Заработка на интернет (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата HaRdToGeT
  • Време на започнување Време на започнување
https://microworkers.com/ Не викам ништо лошо за страната, знам луѓе што си вадат џепарац месечен од неа, ама ме нервираат утепаните што си измислуваат дека не си ја завршил задачата само за да не те исплатат... А и чудно ми е што почн масовно да има такви од кога побарав пари, нели :) Пишува дека со 3 неосновани жалби ти го поништуваат акаунтот, па може им е финта тоа. Како и да е, уште имам репутација над 95%, ама не е тоа-тоа, перфекционист сум по природа, ме нервираат такви ситници :)

Тигрице, пред 10тина дена некаде на форумот на Фемина ти постираше "доказ за исплата" од probux, демек нека пукнат душманите - Probux исплаќал... Жените полесни за лажење се, или?
Не реков дека е превара, да точно е дека постирав Probux ме исплатија баш на 11 септември сега видов, а после тоа дали исплаќал или не нз. Иначе коментарот ми беше за zapbux и fusebux.

Таман јас се разработам и фајверот паѓа :) Го напнав изгледа :)

Како одат некој гигој во recommended без да имат порачка ?

паѓаат краставици без инвестиција :)
Бар 10 долари влог да можеш 15 да извадиш па од тие 15, 25 и тако даље... :)
Toa e samo ekstra zarabotka....prosekot bez vlozuvanjata e povisok od prosecen PTC sajt..a i mn e pointeresen nacinot na igra

Toa e samo ekstra zarabotka....prosekot bez vlozuvanjata e povisok od prosecen PTC sajt..a i mn e pointeresen nacinot na igra

Сакам да ти кажам конкретно за Paidverts. Да и на Paidverts ќе заработиш добра пара и без инвестиција за месец дена, али тие поени што ќе ги собереш после месец дена ќе почне да ти ги голта ненормално, значи може ќе се деси и да ти лапне наеднаш 2000, да ти дае јака реклама (0.9 рецимо) и после кликај месец дена секој ден збирај по 200 BAP, и ќе ти дава реклами од по 0.0005 и автоматски ти ги лапа сите 200 BAP за тој ден.

Значи дечки...
Ако имате време и живци да ме упатите како да заработам некоја паричка пошто и така дремам на нет.
Иам македонски пејпал, со картичка од Тутунска.

Ако не ве мрзи да ми кажете на кој сајт да се регистрирам и како иде тоа? Што треба да правам, што не треба да правам.
Eве, пробав да се регистрирам на Microworkers... Некој совет, да ме упатите како да почнам уопште?

Фала многу унапред на сите.

Последно уредено:
Значи дечки...
Ако имате време и живци да ме упатите како да заработам некоја паричка пошто и така дремам на нет.
Иам македонски пејпал, со картичка од Тутунска.

Ако не ве мрзи да ми кажете на кој сајт да се регистрирам и како иде тоа? Што треба да правам, што не треба да правам.
Eве, пробав да се регистрирам на Microworkers... Некој совет, да ме упатите како да почнам уопште?

Фала многу унапред на сите.
BAtka, i aj imam paypal ama ne makedonski(lol) i karticka od tutunska...kao najbolja bila...za pocetok probaj na ovoj sajt da se registriras: http://wad.ojooo.com/register.php?ref=kralmortal..inace se raboti za germanski sajt interesen za rabota po principot point to click ali malce razlicen od drugite , pretezno petparacki sajtovi. NApravi nekoe dolarce pa p;posle ke mozes da si gi povleces od paypalot, ama prvo mora da go povrzes so karticata...ednostaven proces, ako zapnes , samo prasaj:)

BAtka, i aj imam paypal ama ne makedonski(lol) i karticka od tutunska...kao najbolja bila...za pocetok probaj na ovoj sajt da se registriras: http://wad.ojooo.com/register.php?ref=kralmortal..inace se raboti za germanski sajt interesen za rabota po principot point to click ali malce razlicen od drugite , pretezno petparacki sajtovi. NApravi nekoe dolarce pa p;posle ke mozes da si gi povleces od paypalot, ama prvo mora da go povrzes so karticata...ednostaven proces, ako zapnes , samo prasaj:)

Друже, малце е глупаво она со знаците што треба да ги црташ на крајот од секоја реклама, на Probux не е така... :confused:
Од каде треба да ти е активен таб-от на browser-от, па и да цртам...

Некој совет како да извадам пари од fiverr и fivesquids? Словенскиот пејпал ми го скинаа.

Ојооо е time-waster. Ќе окапеш за ич пари. И што е најважно, со месеци има финансиски проблеми и исплаќа селективно, претежно на golden members. Да дремам 30 секунди на таб и да цртам 10 круга со маус (пошто не бил ебено перфектен), за све тоа да заработам само 0.001$ и на крај да не ме исплатат? Не, фала.

Сакам да ти кажам конкретно за Paidverts. Да и на Paidverts ќе заработиш добра пара и без инвестиција за месец дена, али тие поени што ќе ги собереш после месец дена ќе почне да ти ги голта ненормално, значи може ќе се деси и да ти лапне наеднаш 2000, да ти дае јака реклама (0.9 рецимо) и после кликај месец дена секој ден збирај по 200 BAP, и ќе ти дава реклами од по 0.0005 и автоматски ти ги лапа сите 200 BAP за тој ден.
Во никој случај не може да ти земе повеќе BAP од вредноста на рекламата. Јака реклама само значи дека побрзо си ги конвертирал поените во пари (што е и поентата, и кон што секој се стреми). Е сега, што ќе правиш со тие пари е твое. Факт е дека од тие 200 BAP дневно не се живее, ама затоа секој потрошен долар ти дава 3100 BAP, што е 1.55$.

На почеток стварно не се исплати да кликаш милиони реклами по 0.0005$, ама тоа е основен дел од принципот на Paidverts. Плус, и не е така страшно да ги искликаш, пошто можеш во нов таб да праиш што сакаш (да работиш на Microworkers или Crowdflower, на пример). Паметно е да не купуваш никакви апгрејди, особено не recycler-от, за да не те преплави со ситни реклами. Единствено што треба да правиш за почеток е да го потрошиш секој долар на купување на нова реклама, и така додека не собереш 10 долари. Со нив купуваш ad-blocker и местиш 0.01 за минимум, е тогаш сфаќаш колку многу повеќе плаќа Paidverts од сите други ptc страни. Ова е мојот рецепт, ама важи само за тие што имаат вишок време и трпение. За другите, мислам дека 15 долари инвестиција за почеток ќе заврши работа, со тоа што прва работа што треба да се купи е ад-блокерот. Recycler и тоа како вреди откако ќе поставиш минимум, ама претходно, никако (освен ако не планираш цел ден да седиш и да кликаш реклами).

Вака или така, ако си малку упорен, Paidverts преоѓа во убедливо најплатен PTC сајт, а тоа се должи на тоа што има неверојатно добра шема за несвесно да ги изигра невнимателните. Тие 1% апгрејдите се за понатаму, кога ќе почне да ти остануваат долари на страна, пошто не ти носат директна плус добивка, туку служат како катализатор на конверзијата од БАП во пари.

Уште еднаш ќе кажам, ако кликаш или решиш да кликаш на птц страна, прва треба да ти биде Paidverts, и ова го зборам искрено, како што ги објаснувам и негативните страни на кои треба да се пази.
PAIDVERTS 30_09_2014.jpg
Еве, со купен ад-блокер, recycler и некои 68.000 BAP (што ги купив со комисиите од DonExo). Ги купив пред 3 дена, а од тогаш веќе имам 5.5$ долари во баланс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom