислив.

Па види, појди од западни извори и ќе видиш дека „прецизноста“ на Украинската артилерија е доста критикувана, не е нешто што јас го измислив.
Посебно Град артилеријата која важи за многу застарена и непрецизна артилерија.
Треба да се забрани веќе употребата на истата.

Како да се забрани, треба да се забрани војни да има ама неможе тоа да се спречи. Тие армии шо имаат Град ти ќе им даеш пари нови да си купат, еве на пример блгарчета. Градот е моќно оружје и никој нема од тоа да се откаже.

Не треси зеллени град систем е прецизен до радиус од 10м што е многу прецизно[DOUBLEPOST=1412370930][/DOUBLEPOST]Е сеа шо не е наменето за урбани средини а укрите го рокаат кај ќе стигнат тоа бунтовниците се криви

Не треси зеллени град систем е прецизен до радиус од 10м што е многу прецизно[DOUBLEPOST=1412370930][/DOUBLEPOST]Е сеа шо не е наменето за урбани средини а укрите го рокаат кај ќе стигнат тоа бунтовниците се криви
Пола планета користи советски Град-ови и повеќето користат неводени фрагментирачки ракети што системот го прави spray and pray, рокај и моли се да погодиш.

Запознаен си со протестите и демонстрациите на Тиенанмен - главниот плоштад во главниот град на Кина - Пекинг, од 1989 година ?

Тоа што малкумина го знаат денес, е фактот дека и Кина имаше свој Михаил Горбачов, кој се викаше Ху Јаобанг, либерален член на Комунистичката Партија на Кина, кој во 1980 година стана генерален секретар на партијата.

Но откако на кинеските комунисти им стана јасно дека Советскиот Сојуз под власт на Михаил Горбачов со неговите либерални реформи се движи во пропаст, одлучија во 1987 година да го симнат Ху Јаобанг од позицијата генерален секретар на Комунистичката Партија на Кина, а неговите либерални реформи беа стопирани.

Смртта на Ху Јаобанг од срцев удар во април 1989 година, беше само катализатор за протестите и демонстрациите во Пекинг, но и во други градови низ Кина, кои траеа од 15 април 1989 до 4 јуни 1989, а меѓу причините за протестите и немирите беа и корупцијата во државата, инфлацијата, тешката економска состојба и ред други причини.

Како и да е, протестите и демонстрациите беа крваво задушени од страна на кинеската војска, за време на протестите и демонстрациите загинаа од 1000 луѓе - официјална бројка на кинеската влада, до 3000 луѓе - официјални бројки на Црвениот Крст и на кинеските студентски организации, а Комунистичката Партија на Кина до денешен ден е на власт во оваа еднопартиска држава.

Денес не се протестира во Пекинг или во било кои други делови од Кина, туку се протестира исклучиво во автономната провинција Хонг Конг, во која има двовластие - од една страна жителите на Хонг Конг имаат право да ги бираат властите на фер и демократски избори, имаат сопствен парламент, сопствена влада, сопствена економија, сопствена берза, сопствена валута, но од друга страна сепак територијално се дел од Кина и за нив важат и кинеските закони.

Но Комунистичката Партија на Кина се обидува да ги намести изборите, така што само кандидати кои кинеската влада ќе ги одбере ќе можат да се кандидираат на изборите, што се разбира, е недемократски, но на крајот на краиштата, кинеските комунисти воопшто не се ни заинтересирани за демократско општествено уредување во Кина.

Како и да е, кинеските комунисти веќе имаат искуство во задушување на протести и немири, па ова и не би требало да им претставува проблем.
Фала за инфо не сум знаел за ова само знаев дека Хонг Конг беше мн години под западно влијание па реков дане прават и таму некои заврзлами

Пола планета користи советски Град-ови и повеќето користат неводени фрагментирачки ракети што системот го прави spray and pray, рокај и моли се да погодиш.
90% oд сите проектили се неводени, гранати од топови, тенкови, минофрлачи, најголем дел авио бомби. Сите куршуми од митролези пушки и пиштоли, сите рачни бомби...
Тоа spray and pray, не се однесува на ракетните и артилериски системи туку на рачното оружје, пушки - автомати и слично, и е спротивно на aim and hit терминот и се користи во америчката војска како дел од обуката на војниците со пешадиско вооружување

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom