Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Овија амери куде нас за ку*ац не ги бива, посебно овј Оливер 2-3 бунара и ајт на клупу целу утакмицу и он ми бија некој тројкаш...Ичера исто катастрофа едну тројку одвај. Овј друг Хајнс ичера солидан днска слабо, искрено за позицију 4 нема скок (брат му сс туј висину игра и 4 и 5 али рипа како коњ).

Радоје исти миленко 2-3 поена и 2-3 скока катастрофа (Урош имаше си просек 15-20 поена, 10-15скока 5-6 блока колко за споредбу што испуштимо)

Русин дете мислу ќе биде супер за мали паре млад ем знае и тројку да погоди и улаз да направи.

Осман, Штерјов за тија паре сасвим солидни замене до 10 поена и двоицата тој од њима се и очекуе, не зимав ипак они плату како овија црнчуге, Осман 2 тројке едну контру некое слободно погоди, улази прави...

Костоски и Мандиќ солидни ќе мора да форсирав шут кд овија американски ботови не ги бива.

Јанески и Младеновиќ просек по едну тројку убацисва, Јанески још некој поен убаци битно солидан.

Мзт кд ќе се појача ќе губимо и од њима ако не се промени нешто, на овија црнци би им даја шут карту и нешто друго да се најде док е време...
Тренутно сс овј тим и овакву игру ќе смо 6ти у суперлигу... :cautious:

Ај да га почну и ја мое видување ...
Најголемо разочарување Вујошевиќ како да се плаши да одигра центарски, скок никакав, нема блокаде , не знае да одигра едн на едн.
Највише сам импресиониран од Османа вероватно затој што никој не очекуеше од њега много.
Оливер слушна дека као не му било исплатено тој што му било ветено и можда ги и бојктира кој повише знае нека каже дали е тачан муабет.
Не ми се свиѓа како играмо, нема хемија у тим како раштиман оркестар ни акције убаво изградени ни ништо како ми изгледа плеј оф е само с'н од овој што виде днс.
Ако не земемо некој добар центар ништо нема да направимо а и тренер да ги набие самодовербу на играчи а не да ги ротира на по 10 секунде....

Сви зимав странци за прву петорку, а ми изгледа за клупу. Осман, Маце и Егоров одиграва солидно. Ама па бе, нема некако енергија, нема жар. Финале беше много поквалитетно. Свака част за Фени. Уиграни, башка и странци погодени. Како и да е: МЗТ попушинела после дугачко време. Можда овај победа ке не дигне малце. Можда ќе сфатив дека да се игра за наш клуб е привилегија и дека за тој треба срце и муда. Још увек е оркестар опасно раштиман.

Е,овакој и ја да кажу некој збор,најпрво на другара Попова да му одговору.На Мзт фали најдобар играч грузијац Цинцаѕе,центар Класен и још едн играч(највероватно Дамјан Стојановски),а тој су 3 кључни играча на овј тим,такој да они ке су бар за 30-40% појаки него ли што бесва денс.
Друго , мислеше дека смо поквалитетни од Фени,али очигледно у овј тренутак не смо,имав подобри странци и искусни домашни играчи.
За Кожува мислу дека ке е најпријатно изненадување овуј сезону,сви 7 странца су му доста квалитетни,кој е пратија српску лигу знае ги сви тија појачања.
За Работнички се очекуе овуј сезону да биде прв фаворит,мада ја давам малу предност на Мзт....
Соколи не ги знам довољно и не можу ништо да кажу,иако доведесва 3-4 квалитетни играчи од домашну лигу.
Малко за утакмицу од денс,Осман позитивно изненадување,Рус ми изгледа много квалитетан играч,Костоски лидер прав кд треба увек су туј његови поени,Манда много грешке прави,претеруе више,црнци денс много,али много лоши,а за утеху им е тој што е Вујошевиќ још полош од њима,а по мое полош и од Мику и Шарлију.
Јанески и Штерјов одлично соработуев,и кд бесва они на паркет ми га преземасмо водство и добисмо гу утакмицу.
Трењер за мене е изгубен у време и простор,иако е Гробар мој човек,не ми се свиѓа како га води тим,али ајде пријатељске су утакмице,па треба да му се даде поверење до Н.Г. па тг да га сумирамо његово водење на овј тим.
И,да увек е убаво чуство кд га победиш МЗТ,па макар и у пријателску:cuc:

Исто и ја не сам убеден дека трењер знае што прави , не ми се свиѓа како га води тим вероватно знае што сака да направи ама не му успева на дело тој...Вујошевиќ ако не се оправи мислу дека ќе смо најслаби од туј "шестку" на центарску позицију што много значи.

Како бе не,центар и плеј су ти најважни шрафови на тим.Иначе Луковиќ сас мене улегна на утакмицу,цепа си га цигаре нема гајле,кд га виде згрози се:facepalm:
Иначе збореше сас еднога човека и вика дека биле одлични услови у Кожув и дека управа ги викала мушки и борбено да гу изиграв сезону па макар и задњи биле.

Луковиќ е класа играч. Тек че да нам буде жао :unsure:

Не викам дека е лош,ама маму му ебу па зар мора цигаре да пуши и тој јавно?Много га е засилија и онакој јакога Кожува,заебани ке бидев овуј сезону.

Мислу дека не треба да се едев гомна за Оливера, дали некој примети дека едноставно немаше ни една акција за њега кд е он у игру ? Мислу дека има нешто што на некога не му одговара, а тој е Мандиќ, познат е како егоистичан играч кој неќе конкуренцију а Костоски изгледа е у тандем сс њега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom