LG G2 - снимање видео во 30fps и 60fps, што е разликата?

• Креатор на темата Креатор на темата ljubomir2
  • Време на започнување Време на започнување
Разликата што е во 60 фрема, има помалце замаглување ако има движење во видеото, пример поминуваат коли, на 30 фрема ќе има повеќе шум, на 60 ќе се гледа доста подобро.

За статично снимање, подобро е 30 фрема, затоа што колку што знам снимањето на 60 фрема во 1080p, уствари не е снимање во 1080p, снима во малце пониска резолуција.

А не е идејата да снимаш на 60 фпс за да репродукцијата биде забавена т.е. во slow-motion?

А не е идејата да снимаш на 60 фпс за да репродукцијата биде забавена т.е. во slow-motion?
Меѓу другото...
Што повеќе фрејма во секунда, толку по глатко slow-motion движење. Ама и 60 е некако малку, барем 120 или 240fps се таман за пристоен slow-motion.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Па сега зависи од самото движење колку fps се доволни. За нешто 120 е преспоро, за нешто 120 е недоволно, а нешто треба да се забрза за да се забележи дека се движи.
Значи сепак е за забавување на движењето, не за намалување на замаглувањето.

Збориме генерално, не за снимање филмови со телефон....сепак се само камери на телефон. Намалување на замаглување е производ на приказ на 120 слики во секунда, па дури и 60 наспроти 30, пак ќе речам збориме генерално, не за специфични сцени/ситуации, каде што се потребни 10.000 фрема во секунда т.е. хај енд филмски камери (пример за куршум во движење)

Oд викендoт сoпственик нa лг г2. Кoјa aпликaцијa е сличнa нa нoкиa кaмерa? Хелп :)[DOUBLEPOST=1411983896][/DOUBLEPOST]Дa му прaвaм рooт и дa менувaм рoмoви имa пoтребa, имa некoј рoм пoдoбaр oд oфицијaлниoв или?

Последно уредено:
Oд викендoт сoпственик нa лг г2. Кoјa aпликaцијa е сличнa нa нoкиa кaмерa? Хелп :)[DOUBLEPOST=1411983896][/DOUBLEPOST]Дa му прaвaм рooт и дa менувaм рoмoви имa пoтребa, имa некoј рoм пoдoбaр oд oфицијaлниoв или?
Кастм ромови за G2 тука, нема подобро место. За камерата не знам. :)

XCAM барај на XDA за најдобра камера.

Најдобар ром Cloudy G3 2.0....со Dorimanx 7.9 или 7.1 кернел и активни (преку STweaks) Alucard хотплаг и говернер.

Морам да го менувам
XCAM барај на XDA за најдобра камера.

Најдобар ром Cloudy G3 2.0....со Dorimanx 7.9 или 7.1 кернел и активни (преку STweaks) Alucard хотплаг и говернер.

неможам ме нервира стандардниов од лг морам да го менувам, нооо појма немам како се прави сето ова незнам ни што е тоа dorimanx ништо од тоа појма немам :)))

Може на кратко објаснување како да инсталирам тоа за рековери па све остало што треба? Тенкју :)

Еве ти видео....

После тоа, идеш на оваа страна... симнуваш, потоа го симнуваш и ова најдобро е преку телефон. Откако ќе ги симнеш, инсталираш ова. Потоа, со програмот кој го посочи дечкото од последното видео, кликаш boot т.е. да се рестартира во recovery, откако ќе дојдеш до таму, бараш низ фолдерите (up/down) каде е cloudy g3 2.0 ромот, но не го инсталираш него, него стискаш:
  • Wipe (Dalvik, Cache, System & Data) откако ќе заврши ова, baseband-от го инсталираш, (флешуваш) ке го најдеш низ фолдерите, сам ќе ти го посочи, или ќе биде во download фолдерот, кога ќе завршиш со инсталацијата на baseband-от, после стискаш на flash cloudy g3 2.0, и стискаш system reboot, тоа е тоа.

Еве ти видео....

После тоа, идеш на оваа страна... симнуваш, потоа го симнуваш и ова најдобро е преку телефон. Откако ќе ги симнеш, инсталираш ова. Потоа, со програмот кој го посочи дечкото од последното видео, кликаш boot т.е. да се рестартира во recovery, откако ќе дојдеш до таму, бараш низ фолдерите (up/down) каде е cloudy g3 2.0 ромот, но не го инсталираш него, него стискаш:
  • Wipe (Dalvik, Cache, System & Data) откако ќе заврши ова, baseband-от го инсталираш, (флешуваш) ке го најдеш низ фолдерите, сам ќе ти го посочи, или ќе биде во download фолдерот, кога ќе завршиш со инсталацијата на baseband-от, после стискаш на flash cloudy g3 2.0, и стискаш system reboot, тоа е тоа.

Кога го спуштам ова порграмчево од на плеј сторе фреегее ми вика дека мојот софтвер не е подржан. Лг 802 на 4.4.2 верзија си е :). Сега? :)

Збориш за програмчето што дава опција да бутираш и рикавери? ако не работи тоа, еве како.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom