Тестиси

• Креатор на темата Креатор на темата joki96
  • Време на започнување Време на започнување
При повреда, руптура или тешка торзија тестисот може да го „снема“. Телото наоѓа начин да го ресорбира, чудно ама сум читал.

Најди каде си читал пошто ова што го кажуваш е sci-fi. Ете јас барам веќе пола саат и ама баш никаде нема ,,ресорпција" на тестиси.

Нека не те плашат, никаква торзија или увртување...тоа е итен случај при такво нешто одма се оди операциона сала, ако не го вратат и прицврстат за неколку саати, се губи тестисот..
појди до доктор, дали некоа преладаа или не знам што, ама торзио тестис во никој случј немаш, тоа ти кажувам од лично искуство :)
и не може да го снема, туку се вовлекува нагоре и ако е умртвен, сечат и во канта.

И мене ми е едниот бајаги спуштен од другиот...има нешто лошо ?

Нејќам да звуче сеирџиски, ама да не те стегаат гаќите?
Мене исто ташаците не ми се симетрични, и порано кога купував гаќи многу ме стегаа и имаше болки. Сега ич не ми е гајле шо и какви гаќи носам, само горе да имат добар ластик, и доле да има голема комоција на ташаците, шо се вика, да си висат...

Нејќам да звуче сеирџиски, ама да не те стегаат гаќите?
Мене исто ташаците не ми се симетрични, и порано кога купував гаќи многу ме стегаа и имаше болки. Сега ич не ми е гајле шо и какви гаќи носам, само горе да имат добар ластик, и доле да има голема комоција на ташаците, шо се вика, да си висат...
Значи од баба ти носиш гаќи

Не симетричноста на тестисите од типот, едниот е малку поголем или едниот е малку поспуштен е нормално и нема место за никаква паника. Она што треба да ви го привлече вниманието и да ве алармира е промена на површината на тестисот од типот испакнување кое претходно го немало, болка при многу мал притисок, голема промена во големината, чувство на тежина во скротумот и слично. Во врска со долната облека сигурно веќе мал милион пати сте слушнале дека треба да е комотна, и да треба, тоа една од најдобрите превенции од малигнизирање веднаш по избегнувањето на висока температура (седење на печка, лаптоп во скут и сл.). Факт е дека тесните боксерки се по секси, ама треба да се најде модел кој е барем малку покомотен од модерните тесни боксерки кои буквално се лепат за телото и прават дополнителен притисок на тестисите ...
Јас одмапред се извинувам ако ви звучам како статија, ама у контекст на темава да си кажам малку нешто како мој прв пост на форумов :)

Последно уредено:
Ви благодарам на советите на сите...бев вчера на уролог му кажав ме виде рече немаш ништо, а тоа болката нешто од прехлада да е ќе помини. Иначе за дека левиов ми е подолу нормално било то...зш ако биле двата на иста висина ќе се тријале. Поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom