Бодибилдинг дневник

S

Stef Bachatero

Гостин
Како не ењ до килажата,ако не прогресираш со тежини ќе стагнираш...

Sent from my ME173X using Tapatalk

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058

Ти спремен си од прекумерената килажа да претрпиш и повреда поради неправилно изведување на вежбите само затоа што (цитирам): се било до килажата.

Ех тек сега Стефчо со видеово ми докажа дека поим немаш од науката која стои позади градењето на мускулна маса.

Јавно ти забранувам да делиш совети на овој форум. Барем на некое време, додека не почнеш да го практикуваш она што го пропагираш.

S

Stef Bachatero

Гостин
Не планирам на тебе да ти се правдам,камоли да барам совет од тебе.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866

Неможе да си сериозен. Никој не вика да не накачуваш килажа ама се со тек на време. Ако можеш да направиш едвај 10 пати бенч со 60 кила не треба да стаиш 100 кила следна серија и да направиш едвај еднаш, неправилно и да дојде до некоја повреда...

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
После видеово ми е јасно зошто покрај долгогодишното вложување труд и солидни нутритивни познавања сепак си благо речено антиреклама за бодибилдингот и создаваш одбивност кај голем број млади луѓе кон овај спорт

S

Stef Bachatero

Гостин
Неможе да си сериозен. Никој не вика да не накачуваш килажа ама се со тек на време. Ако можеш да направиш едвај 10 пати бенч со 60 кила не треба да стаиш 100 кила следна серија и да направиш едвај еднаш, неправилно и да дојде до некоја повреда...
Прво ми ги вадите зборовите од контекст, второ реков во одредени случаеви е потребно да мамиш и да експериментираш со големи тежини.
Не можеш како природен да очекуваш да прогресираш со мускулна маса,ако не ставиш килажа и ако не правиш со 5 максимални повторувања некад не секогаш.
Ако тоа е вашиот начин на размислување,продолжете напред,јас не ги тормозам моите клиенти со мојот начин на вежбање,тоа го правам лично на себе.
П.С тоа на почеток е загревање каде што не ни гледам да правам со перфектна форма.
Убаво си пишува на видеото.
Вежбањето ми се состои од:
Истегнување,ролање,загревање и после тоа вежбање со тежини.
Од кога го истегнав рамото и не можев да кревам ни 40 кг сега кревам 110 кг х 5.
Ако за вас тоа не е успех,продолжете да серете за формата на вратило и така заради рамото не можам да ја правам како што треба,толку ми дозволува мобилноста.[DOUBLEPOST=1395146231][/DOUBLEPOST]
После видеово ми е јасно зошто покрај долгогодишното вложување труд и солидни нутритивни познавања сепак си благо речено антиреклама за бодибилдингот и создаваш одбивност кај голем број млади луѓе кон овај спорт
Ако ти си подобар пример,те молам постирај едно видео од тебе па да те видиме како вежбаш.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Не планирам на тебе да ти се правдам,камоли да барам совет од тебе.

Навистина немаш потреба мене да ми даваш оправдување затоа зашто правиш тоа што го правиш.
Ниту пак да мислиш дека имам нешто лично против тебе, но како одговорен на овој подфорум морам да бидам сигурен дека информациите кои се истакнати мораат да бидат вистинити и доаѓаат од личности кои се компетентни или во најмала рака имаат основно познавање од бодибилдингот и/или фитнесот.

Одсега натаму ќе ве замолам сите што ќе го прочитаат следново да не иницирате дискусија со Стефчо во која ќе биде принуден да ви докажува со неговите статии од интернет.
Таквите мислења без образложение ќе бидат избришани.

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
Конечно после 20 години под 80 кг (78) и 30 кг помалку од максималната тежина....Целта за оваа година остварена...одиме пооолеека полека на ставање квалитетнамускулна маса што почисто.
"ЗА ИНАТ СВИМА И УПРКОС СВЕМУ"

Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
Заебано е кога неможе да се направи денов 26часови, ми фалат тие 2 за да се вратам стариот јас али ветувам од утре почнувам со мисијата пак, 84-85кг, стомачните отидоа уште пред неколку месеци, знаењето остана. Отприлика 17% телесни масти, 2 месеци од утре сериозен тренинг и исхрана, а од следен месец да го пречекорам прагот на теретаната.
Денес изработени 270 склекови во 8 серии
67 повторувања на разбој во 4 серии
4 серии и 54 повторувања bench dips
4 серии до отказ air bike
4 серии bottoms up
Ме фати кеф после долго време да почнам пак, ова нека стои како потсетник да видам после 1 месец со домашен тренинг до каде ќе стигнам, нека залади и може да се почне од Октомври во теретана.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
денес прв тренинг по паузата од 4 дена поради болест (y) ајмо брееееееее

Kajgana Shop

На врв Bottom