Тестиси

• Креатор на темата Креатор на темата joki96
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 јануари 2014
Мислења
53
Поени од реакции
6
Здраво...имам еден проблем и сакам да ми одговорете помоегнете доколку знаете....левиот тестис ми е малце подолу од десниот но тоа е нормална бар така имам слушано....е сега еве има неколку дена левиот од време на време ме болит, не некоја голема болка али боли. Би ве замолил за искрен одговор што може да биде?? Гледам брух немам бидејќи ако е брух ќе имам нешто како топче али тоа сега за сега го нема.

Препорачувам да појдеш на лекар. Спуштањето не е страшно ако е малку но со болките да не си играш. Може да има ротација што не е воопшто добро. Оди кај матичен и барај да ти даде за специјалист. Ако ништо друго и ако се во ред бар разговар со него да ти каже што како е „нормално“ а што не...

пс: срамот остави го во другите „гаќи“ за на перење кога одиш кај матичниот или урулогот. Со ова нема играчки зошто може после плачки...

Kako rotacija drugar?? Moze malce da mi kazis poopsirno. Inace da ce odam na urolog cetvrtok

Ротација на тестис, може да настана во трчање, во спиење во што ти не... горен дел да дојде долу при што „каналите“ се усукуваат... Фала богу сум немал лично искуство но знам пријател што имал и морал на болница така да појди и провери па кажи што и како. Искрено се надевам не е ништо сериозно.

TI blagodaram brat...inace ako e nedaj boze too...se pravese operacija prijatelot tvoj ili se sreduva bez operacija?? Sekako deka ce vi kazam so ce mi rece urologot. Fala uste ednas

Според неговото кажување не беше баш обична ротација затоа што беше од физичка повреда да неречам случајно залетана копачка меѓу нозе кај него + добро познат макеоднски муабет „ништо не ми е, ќе помини“. Така да сигурен сум дека не е исто и подобро да не раздлабочување што и како. Само битно сега се вратено на место па ене има две ќеркички сега и се е во ред.

Небитно е тоа ако не ти смета...а болката сигурно не е од тоа...можеби имаш кила којзнае иди на доктор..на еден другар во сообраќајка му испадна еден тестис и си е сега со еден...не мора ни да имаш два :D

Небитно е тоа ако не ти смета...а болката сигурно не е од тоа...можеби имаш кила којзнае иди на доктор..на еден другар во сообраќајка му испадна еден тестис и си е сега со еден...не мора ни да имаш два :D

Како тоа му ,,испадна"?

не може да му испаднал. Хируршки го отстраниле, таман работа така да се откачуваа деловиве од телото.

не може да му испаднал. Хируршки го отстраниле, таман работа така да се откачуваа деловиве од телото.
При повреда, руптура или тешка торзија тестисот може да го „снема“. Телото наоѓа начин да го ресорбира, чудно ама сум читал.

Инаку, за авторот на темата, сигурно има некоја упала, една недела химорал и антибиотик и ќе му пројде. Ама преглед на уролог обавезно.

De be, zaladi vremeto i mu se sobrale, go stegnalo poveke.
Pa i ako ne isprazneti. :D

При повреда, руптура или тешка торзија тестисот може да го „снема“. Телото наоѓа начин да го ресорбира, чудно ама сум читал.

Инаку, за авторот на темата, сигурно има некоја упала, една недела химорал и антибиотик и ќе му пројде. Ама преглед на уролог обавезно.
хм, не знаев за ова но тоа е сосема друга работа отколку да испадне. Или лекарот толку знаел да објасни или расипан телефон. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom