S
Stef Bachatero
Гостин
Како не ењ до килажата,ако не прогресираш со тежини ќе стагнираш...
Sent from my ME173X using Tapatalk
Ти спремен си од прекумерената килажа да претрпиш и повреда поради неправилно изведување на вежбите само затоа што (цитирам): се било до килажата.Како не ењ до килажата,ако не прогресираш со тежини ќе стагнираш...
Неможе да си сериозен. Никој не вика да не накачуваш килажа ама се со тек на време. Ако можеш да направиш едвај 10 пати бенч со 60 кила не треба да стаиш 100 кила следна серија и да направиш едвај еднаш, неправилно и да дојде до некоја повреда...Како не ењ до килажата,ако не прогресираш со тежини ќе стагнираш...
Прво ми ги вадите зборовите од контекст, второ реков во одредени случаеви е потребно да мамиш и да експериментираш со големи тежини.Неможе да си сериозен. Никој не вика да не накачуваш килажа ама се со тек на време. Ако можеш да направиш едвај 10 пати бенч со 60 кила не треба да стаиш 100 кила следна серија и да направиш едвај еднаш, неправилно и да дојде до некоја повреда...
Ако ти си подобар пример,те молам постирај едно видео од тебе па да те видиме како вежбаш.После видеово ми е јасно зошто покрај долгогодишното вложување труд и солидни нутритивни познавања сепак си благо речено антиреклама за бодибилдингот и создаваш одбивност кај голем број млади луѓе кон овај спорт
Навистина немаш потреба мене да ми даваш оправдување затоа зашто правиш тоа што го правиш.Не планирам на тебе да ти се правдам,камоли да барам совет од тебе.
На која вежба креваш толку?Од кога го истегнав рамото и не можев да кревам ни 40 кг сега кревам 110 кг х 5.
Killemденес прв тренинг по паузата од 4 дена поради болест ајмо брееееееее