Заработка на интернет (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата HaRdToGeT
  • Време на започнување Време на започнување
И уште нешто. Од кога побарав withdrawal на microworkers почнаа како луди да ми одбиваат задачи :o Значи апла се гледа дека е изработена задачата, ја одбива. I cannot see your comment, а коментарот уште стои како последен на страната. Денес само ми имаат 3 задачи со истото објаснување одбиено. Чудно е што пред да побарам withdrawal имав 100% рејтинг, ни една одбиена задача. Сега парите да не ме заслепеа па толку не гледам што правам?

Без навреда но јас би ви препорачал да престанете со ова кликање и либертагиа бидејки повеќе ќе потрошите за струја него што ќе заработите. Земете научете Affiliete Marketing, Cost Per Action, платен трафик, facebook marketing, adsense marketing, seo. И така дремете на интернет по цело време. За да направите сериозни пари. Ова само вие трошење на време.

Точна ми е имформацијата, не пишува минимало 300$ дека треба да извадиш. Тоа е сменето на новиот апдејт

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ок. Пиши ко ќе ти стигнат.

И уште нешто. Од кога побарав withdrawal на microworkers почнаа како луди да ми одбиваат задачи :eek: Значи апла се гледа дека е изработена задачата, ја одбива. I cannot see your comment, а коментарот уште стои како последен на страната. Денес само ми имаат 3 задачи со истото објаснување одбиено. Чудно е што пред да побарам withdrawal имав 100% рејтинг, ни една одбиена задача. Сега парите да не ме заслепеа па толку не гледам што правам?
PArite se otepuvacka..:) Mozes da mi objasnis za kakva strana s eraboti?[DOUBLEPOST=1411668316][/DOUBLEPOST]http://wad.ojooo.com/register.php?ref=kralmortal
NA ovoj sajt koj mu najde maana, znaci zbori za inat..lol...inace ima preku 5,5 MILIONI korisnici..isplatata e garantirana. Ovie strani se spas z anavraboteni a i lek za tepanje na vreme za vraboteni vo drzavna administarcija i sl. gabelabaroski ,firmi,..:) A pari tuka se zarabotuvaat od vtoro nivo pa nagore..:) Ama nie kakov sto smen narod em siromav em mrzeliv , ne mrzi i da klikame po 10 min za eden sajt ...1 saat vo denot treba za nakolku dokazani starni...:D

Последно уредено:
https://microworkers.com/ Не викам ништо лошо за страната, знам луѓе што си вадат џепарац месечен од неа, ама ме нервираат утепаните што си измислуваат дека не си ја завршил задачата само за да не те исплатат... А и чудно ми е што почн масовно да има такви од кога побарав пари, нели :) Пишува дека со 3 неосновани жалби ти го поништуваат акаунтот, па може им е финта тоа. Како и да е, уште имам репутација над 95%, ама не е тоа-тоа, перфекционист сум по природа, ме нервираат такви ситници :)

Епа немој многу топло да ги препорачуваш, грешна ти е проценката :)
Тигрице, пред 10тина дена некаде на форумот на Фемина ти постираше "доказ за исплата" од probux, демек нека пукнат душманите - Probux исплаќал... Жените полесни за лажење се, или?

не тропајте џабе заби кога не ги разбирате работите..
Пробукс беше КИНГ ОФ ПТЦ, и ќе остане.. после Необукс, ofc... сите нови и идни страни ќе треба „да јадат фурни фурни леб“ додека да постигнат тоа што Про го постигна. (безмалце 3 години да исплаќа не е мала работа во таков бизнис!!! )

Треба да бидете свесни дека 99.99% од ПТЦ страните еден ден ќе згаснат, ќе престанат да исплаќат дрн дрн.. а вие треба да бидете спремни на тоа и да не кукате.

Има една поговорка шо вика: „Вложи го она што си спремен да го изгубеш“, така да ако сте вложиле и сајтот пропаднал - никој не ви ставил нож под грло и ве присилил на тоа, туку сте се „излажале/полакомиле“ за брза заработка - и ве удри тоа по глава.

Брза заработка нема, освен ако немаш среќа у Г'з па да фанеш на лото/бинго, или евентуално да раширеш нози позади МТВ :)

Значи шо и да кликате на интернет, не очекувајте дека ќе заработите богатство од таму. Биди спремен да изгубиш тоа што си вложил (дали пари, време, акции, whatever) и кога ќе (ако) добиеш ќе бидеш ногу среќен и задоволен :)

Јас на Про и Зап вложив по 100тина долари - од двата извадив вкупно 550$+.
Пропаднале или не не ми е криво (не оти си ги извадив и преплатив парите, туку затоа шо бев свесен дека еден ден ќе паднат).

За да успеете у ПТЦ свето треба да ги разбирате како функционират работите.
Или у кратки црти - да осетете дали сајто ќе опстое доволно долго за да си ја повратете инвестицијата и евентуално да заработете нешто.
Не очекувајте дека без влог - ќе заработете нешто добра пара, или дека уопште ќе заработете нешто набрзинка.

-------------------------------------------------

Вложив сега и на buxWon нешто помалце од 100$ - и нема да се каам и утре да пропадне.

Направив одма пробна исплата да проверам шо како иде - и се си помина ОК.
Искрено, како за почеток дури е и предобро да биде вистинито. Свесен сум дека ќе се намалат кликовите кога и да е, али до тогај нема да се жалам овака да продолже само.

Сакам само да напоменам неколку работи шо се моментално подобри отколку кај било кои други ПТЦ страни:
1. Кога ренташ реферали не мора да купуваш строго според пакетите дадени од админите (5, 10, 20, 50, 100...), туку можеш да си бираш според средствата колку имаш толку да си купеш (од 5 до 100). ( слика )
2. Кога исплаќаш пари, не мора да ја исплатеш целата сума, туку можеш да си избереш КОЛКУ сакаш да исплатеш толку. ( слика )
3. Секој клик од ДиректенРеферал (член шо се регистрира од твојо линк) тебе како Голден член ти заработува по $0.01!!! (за разлика од сите други птц страни каде еден ДР клик = 0.005$ ) ( слика )

fOzWMBm.png

-------------------------------------------------

За PaidVerts (сајт од портфолиото на веќе моќната MyTrafficValue) сум сигурен дека ќе постое уште долго долгоооо време, пошо имат уникатен и ногу паметен бизнис модел (како за админите да заработат, така и членовите). Башка шо е поткрепена со целото портфолио на MTV.

Верувам дека PaidVerts (читај MyTrafficValue) ќе опстое уште доста време, и ќе станува се поголем и помоќен, па затоа и таму лупнав „нешто шо можам да си дозволам да го изгубам“.

kPVQJRt.png

СЕ е транспарентно тука, од тоа од која апликација/игра дневно колку заработиле, кој ги заработил тие пари, колку провизија е платено од секој член итн.
Имаш fast-track queue у кој имаш еден тон информации за членовите, кој колку вложил, за колку време ќе му се вратат парите, преку кој процесор го направил тоа.. СЕ СЕ буквално се.
Искрено, до сега немам видено по транспарентен сајт од MyTrafficValue.
Слободно пролистајте го сајто, иако има на прв поглед доста едноставен дизајн - има огромен обрт на пари секојдневно тука.

Фала му на @NaughtyByNature шо ме воведе со деталното објаснување за тоа како функционира PV, и сега како благодарност си добива провизии редовни од сите мои „акции“ шо ги купувам/продавам/рекламирам тука. (y)
Ама како и да е, revenue sharing системо на MTV ми е ногу поинтересен од самата PV.
Тука, имам вложено 200$ и од прилика за 80-90дена ќе ми ја вратат инвестицијата x1.86.

Ако некој е заинтересиран за реално да заработе од оваа страна - слободно ме исконтактирајте било тука на ПП , маил, телефон..whatever.
Ама ако сака некој со овоа да почне, нека биде свесен дека треба да одвое некоја добра пара (пример 100-200$ ) за да има добра почетна инвестиција да не чека толку ногу време за ситнеж. Друго, стрпливост.. додека да ти „созрее“ инвестицијата и ти дојде ред да бидеш fast-tracked (овоа пишав дека е одприлика 80-90дена).

-------------------------------------

Толку би било објаснувајки се и рекламирајки.

Сега 3 прашања:
1. На microworkers пишав support ticket уште пред 10дена да ми сменат името у мојто реално име (за да може да ми стигне дома тај пино) - ама уште ми немат одговорено. Имат ли некој проблем со супорт или шо е работатата ?

2. Исто и на Skrill, 3 пати аплоадирам документи за верификација - абер немат да направт нешто. Исто и пуштав 2-3 суппорта, живи ги нема да ми врнат.
Верификацијата е услов за да ја добиеш нивната картичка?
Кои се провизии едно-друго со таа нивната картичка?

3. Му се има ли десено на некој на Neteller да иде у минус?
Јас сум -38$ таму.. и уште се чудам како ми се деси тоа :D
Ako veke rabotish so revenue sharing,probaj so Yougetprofit.Gazdite se isti od twickers.Sega slavi edna godina vo biznisot.
https://www.yougetprofit.com/ptp.php?ref=spidermix38

Тоа знам, прашувам кога ти се појави поле, линкче или што и да е, за внесување на пинот
Ти имаш и сега опција enter PIN. Ама немаш пин :D Мене ми стигна пинот, го внесов и сабајле кога станав беа стигнати парите.

Без навреда но јас би ви препорачал да престанете со ова кликање и либертагиа бидејки повеќе ќе потрошите за струја него што ќе заработите. Земете научете Affiliete Marketing, Cost Per Action, платен трафик, facebook marketing, adsense marketing, seo. И така дремете на интернет по цело време. За да направите сериозни пари. Ова само вие трошење на време.
Џабе збориш, батали. Туку, гледај го ова: https://www.youtube.com/watch?v=--R94gOSX9Y :pos:

Имам исплата, pending ми е... викам јас не ја бива работата нешто...

А кажи ми пријателе зашо ти се искрено потребни 3 профила ?
Колку мислиш дека дневно можеш да направиш со 3, споредбено со еден (ако го добро работиш да си со фулл Success rate) ?

lol какво е ова прашање? па логично со три акаунти заработувам тројно повеќе

па и немам баш...

па да би требало до сега да имаш линк, освен ако уште не ти го пратиле писмото заради некоја причина... имаш таму опција пак да ти пратат мислам дека беше еден долар

а за одбиената работа дај опиши во детали кој сајт она ова што како, ако си толкав перфекционист, можеби знам каде грешиш..

Работата е за оние андроид апликациите

до сега ми се нема случено ова... пробај со друг гугл акаунт.. а и пред да пишеш коментар дај му гугл плус на апликацијата.. ако те одбива ист член до него е сигурно, а ако се различни очигледно ти правиш нешто погрешно..

Последно уредено од модератор:
lol какво е ова прашање? па логично со три акаунти заработувам тројно повеќе

па да би требало до сега да имаш линк, освен ако уште не ти го пратиле писмото заради некоја причина... имаш таму опција пак да ти пратат мислам дека беше еден долар

а за одбиената работа дај опиши во детали кој сајт она ова што како, ако си толкав перфекционист, можеби знам каде грешиш..
Работата е за оние андроид апликациите, вика не ми го леда коментарот на playstore, епа како си го гледам јас ако не ми го гледа? И со друг акаунт се најавив и пак ми го гледа. И на едни сајтови други исто за коментар ме одбиваат, демек не се гледал...
И на онаа ко копија на фајвер што е, демек сум немала постирано гиг, а стои гигот и по мејл ми стигна дека е одобрен.

Работата е за оние андроид апликациите, вика не ми го леда коментарот на playstore, епа како си го гледам јас ако не ми го гледа? И со друг акаунт се најавив и пак ми го гледа. И на едни сајтови други исто за коментар ме одбиваат, демек не се гледал...
И на онаа ко копија на фајвер што е, демек сум немала постирано гиг, а стои гигот и по мејл ми стигна дека е одобрен.

Изгледа истиот дечко ги прави истите работи на сите.
И мене истото ми го направи на една Android app, но еве го и неговиот одговор:
H9HrbPq.png

Му пишав на фб, и после некој ден ми ги прати парите што не ми го беше прифанал таско за точен.
Еве ти линк од него : http://adf.ly/sMYv2
Пиши му, објасни му шо како и ќе ти ги прати за некој ден парите на Skrill.

Изгледа истиот дечко ги прави истите работи на сите.
И мене истото ми го направи на една Android app, но еве го и неговиот одговор:
H9HrbPq.png

Му пишав на фб, и после некој ден ми ги прати парите што не ми го беше прифанал таско за точен.
Еве ти линк од него : http://adf.ly/sMYv2
Пиши му, објасни му шо како и ќе ти ги прати за некој ден парите на Skrill.
Јас почнав да проверува веќе - ако е од Бангладеш не работам. Сите одбиени задачки ми се од Бангладеш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom