Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Често нарачувам од алиекспрес и до сега само еднаш ми има стигнато ливче во сандуче за да идам до пошта да си ја земам пратката инаку доаѓа поштар на врата.а овде кај нас на поштата ти доага поштар или ти доага ливче во сандаче па идеш и ја земаш пратката во локална пошта?
Споделете како стигале пратките кај вас? (Мали и поголеми)
А ако не си дома тој ден? Јас немам никого дома по цел ден, до 20.00? и како во врска со поголеми пратки? Например патики?Често нарачувам од алиекспрес и до сега само еднаш ми има стигнато ливче во сандуче за да идам до пошта да си ја земам пратката инаку доаѓа поштар на врата.
На пример иде поштарот денес и ти не си дома и ги враќа во пошта и се чекаат 5 работни дена пред да ти ги ватат назад каај селерот.А ако не си дома тој ден? Јас немам никого дома по цел ден, до 20.00? и како во врска со поголеми пратки? Например патики?
Ако не си дома, а е мала пратката ти ја оставаат во сандуче (така мене ми имаа оставено обетки), ако е поголема ти оставаат ливче да отидеш во рок од 5 работни дена да си ја подигнеш од пошта.А ако не си дома тој ден? Јас немам никого дома по цел ден, до 20.00? и како во врска со поголеми пратки? Например патики?
Мене ми стигнала пратката и во пошта ми седела преку месец дена, поштарот може оставил картонче со известување ама или се изгубило или некој може од сандаче си го фрлил (не е битно битно не добив картонче) ама битно ми нашле број на мобилен и ми се јавија до пошта да си го земам пакетот бидејќи месец дена им седел кај нив.А ако не си дома тој ден? Јас немам никого дома по цел ден, до 20.00? и како во врска со поголеми пратки? Например патики?
Отвори ја странава : http://track-chinapost.com/Во глобала засега сум задоволен од али ама изгледа имаме проблеми кај нас во пошта или незнам каде што кочат толку пратките , а се стасани веќе кај нас... Патем некој да ми посочи како да ги следам пратките кога се во Македонија стварно ми требаат тие гелови...