Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Па непрди како коњ, прди ко чоек ебаму стопанката.:D
Повеќе видови на храна можат да предизвикаат надуеност и гасови, секој оранизам е различен и не ги поднесува некои видови на храна и зачини. Најверојатно претеруваш со некоја храна која ја внесуваш во денот, која е незнам. Исти проблем имав со млеко(сега не ни го пијам ич).

А овесните снегулки со шо ги јајш?
Овесните со вода, доза веј, банана, и ленено семе ;)

Гаден е овесот со вода ?
Па не е убав гаден е.
Тешкотијата да се јаде со вода е за време на чистење бидејќи речиси и да се нема простор да се додадат други додатоци (благиве мед, банана и т.н), иначе како што пишал Ofset може да се јаде со веј, банана (макар што вејот не го ставам во јадења јас туку си го пијам.
Кога сум на маса овесот го јадам со мед +млеко+ленено, или јогурт+ ленено плус нешто овошје понекогаш колку филм да си правам (јагоди, портокал)

Дали имате сретнато некој на гага книжуле од Charles Glass?
Ако имате и ако не ви е проблем пишете во порака.

Зошто глупости? Поголем отпор им даваш тоа е докажано а и сум приметил на себе

Фала богу дека им даваш повеќе отпор меѓутоа да не се лажеме,стомачните се прават во кујна а не во теретана

Дали е точно дека протеинот треба да се пие со вода ? наводно,млекото го успорувало процесот на стигање на протеинот до мускулот..?
Апсорпција на секој протеин се намалува со било каква храна и да се додаде, нормално заради поголема работа на желудникот.
Но тоа не прави никаква разлика во апсорпцијата на протеинот.

Decki da ve prasam nesto.. Sakam samo da se rasiram vo ramenata vteretana odam sekoj den, i ramo vezbam po 2 pati nedelno, no na ishrana ne vnimavnam jadam se.. Sega sakam da zemam kreatin monohidrat, e sega moeto prasajne e sledno; Dali ako prodolzam se da jadam i vteretana da odam + kreatin , ke go dobijam toa sto go sakam? ne mi treba da se ocrtani ne mi treba ocrtuvajne na teloto, ednostavno sakam samo ramenata da se prosirat... Da napomenam ne sum debel dobro sum graden !, fala i cekam odgovor

Decki da ve prasam nesto.. Sakam samo da se rasiram vo ramenata vteretana odam sekoj den, i ramo vezbam po 2 pati nedelno, no na ishrana ne vnimavnam jadam se.. Sega sakam da zemam kreatin monohidrat, e sega moeto prasajne e sledno; Dali ako prodolzam se da jadam i vteretana da odam + kreatin , ke go dobijam toa sto go sakam? ne mi treba da se ocrtani ne mi treba ocrtuvajne na teloto, ednostavno sakam samo ramenata da se prosirat... Da napomenam ne sum debel dobro sum graden !, fala i cekam odgovor

За да се рашириш во рамења,треба пред се да правиш вратило,лат машина,веслање со шипка...после тоа,да ги вежбаш рамењата.Ако не внимаваш што јадеш може да не растеш во мускули доколку не внесуваш доволно протеин.Ако внесуваш доволно протеин тогаш би требало да го добиеш тоа што го сакаш,но нема да имаш некое посебно тело.

Decki da ve prasam nesto.. Sakam samo da se rasiram vo ramenata vteretana odam sekoj den, no na ishrana ne vnimavnam jadam se.. Sega sakam da zemam kreatin monohidrat, e sega moeto prasajne e sledno; Dali ako prodolzam se da jadam i vteretana da odam + kreatin , ke go dobijam toa sto go sakam? ne mi treba da se ocrtani ne mi treba ocrtuvajne na teloto, ednostavno sakam samo ramenata da se prosirat... Da napomenam ne sum debel dobro sum graden !, fala i cekam odgovor
Јадам се=ќе бидам дебел
Јадам планирано и структурирано = добивка
Мислам дека оваа серија на видеа ќе ти помогнат.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLjX35zWATgQqXR0aIZZZqbwIJC-n47xTm
https://www.youtube.com/playlist?list=PLjX35zWATgQq6cpLc8KfCNPJfctsVQ1QJ

За да се рашириш во рамења,треба пред се да правиш вратило,лат машина,веслање со шипка...после тоа,да ги вежбаш рамењата.Ако не внимаваш што јадеш може да не растеш во мускули доколку не внесуваш доволно протеин.Ако внесуваш доволно протеин тогаш би требало да го добиеш тоа што го сакаш,но нема да имаш некое посебно тело.
Протеин внесувам доволно секој ден испод 200г стек не сум + јајца,туна и сл... не внимавам на исхрана буквално мислев на ( јадам благо,смоки,јадам леб, хамбургери,тостови,пици,газирани сокови,кафина и тн.. ) висок сум 180, со 75кг. ни слаб ни дебел сум. само тоа ми главната цел ... а дали е убаво да земам креатин + whey proteinot?

Ти не си ја средил исхраната и очекуваш резултати.
Ако сакаш да изгледаш како што викаш треба да јадеш како што другите прават.
Прегледај ги горе видеата и ќе видиш зашто немаш резултати.

Протеин внесувам доволно секој ден испод 200г стек не сум + јајца,туна и сл... не внимавам на исхрана буквално мислев на ( јадам благо,смоки,јадам леб, хамбургери,тостови,пици,газирани сокови,кафина и тн.. ) висок сум 180, со 75кг. ни слаб ни дебел сум. само тоа ми главната цел ... а дали е убаво да земам креатин + whey proteinot?

Вежбаш ли вратило,лат,веслање со шипка ?

целта ти е САМО широки рамења односно подобро да ти стои кошулата ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom